Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00
Τ.: 210 729 4440, 1 | Δ.: Κων. Βεντήρη 7, Αθήνα | Ε: info@lasertouch.gr

Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00

Ευρυαγγείες & Αιμαγγειώματα

Αρχική > Ενδείξεις > Ευρυαγγείες & Αιμαγγειώματα

Ευρυαγγείες & Αιμαγγειώματα

LASERTOUCH

Ευρυαγγείες & Αιμαγγειώματα

LASERTOUCH
Αρχική > Ενδείξεις > Ευρυαγγείες & Αιμαγγειώματα

Προγραμματίστε ένα δωρεάν ραντεβού ενημέρωσης με εξειδικευμένο ιατρό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τι είναι οι ευρυαγγείες, από τι προκαλούνται και πως δημιουργούνται

Οι ευρυαγγείες αποτελούν ένα από τα πλέον συνηθισμένα αισθητικά προβλήματα. Πρόκειται για επιφανειακά διευρυμένα τριχοειδή αγγεία που διακρίνονται κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας, χάρη στο έντονα κόκκινο ή γαλάζιο χρώμα τους και εντοπίζονται στο πρόσωπο και στα κάτω άκρα. Συνήθως, τις προκαλούν τα οιστρογόνα (εγκυμοσύνη – αντισυλληπτικά), η κληρονομικότητα, ο ήλιος, η γήρανση, η λανθασμένη χρήση κορτιζόνης καθώς και μηχανικοί παράγοντες και τραυματισμοί (ορθοστασία – χαλάουα). Συνήθως, αποτελεί πρόβλημα κυρίως γυναικών ηλικίας άνω των 40 ετών χωρίς να αποκλείεται η εμφάνισή τους σε μικρότερες ηλικίες.

Δωρεάν ραντεβού ενημέρωσης από εξειδικευμένο ιατρό

Εκτίμηση των αναγκών σας από ιατρό με στόχο τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου θεραπευτικού πλάνου.

Τα αιμαγγειώματα είναι μια ομάδα μη λειτουργικών αιμοφόρων αγγείων στο δέρμα. Προέρχονται από κύτταρα τα οποία, όταν πολλαπλασιάζονται φυσιολογικά, σχηματίζουν τα φυσιολογικά αιμοφόρα αγγεία. Όταν όμως υπάρχει έντονος και ανεξέλεγκτος πολλαπλασιασμός τους, προκαλείται η δημιουργία των αιμαγγειωμάτων. Εμφανίζονται λίγο μετά την γέννηση του παιδιού, αυξάνουν σε μέγεθος τους επόμενους μήνες και πολλές φορές αρχίζουν να υποστρέφουν. Αν και όπως προαναφέρθηκε, ορισμένες φορές τα αιμαγγειώματα εξαφανίζονται μόνα τους, υπάρχουν φορές που η αφαίρεσή τους κρίνεται απαραίτητη. Καθότι τα αιμαγγειώματα βρίσκονται στην επιφάνεια του δέρματος, με μία απλή τριβή (π.χ. από το ρούχο) μπορεί να αιμορραγήσουν. Επίσης, δεδομένης και της ύπαρξης του αισθητικού προβλήματος μπορεί να παρουσιαστούν ψυχολογικές επιπτώσεις στην παιδική ηλικία, γεγονός που ορισμένες φορές καθιστά απαραίτητη την έγκαιρη αντιμετώπισης τους.

Τα συχνότερα αιμαγγειώματα είναι τα εξής
Τριχοειδές αιμαγγείωμα της βρεφικής ηλικίας ή αγγειωματώδης σπίλος: Έχει μορφή μαλακού μικρού οζιδίου, ερυθρού ή πορφυρού χρώματος που αναπτύσσεται από την γέννηση και εξαφανίζεται, συνήθως, μόνο του μέχρι το 5ο έτος της ηλικίας.

Ομαλό αιμαγγείωμα ή Port-Wine Stain: Εμφανίζεται ως μια ερυθρή ή ιώδους χρώματος και ακανόνιστου σχήματος περιοχή που είναι εμφανής από την γέννηση. Παράλληλα με το ομαλό αιμαγγείωμα προσώπου, μπορεί να συνυπάρχουν αγγειακές δυσπλασίες οφθαλμών, κεντρικού νευρικού συστήματος, ακόμη και οστών. Πολλές φορές μπορεί να είναι μέρος ενός συνδρόμου, όπως για παράδειγμα του συνδρόμου Sturge-Weber. Εμφανίζεται αμέσως μετά τη γέννηση και παραμένει καθόλη τη διάρκεια ζωής του ατόμου.

Γεροντικό αιμαγγείωμα ή Κερασόχρωη κηλίδα: γνωστά και ως κερασοειδή αιμαγγειώματα, έχουν πολύ συχνή εμφάνιση και παρατηρούνται ως κόκκινες μικρές ελίτσες στο δέρμα, κυρίως στον κορμό. Συνήθως, είναι ιδιοπαθή ή υπάρχει κάποιου είδους κληρονομικότητα στην εμφάνισή τους και πολλαπλασιάζονται σε μέγεθος και αριθμό με την πάροδο της ηλικίας. Η αντιμετώπιση τους γίνεται κυρίως για αισθητικούς λόγους.

