logo
 • Ώρες Λειτουργίας
  9:00 – 22:00
 • Σάββατο
  9:00 – 16:00

Η προσφορά του μήνα τώρα στη
ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Η προσφορά του μήνα της Laser Touch, αφορά τη
Μεταμόσχευση Μαλλιών σε γυναίκες. Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε σε αυτήν τη σελίδα και θα έχετε

ΕΚΠΤΩΣΗ -35%

Ρωτήστε μας!

Κλείστε τώρα ένα συμβουλευτικό ραντεβού με τον Δρ. Βάλβη εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!
ΕΚΠΤΩΣΗ 35%Ρωτήστε μας!


Μεταμόσχευση μαλλιών σε γυναίκες

Η μεταμόσχευση μαλλιών σε γυναίκες είναι μία από τις αποτελεσματικότερες λύσεις για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και αραίωσης των μαλλιών.

Είναι γνωστό ότι το θέμα της τριχόπτωσης αποτελεί πρόβλημα κυρίως για τους άνδρες. Ωστόσο, είναι ένα φαινόμενο που προκύπτει σε μεγάλο ποσοστό γυναικών.
Η τριχόπτωση στις γυναίκες παρουσιάζεται πιο συχνά κατά την περίοδο της εφηβείας, μετά τον τοκετό ή στην περίοδο της εμμηνόπαυσης.

Η αραίωση μαλλιών, ειδικά στις γυναίκες, μπορεί να έχει σοβαρό ψυχολογικό αντίκτυπο, ενώ συχνά οδηγεί ακόμα και σε κοινωνική απομόνωση.
Με τη μεταμόσχευση μαλλιών σε γυναίκες, δίνεται τέλος σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί και δημιουργεί αισθητικό αλλά και ψυχοκοινωνικό «εγκλωβισμό».

Η νέα εποχή για τη Μεταμόσχευση μαλλιών σε γυναίκες

Παλιότερα, η μεταμόσχευση μαλλιών είχε εφαρμογή μόνο στους άνδρες. Αυτό συνέβαινε  λόγω των δυσκολιών που προέκυπταν από τα ανατομικά χαρακτηριστικά στην περιοχή του γυναικείου τριχωτού της κεφαλής. Έτσι, οι επεμβάσεις που πραγματοποιούνταν για την αντιμετώπιση της γυναικείας τριχόπτωσης, κατέστρεφαν τα τριχοθυλάκια της λήπτριας περιοχής, ενώ δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Τα τελευταία χρόνια, οι τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών έχουν εκσυγχρονιστεί και εναρμονιστεί πλήρως με τις ανάγκες των γυναικών. Πλέον, οι γυναίκες έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν ένα αρκετά έντονο αισθητικό πρόβλημα, με απόλυτη επιτυχία.

Αίτια που προκαλούν τη γυναικεία τριχόπτωση

Ένα από τα συνηθέστερα αίτια της γυναικείας τριχόπτωσης είναι η γυναικεία ανδρογενετική αλωπεκία, κατά την οποία παρουσιάζεται συρρίκνωση στα τριχοθυλάκια. Η γυναικεία ανδρογενετική αλωπεκία εμφανίζεται κυρίως στην περίοδο της εμμηνόπαυσης. Σε αυτή τη φάση, η παραγωγή των οιστρογόνων- απαραίτητων ορμονών για την προστασία των τριχοθυλακίων- μειώνεται, και προκαλείται έντονη τριχόπτωση.

