logo
  •  Το ραντεβού ενημέρωσης παρέχεται από ιατρό χωρίς χρέωση.
  • Αξιοποιούμε σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, αποδεδειγμένα ασφαλή.
  • Οι προτεινόμενες θεραπείες είναι εξατομικευμένες, βασιζόμενες πάντα στις ανάγκες σας.
  • Συνδυάζουμε τις πιο αποτελεσματικές ιατρικές μεθόδους και τεχνικές για το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Τι είναι το Botox;

Αποτελεί ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα υλικά στην πλαστική χειρουργική για την απομάκρυνση των ρυτίδων έκφρασης στο πρόσωπο. Η πλήρης ονομασία του υλικού είναι βοτουλινική τοξίνη. Η ονομασία «μπότοξ» προέρχεται από το εμπορικό όνομα Botox το οποίο δόθηκε για πρώτη φορά στο σκεύασμα από την πρώτη εταιρεία που το παρασκεύασε. Κυκλοφορεί και με άλλες εμπορικές ονομασίες όπως Dysport κ.ά.

Πώς λειτουργεί το botox;

Η ουσία αυτή έχει την ιδιότητα να μπλοκάρει την μυϊκή λειτουργία στο επίπεδο της νευρομυϊκής σύναψης. Πιο απλά αυτό που πετυχαίνουμε είναι να μην λαμβάνει την εντολή ο μυς για την σύσπασή του. Αυτό είναι επιθυμητό για τους μυς του μετώπου και γύρω από τα μάτια γιατί είναι υπεύθυνοι για την δημιουργία των ρυτίδων στο μέτωπο, στο μεσόφρυο (ανάμεσα στα φρύδια) και στα πλάγια των ματιών (πόδι χήνας). Η σύσπαση αυτών των μυών δημιουργεί πτυχές του υπερκείμενου δέρματος, οι οποίες επαναλαμβανόμενες με τα χρόνια γίνονται οι μόνιμες ρυτίδες έκφρασης που προδίδουν την ηλικία. Όταν σταματήσει η σύσπαση των μυών αυτών τότε το δέρμα της περιοχής χαλαρώνει και έχει το χρόνο να επιδιορθωθεί με αποτέλεσμα να μαλακώνουν και να απομακρύνονται οι ρυτίδες.

Πόσο ασφαλές είναι;

Είναι από τις πιο συχνές αισθητικές παρεμβάσεις παγκοσμίως. Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο γίνονται πάνω από 3,5 εκατομμύρια.

Πόσο διαρκεί η διαδικασία; Πονάει;

15-30 λεπτά. Της διαδικασίας μπορεί να προηγηθεί τοποθέτηση αναισθητικής κρέμας για να είναι η εμπειρία εντελώς ανώδυνη και άνετη. Η βελόνα που χρησιμοποιείται είναι τόσο μικρή που κάποιοι δεν νιώθουν πόνο ακόμη και χωρίς την αναισθητική κρέμα.

Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται;

Η διάρκεια της δράσης του είναι μεταξύ 6-10 μηνών, ανάλογα με την ατομική ιδιοσυγκρασία. Καθώς περνάει ο καιρός αρχίζει να ανακτά ο μυς την κινητικότητά του. Όταν η κίνηση είναι τέτοια ώστε να σχηματίζονται πτυχώσεις στο δέρμα καλό είναι να γίνεται μία επανάληψη της δόσης για πρόληψη επανασχηματισμού των ρυτίδων.

Ποιες άλλες είναι οι χρήσεις του;

Το botox εφαρμόζεται με εξαιρετικά αποτελέσματα σε περιπτώσεις υπεριδρωσίας (πχ μασχάλες). Συνήθως η εφαρμογή γίνεται πριν το καλοκαίρι, εποχή που η εφίδρωση είναι εντονότερη και καλύπτει όλους τους μήνες τους οποίους είναι απαραίτητο. Σε περιπτώσεις έντονα παθολογικής εφίδρωσης η επανάληψη της δόσης γίνεται μόλις τα αποτελέσματα αρχίζουν να φθίνουν, συνήθως σε 6-10 μήνες. Το botox επίσης χρησιμοποιείται θεραπευτικά σε περιπτώσεις νευρολογικής σπαστικότητας.

Από ποια ηλικία πρέπει να γίνεται;

Όταν το δέρμα αρχίσει να δείχνει πιο μόνιμα σημάδια.

Από ποιον πρέπει να γίνεται;

Το botox είναι μία φαρμακευτική ουσία και η έγχυσή της πρέπει να γίνεται από τους κατάλληλα εκπαιδευμένους ιατρούς, πλαστικούς χειρουργούς ή δερματολόγους.

«Έχω δει περιστατικά που δεν δείχνουν φυσικά.»

Όταν το botox γίνεται σωστά από επαγγελματίες που γνωρίζουν την ανατομία της περιοχής και τη σωστή χρήση της ουσίας έχει απολύτως φυσικά αποτελέσματα. Αυτό που φαίνεται είναι μία πιο φρέσκια και ξεκούραστη όψη του προσώπου χωρίς να καταλαβαίνουν οι άλλοι ότι έχει γίνει ενέσιμη θεραπεία. Τα περιστατικά που είναι εμφανή, ή που δεν δείχνουν φυσικά όπως η εικόνα του παγωμένου προσώπου, έχουν γίνει με κακή τεχνική ή από ανθρώπους χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση.

Baby botox

Τον τελευταίο καιρό όλο και πιο συχνά εφαρμόζεται μια λιγότερο παρεμβατική προσέγγιση με χρήση μικρότερων δόσεων σε συχνότερη βάση. Το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο φυσικό και συμβάλλει στη διατήρηση αναλλοίωτης της εικόνας μας και στη ξεκούραστη όψη της επιδερμίδας.