Οι ευρυαγγείες εμφανίζονται κυρίως στα κάτω άκρα, πολλές φορές συνυπάρχουν με φλεβική ανεπάρκεια και κιρσούς, αλλά και στο πρόσωπο (παρειές- μάγουλα, πηγούνι & μύτη).
Το 60% των αιμαγγειωμάτων παρουσιάζονται στην περιοχή της κεφαλής και του λαιμού (πχ. στο πρόσωπο, στο μάτι, στην μύτη) ενώ μπορεί να εμφανιστούν και σε άλλες ανατομικές περιοχές του σώματος όπως στον κορμό, στα χέρια ή και στα πόδια.

Στην περίπτωση των ευρυαγγείων του προσώπου, συνήθως, απαιτούνται από 1-3 συνεδρίες ενώ στην περίπτωση των ευρυαγγειών των κάτω άκρων 3-4 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 30-50 μέρες σε κάθε περίπτωση.
Όσον αφορά τα αιμαγγειώματα, ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από την έκταση, το βάθος της βλάβης και την ηλικία του ασθενούς. Περισσότερο ανθεκτικά στις θεραπείες είναι τα αιμαγγειώματα που βρίσκονται κυρίως στην περιοχή του προσώπου. Συνήθως, απαιτούνται 7-9 συνεδρίες σε μεσοδιάστημα τουλάχιστον 1 μήνα.

Το κόστος ανά συνεδρία καθορίζεται έπειτα από ιατρική κλινική εκτίμηση σε συμβουλευτικό ραντεβού και εξαρτάται από την την έκταση της υπό θεραπεία περιοχής.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

FAQs

Η αντιμετώπιση των αγγειακών βλαβών είναι μόνιμη χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι σε περιπτώσεις ύπαρξης κάποιου προδιαθεσικού παράγοντα δεν μπορεί να δημιουργηθούν νέες βλάβες. Εξάλλου, πριν την επιλεγμένη θεραπεία, το σωστό είναι να προηγηθεί έλεγχος των αγγείων (έγχρωμο Triplex), ώστε να αποκλειστεί η φλεβική ανεπάρκεια διότι σε αυτή την περίπτωση μπορεί να υπάρξουν υποτροπές.

Στον χώρο μας γίνεται θεραπεία σε παιδιά από εξειδικευμένο δερματολόγο, πάντα με παρουσία γονέα.

Όσον αφορά την θεραπεία με λέιζερ δεν απαιτείται αναισθητική κρέμα πριν την θεραπεία ενώ η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από την έκταση της περιοχής στην οποία γίνεται η εφαρμογή. Για εκτεταμένες ευρυαγγείες ποδιών η συνεδρία μπορεί να διαρκέσει έως και 1 -1,5 ώρα ενώ για μικρότερες ή μεμονωμένες βλάβες μπορεί να διαρκέσει από 10-30 λεπτά.

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Προτεινόμενες θεραπείες

Με ποιές θεραπείες αντιμετωπίζονται

 

Στη Laser Touch αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά οι χρόνιες αισθητικές, αλλά και λειτουργικές διαταραχές, που προκαλούν οι ευρυαγγείες και τα αιμαγγειώματα, χρησιμοποιώντας το VBeam Laser (εξειδικευμένο laser παλμικών χρωστικών Pulse Dye Laser) σε συνδυασμό με το Nd Yag Laser. Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις ευρυαγγείων μπορεί να εφαρμοστεί θεραπεία με σκληρυντικές ενέσεις. Σε κάθε περίπτωση, προηγείται εκτίμηση και ενημέρωση από ιατρό και καθορισμός της κατάλληλης θεραπείας.

Pulsed dye laser για την οριστική αντιμετώπιση αγγειακών και γενικότερα ερυθρών βλαβών του δέρματος
Μεγάλου μήκους κύματος laser , με στόχο την αποτρίχωση,την ανάπλαση και τη σύσφιξη επιδερμίδας. Επίσης, αποτελεσματικό σε αγγειακές βλαβ...

Γιατί Laser Touch;

Στόχος μας να σας κάνουμε να νιώθετε όμορφα με το δέρμα σας

Χρησιμοποιούμε Laser & EBD’s νέας γενιάς με δημοσιευμένες επιστημονικές & κλινικές μελέτες καθώς και πιστοποιημένα υλικά από έγκυρες εταιρίες

Πρώτοι εμείς έχουμε δοκιμάσει την αποτελεσματικότητά τους

Προσεγγίζουμε ολιστικά κάθε σας ανάγκη καθώς συνεργαζόμαστε με διαφορετικές ειδικότητες ιατρών

Παρέχουμε περισσότερες από 80 ιατρικές υπηρεσίες

Σεβόμενοι το οικονομικό περιβάλλον, προσφέρουμε την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής

Προγραμματίστε ένα ραντεβού ενημέρωσης με εξειδικευμένο ιατρό

*Με 25 έτη πείρας, 35.000 πελάτες & την μεγαλύτερη ιατρική ομάδα, έχετε πρόσβαση σε περισσότερες από 80 σύγχρονες θεραπείες αισθητικής δερματολογίας & πλαστικής χειρουργικής.

Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο
Επιλέξτε Κατηγορία*
Από πού μάθατε για τη Laser Touch;
Σχόλια
Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα*

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter της Laser Touch για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας. Κερδίστε 15% έκπτωση στην επόμενή σας συνεδρία!

Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή.

Scroll to Top
Scroll to Top