Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00
Τ.: 210 729 4440, 1 | Δ.: Κων. Βεντήρη 7, Αθήνα | Ε: info@lasertouch.gr

Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00

Κονδυλώματα: Συχνές Ερωτήσεις

Κονδυλώματα: Συχνές Ερωτήσεις
Hpv_Κονδυλώματα

*Τα κονδυλώματα αποτελούν ένα είδος εξωτερικής εκδήλωσης κάποιων τύπων του ιού HPV (ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων).

Πώς κολλάει κάποιος κονδυλώματα;

Μεταδίδονται μέσω σεξουαλικής επαφής (κολπική, πρωκτική, στοματική, τριβή δέρματος – βλενογόννων, συσκευές), αυτομεταφοράς από το ένα σημείο στο άλλο (ξύρισμα, ξύσιμο) & τραυματισμών του δέρματος.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείς για παράδειγμα να εμφανίσεις κονδυλώματα στην περιοχή του πρωκτού χωρίς πρωκτική επαφή.

Η χρήση προφυλακτικού δεν προστατεύει 100% από τη μετάδοση του ιού καθώς μπορεί να μεταδοθεί από δέρμα που δεν καλύπτεται από το προφυλακτικό, ακόμη και αν δεν υπάρχουν εμφανείς βλάβες. Παρ’ όλα αυτά, μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες μετάδοσης hpv καθώς και πολλών άλλων ΣΜΝ.

Συνήθως, ο ιατρός δέχεται ερωτήσεις όπως: «Ο σύντροφός μου δεν έχει κονδυλώματα, άρα δεν κόλλησε;», «Η εμφάνιση κονδυλωμάτων είναι ένδειξη απιστίας;», «Ποιος κόλλησε ποιον;», οι οποίες απαντώνται με βάση τα δεδομένα που έχουμε για τον ιό HPV:

Facts

  • Ο ιός HPV είναι η πιο κοινή σεξουαλικά μεταδιδόμενη νόσος στην κοινότητα.
  • Το να έρθει κάποιος σε επαφή με τον ιό, δεν είναι σπάνιο, αυτό όμως δε σημαίνει ότι όλοι θα εμφανίσουν κλινικά συμπτώματα.
  • Η εμφάνιση κλινικής εκδήλωσης δε θα πρέπει να αποτελεί σε καμία περίπτωση ταμπού και λόγο αισθήματος ντροπής.
  • Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί χρονικά το πότε ήρθε κάποιος σε επαφή με τον ιό λόγω της μεγάλης συχνότητας αλλά και της μεγάλης περιόδου επώασης του ιού.

Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία αντιμετώπισης του ιού;

Η θεραπεία με laser CO2 αποτελεί ιδανική επιλογή αντιμετώπισης των κονδυλωμάτων καθώς δεν καταλείπει ουλές στο δέρμα και ο χρόνος αποθεραπείας είναι μηδαμινός. Ωστόσο, καμία από τις υπάρχουσες θεραπείες δεν είναι ιοκτόνος. Αυτό σημαίνει ότι δεν εξαλείφουν την παρουσία του ιού στο σώμα μας, αλλά αντιμετωπίζουν τις εξωτερικές βλάβες. Με αυτή την έννοια, σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να εμφανιστούν νέες βλάβες.

Γιατί εμφανίζω συχνά βλάβες; Τι μπορώ να κάνω για να αποτρέψω μια υποτροπή;

Η εμφάνιση υποτροπών δεν είναι πάντα ελεγχόμενη καθώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η κακή κατάσταση του ανοσοποιητικού, η απουσία εμβολιασμού, η συχνή επαφή με τον ιό κ.ο.κ. Ανάμεσα στους παράγοντες που έχουν συσχετισθεί ισχυρά με την εμφάνιση υποτροπών είναι το κάπνισμα. Συνεπώς, συστήνεται εντόνως η διακοπή του, ειδικά μετά τη θεραπεία των κονδυλωμάτων.

Για οποιαδήποτε βλάβη εμφανίσετε στην πρωκτογεννητική περιοχή, μην διστάσετε να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο δερματολόγο.

Iατρική Επιμέλεια Κειμένου: Στέλλα Καρδούτσου, Κατερίνα Νικολακάκη

Μοιράσου:

Σχετικά Άρθρα

Αγαπάμε 
Προστατεύουμε 
Φροντίζουμε 
το δέρμα μας.

Και αυτό μας το ανταποδίδει.

Προγραμματίστε ένα ραντεβού ενημέρωσης με εξειδικευμένο ιατρό χωρίς χρέωση

*Με 25 έτη πείρας, 35.000 πελάτες & την μεγαλύτερη ιατρική ομάδα, έχετε πρόσβαση σε περισσότερες από 80 σύγχρονες θεραπείες αισθητικής δερματολογίας & πλαστικής χειρουργικής.

Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο
Επιλέξτε Κατηγορία*
Από πού μάθατε για τη Laser Touch;
Σχόλια
Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα*

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter της Laser Touch για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας. Κερδίστε 15% έκπτωση στην επόμενή σας συνεδρία!

Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή.

Scroll to Top
Scroll to Top