Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00
Τ.: 210 729 4440, 1 | Δ.: Κων. Βεντήρη 7, Αθήνα | Ε: info@lasertouch.gr

Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00

Τριχόπτωση

Αρχική > Ενδείξεις > Τριχόπτωση

Τριχόπτωση

LASERTOUCH

Τριχόπτωση

LASERTOUCH
Αρχική > Ενδείξεις > Τριχόπτωση

Προγραμματίστε ένα δωρεάν ραντεβού ενημέρωσης με εξειδικευμένο ιατρό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τι είναι η τριχόπτωση

Η τριχόπτωση αποτελεί πλέον ένα πρόβλημα για πληθώρα ανθρώπων, που επηρεάζει σημαντικά τη ψυχολογία του ασθενούς, κυρίως σε προχωρημένα στάδια της πάθησης. Η τρίχα υπό φυσιολογικές συνθήκες έχει έναν κύκλο ζωής που περιλαμβάνει 3 στάδια: το αναγενές στάδιο, κατά το οποίο η τρίχα σχηματίζεται και αναπτύσσεται το καταγενές στάδιο, κατά το οποίο η τρίχα προετοιμάζεται για την πτώση το τελογενές στάδιο κατά το οποίο η τρίχα πέφτει, απωθούμενη απ’ τον θύλακα καθώς καινούρια τρίχα σχηματίζεται. Η φυσιολογική τριχόπτωση αφορά την καθημερινή πτώση περίπου 50-100 τριχών από το τριχωτό της κεφαλής. Όταν όμως ο αριθμός της καθημερινής απώλειας τριχών αυξάνεται σημαντικά, χωρίς να συνοδεύεται από αντίστοιχη επανεμφάνιση τους, τότε υφίσταται παθολογική τριχόπτωση που μπορεί να οδηγήσει σε αραίωση της τριχοφυΐας και σε ολική απώλεια τριχών σε θέσεις όπου φυσιολογικά υπάρχουν (αλωπεκία).

Δωρεάν ραντεβού ενημέρωσης από εξειδικευμένο ιατρό

Εκτίμηση των αναγκών σας από ιατρό με στόχο τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου θεραπευτικού πλάνου.

Τα αίτια της παθολογικής απώλειας μαλλιών είναι ποικίλα και αφορούν τόσο κληρονομικούς όσο και περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως:
Άγχος και στρες
Ανοσολογικά προβλήματα
Αυτοάνοσα νοσήματα
Ορμονικοί παράγοντες
Ακατάλληλη διατροφή
Εξαντλητικές δίαιτες
Φαρμακευτική αγωγή
Θυρεοειδοπάθεια
Σακχαρώδης διαβήτης
Ακτινοθεραπεία
Τραύματα/ εγκαύματα
Hair styling
Μυκητισιακές/ Μικροβιακές λοιμώξεις

Φυσιολογικά χάνουμε καθημερινά 50-100 τρίχες. Στις αλλαγές εποχών το φαινόμενο αυτό γίνεται πιο έντονο. Ωστόσο, εάν παρατηρήσετε τριχόπτωση πού να γίνεται σε πιο έντονο βαθμό ή αραίωση στο τριχωτό της κεφαλής συστήνεται να προχωρήσετε σε κλινική εξέταση από εξειδικευμένο ιατρό, να καθοριστεί το στάδιο αραίωσης, το είδος αλωπεκίας και στη συνέχεια το προτεινόμενο πλάνο θεραπείας.

