Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00
Τ.: 210 729 4440, 1 | Δ.: Κων. Βεντήρη 7, Αθήνα | Ε: info@lasertouch.gr

Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00

Μυρμηγκιές

Αρχική > Ενδείξεις > Μυρμηγκιές

Μυρμηγκιές

LASERTOUCH

Μυρμηγκιές

LASERTOUCH
Αρχική > Ενδείξεις > Μυρμηγκιές

Προγραμματίστε ένα δωρεάν ραντεβού ενημέρωσης με εξειδικευμένο ιατρό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τι είναι οι μυρμηγκιές και ποια αίτια τις προκαλούν;

Οι μυρμηγκιές είναι καλοήθεις υπερπλασίες του δέρματος που οφείλονται στον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (Human Papilloma Virus) HPV. Έχουν αναγνωριστεί περισσότεροι από 90 διαφορετικοί τύποι του ιού. Τα στελέχη του HPV που ευθύνονται συνηθέστερα για τις μυρμηγκιές είναι οι τύποι HPV 1,2,3 και 4.

Πώς αντιμετωπίζονται οι μυρμηγκιές; Ποια είναι η αποθεραπεία;

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση των μυρμηγκιών, τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά, επιτυγχάνεται με τη χρήση laser. Αναλόγως τον τύπο της βλάβης και την ηλικία του ασθενούς, χρησιμοποιείται το laser CO2 που προκαλεί εξάχνωση των βλαβών ή το VBeam laser που επιτυγχάνει νέκρωση των αγγείων από τα οποία τρέφεται η μυρμηγκιά. Η θεραπεία είναι αποτελεσματική, διαρκεί λίγα λεπτά, δεν πονάει, δεν καταλείπει κάποια ουλή ή σημάδι, ενώ ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται και σε τι μεσοδιάστημα;

Με το Laser CO2 συνήθως απαιτείται μόλις μία συνεδρία για την πλήρη ίαση ενώ με το VBeam laser συνήθως απαιτούνται 1-3 συνεδρίες σε μεσοδιάστημα 4-6 εβδομάδων.

Δωρεάν ραντεβού ενημέρωσης από εξειδικευμένο ιατρό

Εκτίμηση των αναγκών σας από ιατρό με στόχο τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου θεραπευτικού πλάνου.

Από μυρμηγκιές προσβάλλονται κυρίως παιδιά και έφηβοι. Ωστόσο, μπορούν να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε ηλικία. Άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό ή ασθενείς που παίρνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν τις βλάβες αυτές.

Η μετάδοση των μυρμηγκιών μπορεί να γίνει:

με απλή επαφή με μολυσμένο δέρμα ή μολυσμένα αντικείμενα σε θέσεις που υπάρχει μικροτραυματισμός (λύση της συνέχειας του δέρματος)
διαμέσου του νερού (κολυμβητικές δεξαμενές)
από τον ίδιο μας τον εαυτό σε άλλα σημεία του σώματός μας – αυτοενοφθαλμισμός

Ανάλογα με την κλινική τους εικόνα διακρίνονται σε:

Κοινές μυρμηγκιές: Είναι υποστρόγγυλα επάρματα γκριζωπά ή χρώματος που προσομοιάζει με εκείνο του φυσιολογικού δέρματος, διαμέτρου 2-4 χιλιοστών, με ανώμαλη κοκκιώδη επιφάνεια και ανώδυνα. Εμφανίζονται, κυρίως, στις ραχιαίες επιφάνειες των άκρων χειρών και ιδιαιτέρως των δακτύλων αλλά είναι δυνατόν να εμφανιστούν και στα κάτω άκρα ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του σώματος. Μια επίσης, συχνή εντόπιση είναι γύρω από τα νύχια.

