Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00
Τ.: 210 729 4440, 1 | Δ.: Κων. Βεντήρη 7, Αθήνα | Ε: info@lasertouch.gr

Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00

Ελέγξτε το ορμονικό σας προφίλ και βρείτε τις θεραπείες που ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες.

Μοναδικός συνδυασμός παροχής υπηρεσιών υγείας και συνολικής ευεξίας

Άρτια καταρτισμένο ιατρικό προσωπικό

Σε επαφή με τις τελευταίες εξελίξεις της ειδικότητας

Εξατομικευμένη καθοδήγηση & παρακολούθηση

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τι είναι η Ενδοκρινολογία;

Η Ενδοκρινολογία είναι η ειδικότητα της ιατρικής που ασχολείται με τη λειτουργία των ενδοκρινών αδένων και τη διάγνωση και αντιμετώπιση διαταραχών στον ενδοκρινικό σύστημα. Πρόκειται για τον τομέα της επιστήμης που ασχολείται με το μεταβολισμό και την προσαρμογή του ανθρώπου στο εσωτερικό και εξωτερικό του περιβάλλον.

Τι είναι το ενδοκρινικό σύστημα;

Το ενδοκρινικό σύστημα είναι ένα σύστημα οργάνων (αδένων), με κυρίαρχο ρόλο στη διατήρηση της ομοιόστασης του οργανισμού. Η δράση του επιτελείται μέσω της έκκρισης ορμονών. Βασικός «ρυθμιστής» είναι ο εγκέφαλος.  Οι κυριότεροι ενδοκρινείς αδένες είναι: 

υποθάλαμος, υπόφυση, θυρεοειδής, παραθυρεοειδείς, πάγκρεας, επινεφρίδια, γονάδες, λιπώδης ιστός, ενώ συνεχώς προκύπτουν επιστημονικά δεδομένα για την ενδοκρινή δράση και άλλων οργάνων του σώματος.

Ποιος είναι ο τρόπος δράσης των ορμονών;

Η έκκριση των ορμονών από τους αδένες ελέγχεται από τα διάφορα τμήματα του εγκεφάλου ως απάντηση σε ερεθίσματα, όπως το stress, το τραύμα, οι αλλαγές της θερμοκρασίας, η λήψη τροφής, η εγκυμοσύνη, ο θηλασμός κ.α. Στη συνέχεια, οι ορμόνες μπορούν να ασκήσουν τη δράση τους σε απομακρυσμένα όργανα-στόχους, είτε μέσω της κυκλοφορίας του αίματος, είτε μέσω νευρικών ώσεων. Με αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται η σωστή ρύθμιση για μια σειρά λειτουργιών, όπως η ανάπτυξη, ο μεταβολισμός, η αναπαραγωγή, η λειτουργία των κυττάρων.

Η ομαλή λειτουργία του ενδοκρινικού συστήματος επιδρά στη λειτουργία πολλών συστημάτων, όπως το νευρικό, αναπνευστικό, πεπτικό, καρδιαγγειακό, μυοσκελετικό. Η επάρκεια ορμονών παίζει καθοριστικό ρόλο στο αναπαραγωγικό σύστημα, ρυθμίζοντας την ωορρηξία και την εμμηνόπαυση στις γυναίκες και τη σπερματογένεση και παραγωγή τεστοστερόνης στους άνδρες. Γίνεται, λοιπόν, εύκολα κατανοητός ο ρόλος των ορμονών στη γονιμότητα. Τέλος, η διάθεση και ο ψυχισμός του ατόμου φαίνεται να διαμεσολαβούνται από ορμόνες, γεγονός που κάνει την ισορροπία τους στο σώμα ακόμη πιο σημαντική.

Ο ενδοκρινολόγος αναλαμβάνει τη διάγνωση, παρακολούθηση και αντιμετώπιση περιστατικών ολόκληρου του φάσματος της Ενδοκρινολογίας:

Σακχαρώδης διαβήτης (παιδιών, εφήβων, ενηλίκων), υπερχοληστεριναιμίες, παθήσεις του θυρεοειδούς, διαταραχές του ασβεστίου και της βιταμίνης D, διαταραχές της εμμηνορυσίας (εφηβείας, ενήλικων γυναικών και της κλιμακτηριακης περιόδου της ζωής της γυναίκας), εμμηνόπαυση και ορμονική θεραπεία υποκατάστασης, οστεοπόρωση, ακμή, υπερτρίχωση, υπογονιμότητα, διαταραχές εφηβείας, διαταραχές της αύξησης και της ανάπτυξης, διαταραχές φύλου, παθολογία της κύησης (θυρεοειδοπάθειες, σακχαρώδης διαβήτης κύησης), υπέρταση ενδοκρινικής αιτιολογίας, παχυσαρκία.

Τα συμπτώματα που μπορεί να σας οδηγήσουν στον ενδοκρινολόγο συνήθως περιλαμβάνουν: κόπωση, διαταραχές μνήμης, νευρικότητα, διαταραχές ύπνου, αυξομοιώσεις σωματικού βάρους, αίσθημα παλμών, κατάθλιψη, διαταραχές στις συνήθειες του εντέρου, μυϊκή αδυναμία, διαταραχές έμμηνης ρύσης, ξηρά μαλλιά, εύθραυστα νύχια, ακμή, υπερτρίχωση, υπογονιμότητα.

Η ενδοκρινολογική εκτίμηση, διάγνωση και αντιμετώπιση στη Laser Touch γίνεται κατόπιν ραντεβού. Ο ενδοκρινολόγος και η ομάδα του ασχολείται εις βάθος με το ιστορικό κάθε περιστατικού και πάντα μετά από εκτενή συζήτηση παρέχεται περαιτέρω διερεύνηση ή αντιμετώπιση, όπου κρίνεται αναγκαίο.