Τα συχνότερα είδη αλωπεκίας είναι τα εξής:
ΑΝΔΡΟΓΕΝΕΤΙΚΗ ΑΛΩΠΕΚΙΑ
Είναι ο συχνότερους τύπος αλωπεκίας. Αφορά άνδρες και γυναίκες. Πρόκειται για μια εξελικτική διαδικασία που προσβάλει επιλεκτικά την κροταφική περιοχή καθώς και την κορυφή της κεφαλής. Στη συγκεκριμένη μορφή αλωπεκίας παρατηρούμε ποσοτική καθώς και ποιοτική αλλαγή στο τριχωτό, δηλαδή παρατηρείται τόσο αραίωση όσο και χνουδοποίηση των τριχών, οι οποίες σταδιακά γίνονται όλο και πιο αδύναμες μέχρι που πέφτουν τελείως. Η διαδικασία αυτή όμως κρατάει περίπου από 10-20 χρόνια. Στους άνδρες η αραίωση συνήθως θυμίζει το γράμμα “Μ” καθώς, η αραίωση ξεκινά απ την κροταφική περιοχή, αργότερα παρατηρείται και η υποχώρηση της πρόσθιας γραμμής. Στις γυναίκες, η ανδρογενετική αλωπεκία δεν επηρεάζει την πρόσθια μετωπιαία γραμμή αλλά παρατηρείται διάχυτη αραίωση σε όλο το τριχωτό της κεφαλής, χωρίς όμως να οδηγεί σε μόνιμη φαλάκρα.
ΔΙΑΧΥΤΗ ΑΛΩΠΕΚΙΑ
Είναι η δεύτερη πιο συχνή μορφή τριχόπτωσης. Εκδηλώνεται με διάχυτη αραίωση και λέπτυνση μαλλιών, με πιο έντονη αραίωση στην κορυφή του κεφαλιού. Συνήθως, δεν οδηγεί σε πλήρη απώλεια όλων των μαλλιών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οφείλεται σε κάποιο σοκ που συμβαίνει στον οργανισμό και οδηγεί τα τριχοθυλάκια σε πρόωρη φάση ανάπαυλας. Μπορεί να προκληθεί από διάφορες αιτίες όπως χρόνιο στρες, σοβαρός τραυματισμος, φάρμακα, τοκετός (επιλόχεια αλωπεκία), έλλειψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων, χρόνιες παθήσεις, χημειοθεραπευτικά φάρμακα κ.ά.

ΓΥΡΟΕΙΔΗΣ ΑΛΩΠΕΚΙΑ
Πρόκειται για αυτοάνοσο νόσημα, όπου το ανοσοποιητικό μας σύστημα στρέφεται ενάντια στα τριχοθυλάκια και προκαλεί πτώση των μαλλιών κατα τούφες. Έτσι εμφανίζονται στρογγυλά ή ωοειδή κενά σημεία ανάμεσα στα μαλλιά. Έκτος από το τριχωτό της κεφαλής μπορεί να εμφανιστεί και σε άλλες περιοχές του σώματος όπως το γένειο ή οι μασχάλες. Γενικά στο μεγαλύτερο ποσοστό ασθενών υπάρχει πλήρης επανέκφυση τριχών στις προσβεβλημένες περιοχές εντός 8-12 μηνών, αλλά σε πολύ επιθετική μορφή γυροειδούς αλωπεκίας μπορεί να εμφανιστεί ολική απώλεια μαλλιών.

ΤΡΙΧΟΤΙΛΛΟΜΑΝΙΑ
Είναι μια διαταραχή με ψυχολογικό υπόβαθρο, που οδηγεί κυρίως τα παιδιά να τραβάνε και να ξεριζώνουν τα μαλλιά τους.

ΟΥΛΩΤΙΚΗ ΑΛΩΠΕΚΙΑ
Είναι μια μορφή αλωπεκίας κατα την οποία υπάρχει μόνιμη-μη αναστρέψιμη απώλεια τριχών που οδηγεί σε αντικατάσταση των δομών του τριχοσμηγματογόνου θυλάκου από ινώδη στοιχεία. Συνήθως, οφείλεται σε αυτοάνοσα νοσήματα όπως το σκληρόδερμα,ο δισκοειδής ερυθηματώδης λύκος καθώς και ο θυλακικός λειχήνας.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

