Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00
Τ.: 210 729 4440, 1 | Δ.: Κων. Βεντήρη 7, Αθήνα | Ε: info@lasertouch.gr

Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00

Ραγάδες

Αρχική > Ενδείξεις > Ραγάδες

Ραγάδες

LASERTOUCH

Ραγάδες

LASERTOUCH
Αρχική > Ενδείξεις > Ραγάδες

Προγραμματίστε ένα δωρεάν ραντεβού ενημέρωσης με εξειδικευμένο ιατρό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τι είναι οι ραγάδες και πώς δημιουργούνται

Οι ραγάδες ή ραβδώσεις αποτελούν ουσιαστικά ένα είδος ουλών που προκαλούνται από τη ρήξη του χορίου (μεσαία στιβάδα του δέρματος) λόγω του απότομου «τραβήγματος» του δέρματος, συνήθως μετά από απότομη αλλαγή βάρους ή και ύψους ή λόγω ορμονικών αλλαγών, όπως η εγκυμοσύνη, η εφηβεία και η υπερβολική αύξηση μυϊκού όγκου (λόγω της εντατικής άσκησης με βάρη). Οφείλονται σε ατροφία και απουσία στοιβάδων του δέρματος. Το 75-90% των γυναικών θα εμφανίσουν ραγάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σε κάποιο βαθμό, ενώ υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισής τους παρουσιάζουν οι έφηβες μητέρες. Οι ραγάδες εγκυμοσύνης μπορεί να προληφθούν ως έναν βαθμό με την χρήση ειδικών σκευασμάτων κρεμών που προτείνουν οι δερματολόγοι. Εμφανίζονται συνήθως τον 3ο – 4ο μήνα και γίνονται αισθητές ως δερματίτιδα με αίσθημα κνησμού ή καύσου. Οι ραγάδες μπορεί να εμφανιστούν και στους άνδρες όταν είναι υπέρβαροι, μετά από μεγάλες αυξομειώσεις βάρους, ενώ η ανάπτυξή τους έχει συνδεθεί με τη χρήση στεροειδών.

Δωρεάν ραντεβού ενημέρωσης από εξειδικευμένο ιατρό

Εκτίμηση των αναγκών σας από ιατρό με στόχο τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου θεραπευτικού πλάνου.

Μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σώμα, αλλά συνήθως αναπτύσσονται σε σημεία του σώματος με συσσώρευση μεγάλης ποσότητας λίπους όπως στην κοιλιά, γύρω από τον αφαλό και όχι μόνο, το στήθος, τους βραχίονες - μπράτσα, τις μασχάλες, την πλάτη, τα πόδια, έσω και έξω μηρούς, γοφούς, γλουτούς καθώς και πίσω από τα γόνατα.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

FAQs

Οι ραγάδες πρωτοεμφανίζονται σε χρώμα ροζ και σταδιακά γίνονται λευκές ή ακόμα και αργυρόχρωμες. Η καλύτερη στιγμή για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους είναι αμέσως με την εμφάνισή τους. Οι «νεαρές» ραβδώσεις, που έχουν ροζ ή κόκκινο χρώμα, αντιμετωπίζονται πιο εύκολα συγκριτικά με τις λευκές, τις λεγόμενες «ώριμες» ραβδώσεις. Στις άσπρες έχει ήδη επέλθει εξασθένιση του χρωματικού τόνου καθώς και ατροφία του δέρματος και χρειάζεται δραστικότερη θεραπευτική αντιμετώπιση και πολύ πιθανόν περισσότερες συνεδρίες.
Όσο νωρίτερα ξεκινά η αντιμετώπιση μιας περιοχής με ραγάδες σε σχέση με την πρωτοεμφάνιση τους (στην «κόκκινη» φάση) τόσο γρηγορότερα, καλύτερα και πιο εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα που φτάνουν μέχρι και στην εξαφάνισης τους. Παρ’ όλα αυτά, τα αποτελέσματα ακόμα και στις λευκές ραγάδες είναι αξιόλογα με βελτίωση στην ποιότητα και το χρώμα του δέρματος έως και μέχρι 70-75 %. Πρόκειται πάντα για μόνιμα αποτελέσματα, αφού όλες οι θεραπείες αφορούν σε διαδικασία κολλαγονογένεσης και «ανακατασκευή» του δέρματος από μέσα προς τα έξω.

Πολλές φορές μας ρωτάτε αν η έκθεση στον ήλιο, η ηλιοθεραπεία και το μαύρισμα του δέρματος, βελτιώνει την όψη των ραγάδων. Η απάντηση είναι «όχι» και μάλιστα όχι μόνο δεν βελτιώνει το πρόβλημα αλλά ίσως το επιτείνει λόγω της εντονότερης χρωματικής αντίθεσης που δημιουργείται μεταξύ του μαυρισμένου «υγιούς» δέρματος και του δέρματος της ραγάδας. Εξάλλου, το μαυρισμένο δέρμα μπορεί να αποτελεί και αντένδειξη για την εφαρμογή ορισμένων εκ των θεραπειών όπως για παράδειγμα των θεραπειών λέιζερ.