Διάφορες εκδηλώσεις από το δέρμα, τα μαλλιά και το λιπώδη ιστό έχουν ως αιτία διαταραχές των ορμονών. Μερικά παραδείγματα είναι η ακμή και η υπερτρίχωση που συχνά αποτελούν εκδηλώσεις υπερανδρογοναιμίας, η τριχόπτωση και η λέπτυνση των τριχών και η αύξηση του σωματικού βάρους. Στη Laser Touch έχετε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσετε τόσο το αισθητικό θέμα που σας προβληματίζει, αλλά και να θεραπεύσετε το αίτιο που το προκαλεί, δίνοντας έτσι οριστική λύση στο πρόβλημα σας. Συνδυάστε την ενδοκρινολογική σας επίσκεψη με θεραπεία αποτρίχωσης, θεραπείες ακμής και ουλών ακμής, θεραπείες σώματος και κυτταρίτιδας, καθώς και με διατροφολογική παρακολούθηση για βέλτιστα αποτελέσματα και συνολική αντιμετώπιση.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

FAQs

Λάθος. Η ισορροπημένη δίαιτα σε συνδυασμό με την τακτική άσκηση είναι αυτή που θα σας προσφέρει θεαματικά αποτελέσμαΗ ακμή και η υπερτρίχωση ή ο δασυτριχισμός είναι συχνά ενδείξεις αυξημένων επιπέδων ανδρογόνων και πολλές φορές ακολουθούνται από διαταραχές περιόδου ή/και γονιμότητας. Ο ενδοκρινολόγος είναι ο κατάλληλος ιατρός για να διερευνήσει την αιτία, αλλά και να χορηγήσει την κατάλληλη αγωγή.τα στην εικόνα του σώματος, στην συνολική ευεξία, αλλά και μεγαλύτερη αντοχή στην άσκηση. Άλλωστε, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες αθλητές παρουσιάζουν μεγαλύτερες απαιτήσεις σε θερμίδες και θρεπτικά στοιχεία και ο κλινικός Διαιτολόγος είναι ο κατάλληλος για την καθοδήγηση τους.

Αρχικά, καλό είναι να γίνει ενδοκρινολογική εκτίμηση ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποια ορμονική ανεπάρκεια ή υπερεπάρκεια, καθώς το αυξημένο σωματικό βάρος συνυπάρχει σε πολλές ενδοκρινικές παθήσεις, όπως ο υποθυρεοειδισμός, το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, ο σακχαρώδης διαβήτης και άλλα. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητη η διατροφολογική παρακολούθηση και η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Ο ειδικός ενδοκρινολόγος είναι πιστοποιημένος στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και μπορεί να συνταγογραφήσει τις εξετάσεις και την αγωγή που κρίνει απαραίτητη. Ωστόσο, δε γίνονται δεκτά ραντεβού μέσω ΕΟΠΥΥ.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να προγραμματίσετε το ραντεβού σας. Δε χρειάζεται να είστε νηστικός/ή για την κλινική εξέταση. Ο ιατρός θα σας εξηγήσει τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε αν χρειαστεί περαιτέρω έλεγχος. Καλό είναι να έχετε μαζί σας προηγούμενες εξετάσεις αίματος, ορμονολογικό ή απεικονιστικό έλεγχο αν υπάρχει.

Η εγκυμοσύνη χαρακτηρίζεται από πολλές ορμονικές αλλαγές, όσο το έμβρυο αναπτύσσεται. Σε πολλές περιπτώσεις, τα όρια της ρύθμισης είναι στενά και διαφέρουν από το γενικό πληθυσμό. Παράδειγμα αυτού αποτελούν η θυρεοειδοπάθεια και ο διαβήτης κύησης που συνήθως αφορούν υγιείς γυναίκες. Ο ενδοκρινολόγος είναι ο κατάλληλος ιατρός να χειριστεί τέτοιες καταστάσεις και να σας καθοδηγήσει σωστά.

Γιατί Laser Touch;

Στόχος μας να σας κάνουμε να νιώθετε όμορφα με το δέρμα σας.

Πρώτοι εμείς έχουμε δοκιμάσει την αποτελεσματικότητα μας.

Παρέχουμε περισσότερες από 80 ιατρικές υπηρεσίες.

Προσεγγίζουμε ολιστικά κάθε σας ανάγκη καθώς συνεργαζόμαστε με διαφορετικές ειδικότητες ιατρών.

Χρησιμοποιούμε Laser & EBD’s νέας γενιάς με δημοσιευμένες επιστημονικές & κλινικές μελέτες καθώς και πιστοποιημένα υλικά από έγκυρες εταιρίες.

Σεβόμενοι το οικονομικό περιβάλλον, προσφέρουμε την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής.

Προγραμματίστε ένα ραντεβού ενημέρωσης με εξειδικευμένο ιατρό

*Με 25 έτη πείρας, 35.000 πελάτες & την μεγαλύτερη ιατρική ομάδα, έχετε πρόσβαση σε περισσότερες από 80 σύγχρονες θεραπείες αισθητικής δερματολογίας & πλαστικής χειρουργικής.

Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο
Επιλέξτε Κατηγορία*
Από πού μάθατε για τη Laser Touch;
Σχόλια
Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα*

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter της Laser Touch για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας. Κερδίστε 15% έκπτωση στην επόμενή σας συνεδρία!

Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή.

Scroll to Top
Scroll to Top