Άλλοι παράγοντες που οδηγούν στην αραίωση των μαλλιών είναι:

 • Κληρονομικότητα
 • Ορμονικές διαταραχές (π.χ. Θυρεοειδής)
 • Σιδηροπενική αναιμία
 • Διατροφικές διαταραχές (απότομη απώλεια βάρους)
 • Πολυκυστικές ωοθήκες
 • Χρήση φαρμάκων όπως είναι τα αντισυλληπτικά κ.α.
 • Αυτοάνοσες ασθένειες
 • Έντονη τριχόπτωση που οφείλεται σε περιβαλλοντικές συνθήκες (εποχική)

Πότε μια γυναίκα μπορεί να κάνει μεταμόσχευση μαλλιών

Οι περιπτώσεις όπου μια γυναίκα μπορεί να προχωρήσει στη μεταμόσχευση μαλλιών καθορίζονται από τα διαγνωστικά αποτελέσματα της πάθησης.

Η διάγνωση διενεργείται μέσα από λήψη ιστορικού, κλινική εξέταση, δερματοσκόπηση και επιπλέον εξετάσεις (όπως αιματολογικές) που ορίζονται ανάλογα με την περίπτωση.

Μέσα από τη διαγνωστική διαδικασία διαπιστώνεται ο βαθμός σοβαρότητας, τυχόν μονιμότητα του προβλήματος, καθώς και η τάση επιδείνωσης.

Η συνηθέστερη περίπτωση μεταμόσχευσης μαλλιών σε μια γυναίκα είναι η γυναικεία ανδρογενής αλωπεκία. Επίσης, πολύ συχνά εφαρμόζεται διορθωτικά σε περιπτώσεις όπου κάποια προγενέστερη επέμβαση δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα (μικρή πύκνωση).

Η μεταμόσχευση μαλλιών σε γυναίκες ενδείκνυται όταν η επέμβαση δεν επηρεάζει τα ήδη υπάρχοντα, καθώς και τα καινούρια τριχοθυλάκια.

Φωτογραφίες Μεταμόσχευσης Μαλλιών πριν -μετά

Ο Δρ. Παντελής Βάλβης απαντά σε όλες τις ερωτήσεις που σας απασχολούν (video)

Μπορούν όλοι να κάνουν μεταμόσχευση μαλλιών; Είναι κατάλληλη και για άντρες και για γυναίκες; Σε ποιες περιπτώσεις αντεδείκνυται; Ποια είναι τα ποσοστά επιτυχίας και ποια μέθοδος εξασφαλίζει πολύ υψηλά ποσοστά; Ποια μέθοδο πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία γιατί συνιστά απάτη; Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο; Αυτά και πολλά άλλα, αναλύει ο Δρ. Παντελής Βάλβης στο video που ακολουθεί…!

 • Εκπληκτική Επιτυχία

  Απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα, υψηλής ποιότητας & αισθητικής. Πυκνή τριχοφυΐα με ρυθμό & κατεύθυνση αναγέννησης όπως τα υπόλοιπα.

 • Ιατρική ομάδα με Υψηλή Επιστημονική Κατάρτιση

  Αποτελείται από εξειδικευμένους στην Μεταμόσχευση Μαλλιών ιατρούς ειδικότητας Πλαστικής Χειρουργικής, Αναισθησιολόγους & ειδικά εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό.

Πόσο κοστίζει η Μεταμόσχευση Μαλλιών και από τι εξαρτάται;

Το κόστος καθορίζεται από τη μέθοδο Μεταμόσχευσης Μαλλιών που θα χρησιμοποιηθεί και το επίπεδο αλωπεκίας και κυμαίνεται από 1.000€ έως 4.000€ και μπορεί να οριστεί με ακρίβεια μετά από ραντεβού με τον Δρ. Παντελή Βάλβη.

Πόσες τρίχες μπορούν να μεταφερθούν σε μια συνεδρία;

Το αποτέλεσμα της Μεταμόσχευσης Μαλλιών αποτιμάται σε τριχοθυλάκια και όχι σε τρίχες καθώς τα τριχοθυλάκια μπορεί να είναι μονότριχα, δίτριχα, τρίτριχα ή τετράτριχα. Ο τελικός αριθμός των τριχοθυλακίων που θα μεταφερθούν καθορίζεται από την «ποιότητα» της δότριας περιοχής (πυκνότητα τριχοφυΐας) και την επιλεγμένη μέθοδο Μεταμόσχευσης.  Ανά συνεδρία μπορούν να μεταφερθούν έως και 3000 τριχικά θυλάκια, το οποίο μεταφράζεται σε περίπου 9000 τρίχες.