FAQs

Styling μαλλιών: Αναμφίβολα, το σεσουάρ και οι πρέσες μπορούν να προσφέρουν ένα όμορφο χτένισμα, προκαλούν όμως σοβαρή φθορά στις άκρες των μαλλιών. Η θερμότητα που χρησιμοποιείται επηρεάζει τη σύσταση της τρίχας, κάνοντάς την πιο εύθραυστη και λεπτή. Ακόμη και τα προϊόντα styling όπως η λακ ή ο πηλός επιβαρύνουν την ανάπτυξη και την ποιότητα της τρίχας.
Απόφραξη θυλάκων: Οι θύλακες των τριχών φράζουν σε μεγάλο βαθμό τόσο από προϊόντα styling, όσο και από τα φυσικά έλαια του κεφαλιού και τα νεκρά κύτταρα που συγκεντρώνονται. Αυτό καθιστά πιο λεπτές και αδύναμες τις νέες τρίχες που παράγονται.
Διατροφικές ελλείψεις: Υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που ενισχύουν την υγεία των μαλλιών, ενδυναμώνοντας την τρίχα. Οι πρωτεΐνες, η βιταμίνη Β, ο σίδηρος, τα Ω-3 λιπαρά και η βιοτίνη είναι ορισμένα από αυτά. Συμβουλευτείτε έναν διατροφολόγο σχετικά με τις τροφές που είναι πλούσιες στα συγκεκριμένα στοιχεία. Μην ξεχνάτε ότι οι κακές διατροφικές συνήθειες είναι συχνά υπεύθυνες για πληθώρα προβλημάτων υγείας, μεταξύ των οποίων είναι και η τριχόπτωση.
Φαρμακευτική αγωγή: Συγκεκριμένα φάρμακα όπως τα αντικαταθλιπτικά, τα αγχολυτικά ή φάρμακα για τον θυρεοειδή μπορούν να προκαλέσουν τριχόπτωση. Αν παρατηρείται μεταβολές στην ανάπτυξη των μαλλιών σας ή τη σύσταση της τρίχας, συμβουλευτείτε τον ιατρό σας για εναλλακτικά φαρμακευτικά πλάνα.
Εξαντλητικές δίαιτες: Οι γρήγορες και εξαντλητικές δίαιτες, έχουν ως αποτέλεσμα τη συλλογή λιγότερων θρεπτικών συστατικών, που με τη σειρά τους ενισχύουν την τρίχα.
Μπάνιο με ζεστό νερό: Το ζεστό νερό προκαλεί αφυδάτωση στους πόρους των τριχών, κάνοντας την τρίχα πιο αδύναμη και εύθραυστη. Για το λόγο αυτό, συνίσταται η χρήση χλιαρού νερού, ιδιαίτερα κατά το λούσιμο των μαλλιών.

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Προτεινόμενες θεραπείες

Τι θεραπευτικές παρεμβάσεις μπορώ να κάνω;

 

Σε κάθε περίπτωση, προηγείται κλινική εξέταση από εξειδικευμένο ιατρό, ο οποίος καθορίζει το αίτιο της τριχόπτωσης, ή και αραίωσης, και θα σας συστήσει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, εάν αυτό κρίνεται απαραίτητο.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορούμε να εφαρμόσουμε ενέσιμες μεσοθεραπείες μαλλιών, όπως είναι η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία. Σε περιπτώσεις προχωρημένης απώλειας μαλλιών συνίσταται κατά περίπτωση Μεταμόσχευση Μαλλιών μετά την αξιολόγηση από εξειδικευμένο ιατρό στον τομέα της μεταμόσχευσης.

Αντιμετώπιση της αραίωσης του τριχωτού της κεφαλής με μόνιμο, φυσικό & πυκνό αποτέλεσμα, υψηλής ποιότητας & αισθητικής
Ανάπλαση & Σύσφιξη προσώπου και σώματος και αντιμετώπιση της τριχόπτωσης μέσω αυξητικών παραγόντων των αιμοπεταλίων του πλάσματος κα...

Γιατί Laser Touch;

Στόχος μας να σας κάνουμε να νιώθετε όμορφα με το δέρμα σας

Χρησιμοποιούμε Laser & EBD’s νέας γενιάς με δημοσιευμένες επιστημονικές & κλινικές μελέτες καθώς και πιστοποιημένα υλικά από έγκυρες εταιρίες

Πρώτοι εμείς έχουμε δοκιμάσει την αποτελεσματικότητά τους

Προσεγγίζουμε ολιστικά κάθε σας ανάγκη καθώς συνεργαζόμαστε με διαφορετικές ειδικότητες ιατρών

Παρέχουμε περισσότερες από 80 ιατρικές υπηρεσίες

Σεβόμενοι το οικονομικό περιβάλλον, προσφέρουμε την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής

Προγραμματίστε ένα ραντεβού ενημέρωσης με εξειδικευμένο ιατρό

*Με 25 έτη πείρας, 35.000 πελάτες & την μεγαλύτερη ιατρική ομάδα, έχετε πρόσβαση σε περισσότερες από 80 σύγχρονες θεραπείες αισθητικής δερματολογίας & πλαστικής χειρουργικής.

Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο
Επιλέξτε Κατηγορία*
Από πού μάθατε για τη Laser Touch;
Σχόλια
Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα*

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter της Laser Touch για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας. Κερδίστε 15% έκπτωση στην επόμενή σας συνεδρία!

Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή.

Scroll to Top
Scroll to Top