Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00
Τ.: 210 729 4440, 1 | Δ.: Κων. Βεντήρη 7, Αθήνα | Ε: info@lasertouch.gr

Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00

Κυτταρίτιδα

Αρχική > Ενδείξεις > Κυτταρίτιδα

Κυτταρίτιδα

LASERTOUCH

Κυτταρίτιδα

LASERTOUCH
Αρχική > Ενδείξεις > Κυτταρίτιδα

Προγραμματίστε ένα δωρεάν ραντεβού ενημέρωσης με εξειδικευμένο ιατρό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τι είναι η κυτταρίτιδα

Ως κυτταρίτιδα ορίζεται η εμφάνιση πτυχώσεων, η ανομοιομορφία του δέρματος ή η όψη φλοιού πορτοκαλιού που δημιουργείται από υπερπλασία (αύξηση του αριθμού) ή υπερτροφία (αύξηση του όγκου) των λιποκυττάρων, σε συνδυασμό με μείωση της μικροκυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή καθώς και ανακατανομή των ενδοκυττάριων και εξωκυττάριων υγρών. Τα ινώδη διαφραγμάτια (συνδετικός ιστός) τα οποία ενώνουν τα επιφανειακά στρώματα του δέρματος μπορούν να διαταθούν εντός συγκεκριμένων ορίων. Όταν το ενδιάμεσα τοποθετημένο υποδόριο λίπος υπερτρέφεται, πιέζει το δέρμα προς τα πάνω ενώ τα διαφραγμάτια παραμένουν άκαμπτα. Συγχρόνως, τα αιμοφόρα και λεμφικά αγγεία συμπιέζονται με αποτέλεσμα την ανεπαρκή οξυγόνωση των ιστών και την ελλιπή λεμφική παροχέτευση των τοξικών και άχρηστων προϊόντων του μεταβολισμού. Μπορεί να επηρεάσει και τα δύο φύλα, όμως οι γυναίκες φαίνεται να επηρεάζονται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Σύμφωνα με μελέτες, το 85-95% των γυναικών φαίνεται να έχουν κυτταρίτιδα, γεγονός που δείχνει πως πρόκειται μάλλον για ιδιοπαθή φυσιολογική κατάσταση και όχι για παθολογικό εύρημα. Εμφανίζεται κυρίως στην περιοχή των μηρών και των γλουτών, ωστόσο μπορεί να παρουσιαστεί και στην κοιλιά και στην περιοχή των βραχιόνων.

Δωρεάν ραντεβού ενημέρωσης από εξειδικευμένο ιατρό

Εκτίμηση των αναγκών σας από ιατρό με στόχο τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου θεραπευτικού πλάνου.

Βαθμός 1: Μη ορατή πτύχωση – Θετικό τεστ τσιμπήματος για πτύχωση
Βαθμός 2: Ορατή πτύχωση σε όρθια θέση
Βαθμός 3: Ορατή πτύχωση σε όρθια και οριζόντια θέση

Τα αίτια της κυτταρίτιδας είναι ποικίλα και πολυπαραγοντικά. Περιλαμβάνουν τις αλλαγές στις συνήθειες διατροφής και άσκησης, την ανεπαρκή ενυδάτωση του οργανισμού και την καθιστική ζωή. Επιπλέον, ορμονικές αλλαγές όπως η περίοδος της κύησης, ή η μετάβαση στην εμμηνόπαυση φαίνεται να παίζουν σημαντικό ρόλο. Η επιβράδυνση του μεταβολισμού που συμβαίνει με την πάροδο του χρόνου, αλλά και γενετικοί παράγοντες επίσης συμβάλλουν στην εμφάνιση ή στην επιδείνωση της.

Καθώς μεγάλο ποσοστό της κυτταρίτιδας οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες και σε παράγοντες που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής, η αποτροπή της εμφάνισής της είναι δύσκολη. Ωστόσο, η υιοθέτηση υγιεινής διατροφής και τακτικής άσκησης, η επαρκής πρόσληψη νερού, η αποφυγή του αλκοόλ και του καπνίσματος και η επιστράτευση προληπτικών μεθόδων της κοσμητικής ιατρικής μπορούν να καθυστερήσουν την εμφάνιση της όψης φλοιού πορτοκαλιού και να μειώσουν το βαθμό του προβλήματος.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

FAQs

Οι θεραπείες κυτταρίτιδας σπανίως παρουσιάζουν επιπλοκές και σε όλες τις περιπτώσεις αυτές είναι παροδικές. Μπορεί να παρατηρηθούν εκχυμώσεις (μελανιές) ή τοπικός ερεθισμός στα σημεία της εφαρμογής και ακόμη σπανιότερα αλλεργική αντίδραση σε κάποιο από τα συστατικά των ενέσιμων θεραπειών. Εάν έχετε γνωστό ιστορικό αλλεργίας, είναι αναγκαίο να ενημερώσετε τον ιατρό σας. Τέλος, οι θεραπείες κυτταρίτιδας δε συστήνονται σε περίπτωση εγκυμοσύνης και θηλασμού, καθώς και σε σοβαρές συστηματικές παθήσεις.