Μυρμηγκιές πελμάτων: Εμφανίζονται κλινικά σαν κεράτινες στρογγυλές λευκόφαιες μάζες περιβαλλόμενες ή μη από κιτρινωπό κεράτινο δακτύλιο ή και καλυπτόμενες εξ’ ολοκλήρου από κερατίνη και διαφαινόμενες ως μικροί οπαλιόχροοι δίσκοι. Εντοπίζονται στα πέλματα και αναπτύσσονται προς τα μέσα γι’ αυτό και συνυπάρχει έντονος πόνος κατά τη βάδιση ή όταν πιέσουμε τις βλάβες.

Ομαλές μυρμηγκιές: Πρόκειται για μικρές ελάχιστα επηρμένες βλατίδες, στρογγυλές ή πολυγωνικές χωρίς υποκειμενικά ενοχλήματα. Το χρώμα τους προσομοιάζει με του φυσιολογικού δέρματος αλλά μπορεί και να είναι ρόδινο, φαιό ή καφεοειδές. Συνηθέστερα, εντοπίζονται στο πρόσωπο και στις ραχιαίες επιφάνειες των χεριών και είναι πολυάριθμες.

Η διάγνωσή τους γίνεται από Δερματολόγο, συνήθως, βάσει του ιστορικού και της κλινικής εξέτασης. Σε ορισμένες περιπτώσεις που είναι αδύνατο να τεθεί διάγνωση μόνο βάσει αυτών, γίνεται ιστολογική εξέταση της βλάβης προς επιβεβαίωση της διάγνωσης.

Το κόστος της θεραπείας εξαρτάται από τον αριθμό των βλαβών που θα αφαιρεθούν. Το εύρος κόστους εκτιμάται από από ιατρό και εξαρτάται από την έκταση και τον αριθμό των βλαβών προς θεραπεία.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

FAQs

Καθώς ο ιός είναι εξαιρετικά μεταδοτικός, πρέπει να πλένουμε συχνά τα χέρια, να αποφεύγουμε την επαφή με γυμνά πόδια γύρω από πισίνες και να χρησιμοποιούμε ατομική πετσέτα.

Μετά την αφαίρεση των μυρμηγκιών με laser δε θα πρέπει να γίνει διαβροχή της περιοχής για λίγες ώρες. Επίσης, συνιστάται η χρήση τοπικής αντιβιοτικής κρέμας στο σημείο που έγινε η εφαρμογή.

Με τη θεραπεία μυρμηγκιών με λέιζερ οι υποτροπές είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με τις υπόλοιπες μεθόδους.

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Προτεινόμενες θεραπείες

Εξάχνωση δερματικών βλαβών, αφήνοντας υγιείς τους παρακείμενους ιστούς

Γιατί Laser Touch;

Στόχος μας να σας κάνουμε να νιώθετε όμορφα με το δέρμα σας

Χρησιμοποιούμε Laser & EBD’s νέας γενιάς με δημοσιευμένες επιστημονικές & κλινικές μελέτες καθώς και πιστοποιημένα υλικά από έγκυρες εταιρίες

Πρώτοι εμείς έχουμε δοκιμάσει την αποτελεσματικότητά τους

Προσεγγίζουμε ολιστικά κάθε σας ανάγκη καθώς συνεργαζόμαστε με διαφορετικές ειδικότητες ιατρών

Παρέχουμε περισσότερες από 80 ιατρικές υπηρεσίες

Σεβόμενοι το οικονομικό περιβάλλον, προσφέρουμε την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής

Προγραμματίστε ένα ραντεβού ενημέρωσης με εξειδικευμένο ιατρό

*Με 25 έτη πείρας, 35.000 πελάτες & την μεγαλύτερη ιατρική ομάδα, έχετε πρόσβαση σε περισσότερες από 80 σύγχρονες θεραπείες αισθητικής δερματολογίας & πλαστικής χειρουργικής.

Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο
Επιλέξτε Κατηγορία*
Από πού μάθατε για τη Laser Touch;
Σχόλια
Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα*

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter της Laser Touch για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας. Κερδίστε 15% έκπτωση στην επόμενή σας συνεδρία!

Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή.

Scroll to Top
Scroll to Top