Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00
Τ.: 210 729 4440, 1 | Δ.: Κων. Βεντήρη 7, Αθήνα | Ε: info@lasertouch.gr

Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00

Εμφύτευση Μαλλιών: Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται;

Εμφύτευση Μαλλιών: Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται;

Η εμφύτευση μαλλιών ή αλλιώς μεταμόσχευση μαλλιών πραγματοποιείται τόσο για αισθητικούς, όσο και επανορθωτικούς λόγους. Η θεραπεία αυτή προσφέρει οριστική λύση σε σοβαρές περιπτώσεις αλωπεκίας και τριχόπτωσης, όταν πλέον οι συντηρητικές μορφές θεραπείας δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Πλέον, όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταφεύγουν στην τεχνική αυτή, αποκτώντας ξανά ένα πλούσιο, φυσικό και πυκνό αποτέλεσμα. Πέραν του εντυπωσιακού αισθητικού αποτελέσματος, ο ασθενής αποκτά ξανά τη χαμένη του αυτοπεποίθηση.

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η εμφύτευση μαλλιών;

Η εμφύτευση μαλλιών κατά κύριο λόγο ενδείκνυται σε περιπτώσεις ανδρογενετικής αλωπεκίας, τη συνηθέστερη μορφή αλωπεκίας. Ωστόσο, η εμφύτευση μαλλιών σε γυναίκες είναι πλέον ιδιαίτερα συχνή, δίνοντας λύση στη γυναικείου τύπου ανδρογενετική αλωπεκία.

Η θεραπεία συνίσταται και σε περιπτώσεις αραίωσης μαλλιών εξαιτίας ειδικών αιτιολογιών, όπως το άγχος, η φαρμακευτική αγωγή, οι ορμονικές διαταραχές και οι αυτοάνοσες παθήσεις. Ακόμη, αποτελεί την ιδανική λύση σε περιπτώσεις ουλών, λόγω ατυχημάτων, εγκαυμάτων ή χειρουργικών επεμβάσεων.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η εμφύτευση μαλλιών δεν αφορά μόνο το τριχωτό της κεφαλής, αλλά και τα φρύδια ή τα γένια.

Ποιοι ενδιαφερόμενοι είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για εμφύτευση μαλλιών;

Σαφώς, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμβουλευτούν μία εξειδικευμένη κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών, βεβαιώνοντας κατά πόσο είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για τη θεραπεία. Αν και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι σύγχρονες τεχνικές καλύπτουν τις ανάγκες ενός ενδιαφερόμενου, ο ιατρικός έλεγχος και η κλινική εξέταση κρίνονται απαραίτητα.

Πως θα μάθω αν η εμφύτευση μαλλιών ενδείκνυται για εμένα;

Κλείνοντας ένα εντελώς δωρεάν συμβουλευτικό ραντεβού στην κλινική Laser Touch, το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό θα κρίνει κατά πόσο η εμφύτευση μαλλιών ενδείκνυται στην περίπτωσή σας. Ο ιατρός μετά την κλινική εξέταση και αξιολογώντας το ιατρικό σας ιστορικό και τα μοναδικά χαρακτηριστικά σας, θα σας συστήσει την συνιστάμενη θεραπεία. Είναι απαραίτητο να βρείτε την τεχνική που ταιριάζει στην περίπτωσή σας, εξασφαλίζοντας έτσι τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ποια είναι η διαδικασία εμφύτευσης μαλλιών;

Η διαδικασία εμφύτευσης μαλλιών διαφέρει βάσει της μεθόδου που επιλέγεται. Μεταξύ των πιο διαδεδομένων τεχνικών εμφύτευσης μαλλιών συγκαταλέγονται:

 • Micro-Mini Strip
 • FUE (Follicular Unit Extraction)
 • FUT/ Strip (Follicular Unit Transplantation)

Η κάθε μέθοδος εμφανίζει διαφορετικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, για αυτό και η εξατομικευμένη διάγνωση είναι απαραίτητη.

 • Η επέμβαση εμφύτευσης μαλλιών πραγματοποιείται επί το πλείστον με τη χρήση τοπικής αναισθησίας και μέθης.
 • Η διάρκεια ποικίλει και βασίζεται στο στάδιο αλωπεκίας του ατόμου, με διάρκεια από 1,5 ώρα έως και 8 ώρες.
 • Ο πόνος κρίνεται ως ελάχιστος ή και μηδαμινός.
 • Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιστρέψει ακόμη και την επόμενη ημέρα στην εργασία και την καθημερινότητά του. Δεν απαιτείται ιδιαίτερος χρόνος αποθεραπείας.
 • Η εμφύτευση τριχοθυλακίων από άλλο άτομο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.
 • Ο ενδιαφερόμενος έχει μία άκρως ομαλή μετάβαση μετά την επέμβαση, καθιστώντας τον σε θέση να αποχωρήσει ακόμη και μόνος του.
 • Οι αντενδείξεις είναι ελάχιστες και οροθετούνται κατά κύριο λόγο σε περιπτώσεις αυτοάνοσων νοσημάτων, όπου χρειάζεται ειδική συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό.
 • Δεν υφίστανται ηλικιακοί περιορισμοί.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της εμφύτευσης μαλλιών;

Η εμφύτευση μαλλιών χαρίζει πολλά πλεονεκτήματα στον ενδιαφερόμενο, καθιστώντας την ως την ιδανική λύση, ιδίως σε περιπτώσεις όπου η αλωπεκία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

Πιο συγκεκριμένα προσφέρει:

 • Οριστικά και μόνιμα αποτελέσματα
 • Φυσικά, πυκνά και πλούσια μαλλιά
 • Άριστα αισθητικά αποτελέσματα, χωρίς ουλές ή σημάδια
 • Δεν προϋποθέτει κούρεμα ή κάποια προεγχειρητική προετοιμασία
 • Δυνατότητα οποιασδήποτε παρέμβασης στην κόμμωση (π.χ. βαφή)

Ποιο το κόστος για την εμφύτευση μαλλιών;

Το κόστος για την εμφύτευση μαλλιών θεωρείται αρκετά προσιτό για τον κάθε ενδιαφερόμενο, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς την εντυπωσιακή αλλαγή που προσφέρει. Η τεχνική επιλογής, το στάδιο αλωπεκίας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε ενδιαφερόμενου, καθορίζουν την τελική τιμή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εμφύτευση μαλλιών, τη διαδικασία και τα πλεονεκτήματα, επικοινωνήστε μαζί μας.

Μοιράσου:

Σχετικά Άρθρα

Αγαπάμε 
Προστατεύουμε 
Φροντίζουμε 
το δέρμα μας.

Και αυτό μας το ανταποδίδει.

Προγραμματίστε ένα ραντεβού ενημέρωσης με εξειδικευμένο ιατρό χωρίς χρέωση

*Με 25 έτη πείρας, 35.000 πελάτες & την μεγαλύτερη ιατρική ομάδα, έχετε πρόσβαση σε περισσότερες από 80 σύγχρονες θεραπείες αισθητικής δερματολογίας & πλαστικής χειρουργικής.

Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο
Επιλέξτε Κατηγορία*
Από πού μάθατε για τη Laser Touch;
Σχόλια
Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα*

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter της Laser Touch για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας. Κερδίστε 15% έκπτωση στην επόμενή σας συνεδρία!

Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή.

Scroll to Top
Scroll to Top