Ανάλογα με το πλάνο των θεραπειών που θα επιλεγεί, τα αποτελέσματα μπορεί να έχουν διάρκεια έως και 6 μήνες, ενώ μετέπειτα απαιτείται συντήρηση του αποτελέσματος σε λιγότερο τακτά χρονικά διαστήματα. Στην περίπτωση της αντιμετώπισης των εντυπωμάτων με μικροεπεμβατική θεραπεία, το αποτέλεσμα για τα εντυπώματα που εξαλείφονται είναι μόνιμο.

Μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες άμεσα μετά τη θεραπεία. Συστήνεται η αποφυγή έντονης άσκησης την ημέρα των ενέσιμων ή μικροεπεμβατικών θεραπειών. Δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας, εκτός εάν έχει σχηματιστεί εκχύμωση (μελανιά), η οποία εξαφανίζεται μετά από λίγες ημέρες.

Στη Laser Touch η κυτταρίτιδα αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με συνδυασμό μεθόδων και τεχνικών. Οι ιατροί σχεδιάζουν ένα εξατομικευμένο πλάνο θεραπειών για κάθε ενδιαφερόμενο, ανάλογα με τους στόχους και τις επιδιώξεις σας. Στις επιλογές θεραπειών περιλαμβάνονται μη επεμβατικές μέθοδοι όπως οι Ραδιοσυχνότητες (RF) και τεχνική σπηλαίωσης (cavitation) με τη χρήση του Coccon Duo Technology και το μηχανικού λεμφικό μασάζ με αναρρόφηση με τη χρήση Alliance LPG Endermologie.
Ιδανικά, συστήνεται ο συνδυασμός χρήσης μηχανημάτων με εφαρμογή Μεσοθεραπείας Σώματος από εξειδικευμένο ιατρό με μείγμα δραστικών ουσιών που επιλέγεται από ιατρό. Ενδεικτικά, ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι η καφεΐνη, η καρνιτίνη, το εκχύλισμα αγκινάρας και άλλες. Τέλος, στη Laser Touch εφαρμόζεται η θεραπεία CelluErase. Πρόκειται για μικροεπεμβατική μέθοδος εξάλειψης των εντυπωμάτων που δημιουργεί η κυτταρίτιδα με εντυπωσιακά αποτελέσματα και ελάχιστη αποθεραπεία. Σε κάθε περίπτωση, προτείνεται και παρέχεται χωρίς χρέωση η συμβουλευτική από την κλινική Διαιτολόγο-Διατροφολόγο του κέντρου για βελτιστοποίηση και διατήρηση του αποτελέσματος.

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Προτεινόμενες θεραπείες

 

Ενέσιμη ή μη ενέσιμη έγχυση ουσιών για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, του τοπικού πάχους, της χαλάρωσης και των ραγάδων
Εξάλειψη των εντυπωμάτων κυτταρίτιδας σε μία μόνο συνεδρία με μικροχειρουργική τεχνική, με την χρήση μικρού αιχμηρού εργαλείου με εφαρμογ...
100% φυσική, μη-επεμβατική τεχνική μηχανικής διέγερσης του δέρματος που επανενεργοποιεί με φυσικό τρόπο τον μεταβολισμό των κυττάρων.
Ανόρθωση & Σύσφιξη του σώματος μέσω κολλαγόνου και ελαστίνης μέσω φυσικών διεργασιών σε λιγότερο από 1 ώρα
Μη επεμβατική μέθοδος λιπογλυπτικής σε περιοχές με περιττό τοπικό λίπος με τη χρήση Ραδιοσυχνότητων RF και Cavitation
3 τεχνολογίες: υπέρυθρη ακτινοβολία, ραδιοσυχνότητες, αναρρόφηση συνδυάζονται ταυτόχρονα και επιτυγχάνουν ανώδυνη λιποδιάλυση, περιφερική...

Γιατί Laser Touch;

Στόχος μας να σας κάνουμε να νιώθετε όμορφα με το δέρμα σας

Χρησιμοποιούμε Laser & EBD’s νέας γενιάς με δημοσιευμένες επιστημονικές & κλινικές μελέτες καθώς και πιστοποιημένα υλικά από έγκυρες εταιρίες

Πρώτοι εμείς έχουμε δοκιμάσει την αποτελεσματικότητά τους

Προσεγγίζουμε ολιστικά κάθε σας ανάγκη καθώς συνεργαζόμαστε με διαφορετικές ειδικότητες ιατρών

Παρέχουμε περισσότερες από 80 ιατρικές υπηρεσίες

Σεβόμενοι το οικονομικό περιβάλλον, προσφέρουμε την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής

Προγραμματίστε ένα ραντεβού ενημέρωσης με εξειδικευμένο ιατρό

*Με 25 έτη πείρας, 35.000 πελάτες & την μεγαλύτερη ιατρική ομάδα, έχετε πρόσβαση σε περισσότερες από 80 σύγχρονες θεραπείες αισθητικής δερματολογίας & πλαστικής χειρουργικής.

Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο
Επιλέξτε Κατηγορία*
Από πού μάθατε για τη Laser Touch;
Σχόλια
Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα*

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter της Laser Touch για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας. Κερδίστε 15% έκπτωση στην επόμενή σας συνεδρία!

Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή.

Scroll to Top
Scroll to Top