Ναι, οι θεραπείες μπορούν να εφαρμοστούν σε παιδιά, ειδικά σε εφήβους, στους οποίους συχνά πρωτοεμφανίζεται το πρόβλημα -πάντα με γονική συναίνεση. Μάλιστα, όταν οι ραγάδες εμφανίζεται στη εφηβεία, η έναρξη των συνεδριών άμεσα, έχει αποδεδειγμένα καλύτερα αποτελέσματα.

Το κόστος καθορίζεται από την ένταση και την έκταση του προβλήματος και κατ’ επέκταση το είδος και τον αριθμό των θεραπειών, όπως αυτά προσδιορίζονται από τον ιατρό μετά από εκτίμηση, συζήτηση και από κοινού σχεδιασμό με τον-ην ενδιαφερόμενο-η.

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Προτεινόμενες θεραπείες

Ποια είναι τα είδη των ραγάδων και πώς αντιμετωπίζονται;

 

Υπάρχουν δύο είδη ραγάδων οι κόκκινες/μωβ ραγάδες και οι άσπρες. Το χρώμα των ραγάδων αποκαλύπτει την ηλικία και τον ενδεδειγμένο τρόπο αντιμετώπισης τους.
Πως αντιμετωπίζονται οι κόκκινες ραγάδες;
Στη Laser Touch, οι κόκκινες ραγάδες αντιμετωπίζονται με παλμικό laser χρωστικής (Pulse Dye Laser), το V Beam Laser, στοχεύοντας στα διευρυμένα αγγεία τα όποια προσδίδουν το χρωματισμό αυτό στις ραβδώσεις.
Πως αντιμετωπίζονται οι λευκές ραγάδες;
Στη Laser Touch οι λευκές ραγάδες αντιμετωπίζονται με Fractional laser (Mosaic και Discovery Pico), με θεραπείες Microneedling (Fractional RF microneedling Infini, Dermapen 4) καθώς επίσης και με Αυτόλογη Μεσοθεραπεία.

Η επανειλημμένη εφαρμογή έχει αθροιστικά αποτελέσματα.
Πόσες συνεδρίες απαιτούνται και με τι μεσοδιάστημα μεταξύ τους;
Ο συνολικός αριθμός των συνεδριών για την αντιμετώπιση τόσο των λευκών όσο και των κόκκινων ραγάδων εξαρτάται από το εξατομικευμένο θεραπευτικό πλάνο που σχεδιάζει ο ιατρός σε συμβουλευτικό ραντεβού. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, ένα πρόγραμμα τουλάχιστον 5 συνεδριών κρίνεται απαραίτητο για την επίτευξη ικανοποιητικού αποτελέσματος. Το μεσοδιάστημα ορίζεται σε 20 έως 40 ημέρες, το οποίο καθορίζεται από τον ιατρό και σχετίζεται σαφώς με το θεραπευτικό πρόγραμμα που έχει καθοριστεί.

Σύσφιξη του προσώπου, ανάπλαση και αντιμετώπιση ρυτίδων και ουλών μέσω φυσικών διεργασιών παραγωγής κολλαγόνου & ελαστίνης
Ανάπλαση και σύσφιξη του προσώπου μέσω κολλαγόνου και ελαστίνης μέσω φυσικών διεργασιών.
Αποχρωματισμός τατουάζ, αφαίρεση μελαγχρωματικών βλαβών, ανάπλαση δέρματος, αντιμετώπιση ουλών και ραγάδων με την χρήση της τεχνολογίας p...
Pulsed dye laser για την οριστική αντιμετώπιση αγγειακών και γενικότερα ερυθρών βλαβών του δέρματος
Ανάπλαση & Σύσφιξη προσώπου και σώματος και αντιμετώπιση της τριχόπτωσης μέσω αυξητικών παραγόντων των αιμοπεταλίων του πλάσματος κα...
Μη επεμβατικό fractional laser τεχνολογίας “κλασματικής φωτοανάπλασης“, με στόχο την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης προς ανάπλαση του...

Γιατί Laser Touch;

Στόχος μας να σας κάνουμε να νιώθετε όμορφα με το δέρμα σας

Χρησιμοποιούμε Laser & EBD’s νέας γενιάς με δημοσιευμένες επιστημονικές & κλινικές μελέτες καθώς και πιστοποιημένα υλικά από έγκυρες εταιρίες

Πρώτοι εμείς έχουμε δοκιμάσει την αποτελεσματικότητά τους

Προσεγγίζουμε ολιστικά κάθε σας ανάγκη καθώς συνεργαζόμαστε με διαφορετικές ειδικότητες ιατρών

Παρέχουμε περισσότερες από 80 ιατρικές υπηρεσίες

Σεβόμενοι το οικονομικό περιβάλλον, προσφέρουμε την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής

Προγραμματίστε ένα ραντεβού ενημέρωσης με εξειδικευμένο ιατρό

*Με 25 έτη πείρας, 35.000 πελάτες & την μεγαλύτερη ιατρική ομάδα, έχετε πρόσβαση σε περισσότερες από 80 σύγχρονες θεραπείες αισθητικής δερματολογίας & πλαστικής χειρουργικής.

Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο
Επιλέξτε Κατηγορία*
Από πού μάθατε για τη Laser Touch;
Σχόλια
Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα*

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter της Laser Touch για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας. Κερδίστε 15% έκπτωση στην επόμενή σας συνεδρία!

Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή.

Scroll to Top
Scroll to Top