Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00
Τ.: 210 729 4440, 1 | Δ.: Κων. Βεντήρη 7, Αθήνα | Ε: info@lasertouch.gr

Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00

Ροδόχρους νόσος

Αρχική > Ενδείξεις > Ροδόχρους νόσος

Ροδόχρους νόσος

LASERTOUCH

Ροδόχρους νόσος

LASERTOUCH
Αρχική > Ενδείξεις > Ροδόχρους νόσος

Προγραμματίστε ένα δωρεάν ραντεβού ενημέρωσης με εξειδικευμένο ιατρό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τι είναι η Ροδόχρους Νόσος

Η ροδόχρους νόσος (rosacea) αποτελεί συχνή, χρόνια, μη μεταδοτική πάθηση του δέρματος που αφορά κυρίως λευκές γυναίκες μέσης ηλικίας. Ο παθογενετικός μηχανισμός δεν είναι πλήρως κατανοητός, ωστόσο εμπλέκεται άμεσα το μονοπάτι της αυτοανοσίας. Υπάρχει κληρονομικό υπόβαθρο, ενώ ενοχοποιούνται και επίκτητοι παράγοντες όπως το άγχος, η διατροφή και οι περιβαλλοντικές αλλαγές. Διάφοροι μικροοργανισμοί έχουν επίσης συσχετιστεί με κυρίαρχο το ακάρεο demodex που βρίθει στους σμηγματογόνους θυλάκους του δέρματος και το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού στο γαστρεντερικό σύστημα. Ορμονικές αλλαγές όπως για παράδειγμα η εγκυμοσύνη και η εμμηνόπαυση φαίνεται ότι μπορεί να ενεργοποιήσουν ισχυρότερη ανοσολογική απάντηση από τον οργανισμό, οδηγώντας σε πρωτοεμφάνιση ή επιδείνωση της προϋπάρχουσας νόσου. Μπορεί να παρουσιαστεί και στα δύο φύλα και σε οποιαδήποτε ηλικία.

Δωρεάν ραντεβού ενημέρωσης από εξειδικευμένο ιατρό

Εκτίμηση των αναγκών σας από ιατρό με στόχο τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου θεραπευτικού πλάνου.

Η κλινική εικόνα της δεν είναι ολοχρονικά σταθερή καθώς χαρακτηρίζεται από διαστήματα ύφεσης εναλλασσόμενα με περιόδους έντονων εξάρσεων. Μπορεί να είναι ήπιας μορφής, μέτριας βαρύτητας και πιο σοβαρή.
Η νόσος χωρίζεται σε 4 υπότυπους τον ερυθηματοτελαγγειεκτατικό, τον βλατιδοφλυκταινώδη, τον φυματικό και τον οφθαλμικό.
Η συχνότερη κλινική εκδήλωση αποτελεί το έντονο ερύθημα, που ξεκινά από τα κεντρικά του προσώπου (flusing), με πιθανή επέκταση στο μέτωπο ή ακόμη και στο στήθος. Πολλές φορές συνοδεύεται από αίσθημα καύσους και κνησμού, με έντονη ξηρότητα και ευαισθησία του δέρματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να παρουσιαστούν και φλύκταινες ή βλατίδες σε όλο το πρόσωπο. Χαρακτηριστικές είναι οι τελαγγειεκτασίες (γνωστές ως ευρυαγγείες) σε μύτη και μάγουλα. Η οφθαλμική, μια εκ των μορφών της νόσου που μπορεί ακόμη και να προηγείται των δερματικών εκδηλώσεων, δύναται να οδηγήσει μέχρι και σε διαταραχή της όρασης. Ιδιαίτερη εκδήλωση αποτελεί το rhinophyma, διόγκωση και πάχυνση του δέρματος της μύτης που είναι πιο συχνά παρατηρούμενο στους άνδρες.