Πόσες εφαρμογές απαιτούνται & από ποιους παράγοντες εξαρτάται;

Οι εφαρμογές που απαιτούνται είναι 1 ή 2. Η επανάληψη της διαδικασίας εξαρτάται από το στάδιο αλωπεκίας άρα & την έκταση της λήπτριας περιοχής και τη Μέθοδο Μεταμόσχευσης που θα εφαρμοστεί. Εφόσον η μέθοδος που έχει επιλεγεί ως βέλτιστη είναι η FUE, η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί ακόμη την επόμενη ημέρα, ενώ αν είναι η STRIP, η διαδικασία επαναλαμβάνεται σε 1 έτος.

Ποιοι πραγματοποιούν τη Μεταμόσχευση Μαλλιών;

Η Μεταμόσχευση μαλλιών οφείλει να εκτελείται από Πλαστικό Χειρουργό, καθότι αποτελεί τον αποκλειστικά εκπαιδευμένο για τη τέτοιου είδους επέμβαση.

Στη Laser Touch, η Μεταμόσχευση Μαλλιών πραγματοποιείται από τον εξειδικευμένο Πλαστικό Χειρουργό Βάλβη Παντελή και την ιατρική του ομάδα, η οποία αποτελείται αποκλειστικά από ιατρούς ειδικότητας Πλαστικής Χειρουργικής, Αναισθησιολόγους & ειδικά εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό. Ο Πλαστικός Χειρουργός Βάλβης Παντελής είναι αυτός που τοποθετεί ακόμη και το τελευταίο τριχοθυλάκιο για καλύτερο φυσικό αποτέλεσμα.

Κλείστε τώρα ένα συμβουλευτικό ραντεβού
με τον Δρ. Βάλβη εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ποιες μέθοδοι Μεταμόσχευσης Μαλλιών υπάρχουν και ποια είναι τα οφέλη;

Υπάρχουν τρεις Μέθοδοι Μεταμόσχευσης Μαλλιών: Η Strip γνωστή και ως FUT, η Micro-Mini Strip & η FUE. Σε αρκετές περιπτώσεις, μπορεί να εφαρμοστεί η FUT συνδυαστικά με Micro-strip ενώ η διαφορά των μεθόδων έγκειται στο διαφορετικό τρόπο λήψης των τριχοθυλακίων.

Micro-Mini Strip |

Λόγω έλλειψης ελαστικότητας της δότριας περιοχής ή σε περιπτώσεις πολύ μικρής δότριας περιοχής, εφαρμόζεται η μέθοδος Micro-Mini Strip. Το μέγεθος των τεμαχιδίων που λαμβάνουμε με τη μέθοδο αυτή δεν ξεπερνά τα 2,5 με 3 cm. Ο τρόπος λήψης των τριχοθυλακίων καθώς και η ανάπτυξη των νέων μαλλιών είναι ίδια με τη Strip.

FUE (Follicular Unit Extraction) |

Σε αυτή τη μέθοδο κάθε τριχοθυλάκιο λαμβάνεται μεμονωμένα, και διάσπαρτα από διαφορετικές περιοχές του τριχωτού της κεφαλής.

Strip (Follicular Unit Transplantation) |

Η λήψη των τριχοθυλακίων γίνεται από το πίσω και πλάγιο τμήμα της κεφαλής μέσω διαχωρισμού συνεχούς ιστού πλήρους τριχοθυλακίων. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης πραγματοποιείται μαζική εξαγωγή τριχοθυλακών από τη ζώνη σταθερής τριχοφυΐας και μετεμφύτευση αυτών στη λήπτρια περιοχή της αραίωσης. Η μέθοδος Strip μιμείται τον φυσικό τρόπο έκφυσης των μαλλιών, καθώς τα μαλλιά εκφύονται σε σύνολα 1-4 τριχών.