Σημαντικό είναι να γίνει σαφές ότι δεν υπάρχει θεραπεία που να εξαλείφει οριστικά την ροδόχρου νόσο. H βασική δηλαδή αντιμετώπιση είναι κυρίως συμπτωματική και λιγότερο θεραπευτική.
Η αλλαγή του τρόπου ζωής αποτελεί κλειδί στην προσέγγιση μας. Πιο συγκεκριμένα, η τροποποίηση των διατροφικών συνηθειών με αποφυγή των αλκοολούχων ποτών, των πικάντικων φαγητών και της καφεΐνης, είναι καθοριστικής σημασίας για την πορεία της νόσου. Η αποφυγή της έντονης ηλιακής έκθεσης και η χρήση πάντοτε αντιηλιακής προστασίας βοηθούν σημαντικά. Η φροντίδα και περιποίηση της επιδερμίδας, με σχολαστικό καθαρισμό και αποφυγή προϊόντων με έντονα ερεθιστικά συστατικά όπως τα έλαια η τα καλλυντικά που περιέχουν αλκοόλη, συμβάλλει στον περιορισμό της νόσου.
Η εφαρμογή τοπικά αγγειοσυσπαστικών καλλυντικών και κρεμών βοηθά στον περιορισμό της χαρακτηριστικής έντονης ερυθρότητας.
Σκευάσματα με αντιφλεγμονώδη συστατικά, όπως οι κρέμες που περιέχουν κορτιζόνη, μπορούν να καταστείλουν εν μέρει την έντονη φλεγμονώδη απάντηση του οργανισμού, μα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για περιορισμένο χρονικό διάστημα.
Συστηματικώς χορηγούμενη φαρμακευτική αγωγή, όπως αντιβιοτικά σαν την δοξυκυκλίνη έχει θέση στην αντιμετώπιση πιο σοβαρών περιστατικών όπου συνυπάρχουν βλατιδοφλυκταινώδη στοιχεία.
Εξαιρετικά αποτελέσματα για την βελτίωση της ερυθρότητας και των ευρυαγγειών που ταλαιπωρούν τους ασθενείς, προσφέρει το Vbeam Laser. Πρόκειται για παλμικό laser χρωστικής (Pulsed dye laser) το οποίο απορροφώντας το κόκκινο των βλαβών, μειώνει την εμφάνιση των διευρυμένων αγγείων με ορατά αποτελέσματα από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

FAQs

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμπτωματολογία της δύναται να προσομοιάζει διάφορα άλλα δερματικά νοσήματα όπως για παράδειγμα η ακμή και  είναι επομένως σημαντικό να διαφοροδιαγιγνώσκεται εγκαίρως κλινικά και μικροσκοπικά, από εξειδικευμένο ιατρό.

Πρόκειται εξάλλου για μία πάθηση που αφορά σημαντικό μέρος του πληθυσμού και επηρεάζει τόσο την ψυχολογία όσο και την ποιότητα ζωής του ασθενούς. Για το λόγο αυτό, οφείλουμε να επέμβουμε άμεσα για να διατηρήσουμε την νόσο σε ύφεση ή να ελαχιστοποιήσουμε την διάρκεια και την βαρύτητα των εξάρσεων αυτής.

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Προτεινόμενες θεραπείες

Pulsed dye laser για την οριστική αντιμετώπιση αγγειακών και γενικότερα ερυθρών βλαβών του δέρματος

Γιατί Laser Touch;

Στόχος μας να σας κάνουμε να νιώθετε όμορφα με το δέρμα σας

Χρησιμοποιούμε Laser & EBD’s νέας γενιάς με δημοσιευμένες επιστημονικές & κλινικές μελέτες καθώς και πιστοποιημένα υλικά από έγκυρες εταιρίες

Πρώτοι εμείς έχουμε δοκιμάσει την αποτελεσματικότητά τους

Προσεγγίζουμε ολιστικά κάθε σας ανάγκη καθώς συνεργαζόμαστε με διαφορετικές ειδικότητες ιατρών

Παρέχουμε περισσότερες από 80 ιατρικές υπηρεσίες

Σεβόμενοι το οικονομικό περιβάλλον, προσφέρουμε την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής

Προγραμματίστε ένα ραντεβού ενημέρωσης με εξειδικευμένο ιατρό

*Με 25 έτη πείρας, 35.000 πελάτες & την μεγαλύτερη ιατρική ομάδα, έχετε πρόσβαση σε περισσότερες από 80 σύγχρονες θεραπείες αισθητικής δερματολογίας & πλαστικής χειρουργικής.

Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο
Επιλέξτε Κατηγορία*
Από πού μάθατε για τη Laser Touch;
Σχόλια
Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα*

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter της Laser Touch για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας. Κερδίστε 15% έκπτωση στην επόμενή σας συνεδρία!

Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή.

Scroll to Top
Scroll to Top