Κάθε μια από τις παραπάνω μεθόδους εμφανίζει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ωστόσο, κάθε περίπτωση είναι εξατομικευμένη, γι’ αυτό και η καταλληλότερη μέθοδος για τον ενδιαφερόμενο επιλέγεται έπειτα από συμβουλευτικό ραντεβού με τον Πλαστικό Χειρουργό και την ιατρική ομάδα του.

Χαρακτηριστικά υποψήφιας για μεταμόσχευση μαλλιών

Τα χαρακτηριστικά μιας ιδανικής υποψήφιας για τη μεταμόσχευση μαλλιών περιλαμβάνουν:

 • Ηλικιακό φάσμα 25-75 ετών
 • Ρεαλιστικές προσδοκίες
 • Συμβατή μορφολογία τριχοθυλακίων
 • Μεγάλη έκταση της δότριας περιοχής
 • Να μην ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή που μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές

Μεταμόσχευση μαλλιών σε γυναίκες – Πλεονεκτήματα

Η μεταμόσχευση μαλλιών σε γυναίκες αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο για την αντιμετώπιση της αραίωσης μαλλιών, προσφέροντας πληθώρα από πλεονεκτήματα.

Πληθώρα πλεονεκτημάτων κάνει τη μέθοδο FUE να κατέχει την πρώτη θέση στις επιλογές για την αντιμετώπιση του προβλήματος:

 • Ελάχιστα επεμβατική τεχνική
 • Πραγματοποιείται τοπική αναισθησία
 • Είναι ανώδυνη
 • Δεν απαιτείται ξύρισμα της κεφαλής
 • Δεν απαιτούνται ράμματα
 • Δε δημιουργούνται ουλές ή σημάδια
 • Άψογο φυσικό αποτέλεσμα
 • Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες
 • Μηδενικές επιπλοκές

Σημαντικό πλεονέκτημα στην κλινική Laser Touch είναι ότι η επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών πραγματοποιείται από τον ίδιο τον Δρ. Παντελή Βάλβη. Ο ιατρός είναι εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός με πολυετή εμπειρία και περισσότερες από 24.000 επεμβάσεις μεταμόσχευσης μαλλιών στο ενεργητικό του.

Μεταμόσχευση μαλλιών σε γυναίκες – Κόστος

Το κόστος για τη μεταμόσχευση μαλλιών σε γυναίκες καθορίζεται από το μέγεθος, καθώς και από τις αιτίες της πάθησης. Κάθε περίπτωση έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και έτσι η διαχείρισή της διαμορφώνεται σύμφωνα με αυτά.
Ως εκ τούτου, το κόστος για την επέμβαση θα εξαρτηθεί από το βαθμό δυσκολίας που απαιτείται για τη θεραπεία.

Μερικοί από τους παράγοντες που θα καθορίσουν την τιμή είναι:

 • Η έκταση των περιοχών που χρήζουν αντιμετώπισης
 • Η διάρκεια της συνεδρίας που απαιτείται
 • Ο αριθμός των τριχών/ τριχοθυλακίων που θα μεταμοσχευθούν

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, τα εξαιρετικά αποτελέσματα, αλλά και τη θεαματική αισθητική αλλαγή που προσφέρει, κάνουμε λόγο για μια προσιτή επέμβαση.

Αν έχετε περισσότερες απορίες σχετικά με τη μεταμόσχευση μαλλιών σε γυναίκες, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας. Σύντομα θα σας καλέσει ένας εκπρόσωπός μας για να κλείσετε ένα εντελώς δωρεάν συμβουλευτικό ραντεβού με τον Δρ. Παντελή Βάλβη.