logo
 • Ώρες Λειτουργίας
  9:00 – 22:00
 • Σάββατο
  9:00 – 16:00

Εξαιρετικά αποτελέσματα σε Άνδρες και Γυναίκες:

Ποιες μέθοδοι Μεταμόσχευσης Μαλλιών υπάρχουν;

Υπάρχουν τρεις Μέθοδοι Μεταμόσχευσης Μαλλιών: Η Strip γνωστή και ως FUT, η Micro-Mini Strip & η FUE. Σε αρκετές περιπτώσεις, μπορεί να εφαρμοστεί η FUT συνδυαστικά με Micro-strip ενώ η διαφορά των μεθόδων έγκειται στο διαφορετικό τρόπο λήψης των τριχοθυλακίων.

 • Strip (Follicular Unit Transplantation) | Η λήψη των τριχοθυλακίων γίνεται από το πίσω και πλάγιο τμήμα της κεφαλής μέσω διαχωρισμού συνεχούς ιστού πλήρους τριχοθυλακίων. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης πραγματοποιείται μαζική εξαγωγή τριχοθυλακών από τη ζώνη σταθερής τριχοφυΐας και μετεμφύτευση αυτών στη λήπτρια περιοχή της αραίωσης. Η μέθοδος Strip μιμείται τον φυσικό τρόπο έκφυσης των μαλλιών, καθώς τα μαλλιά εκφύονται σε σύνολα 1-4 τριχών.
 • Micro-Mini Strip | Λόγω έλλειψης ελαστικότητας της δότριας περιοχής ή σε περιπτώσεις πολύ μικρής δότριας περιοχής, εφαρμόζεται η μέθοδος Micro-Mini Strip. Το μέγεθος των τεμαχιδίων που λαμβάνουμε με τη μέθοδο αυτή δεν ξεπερνά τα 2,5 με 3 cm. Ο τρόπος λήψης των τριχοθυλακίων καθώς και η ανάπτυξη των νέων μαλλιών είναι ίδια με τη Strip.
 • FUE (Follicular Unit Extraction) | Σε αυτή τη μέθοδο κάθε τριχοθυλάκιο λαμβάνεται μεμονωμένα, και διάσπαρτα από διαφορετικές περιοχές του τριχωτού της κεφαλής.

  Κάθε μια από τις παραπάνω μεθόδους εμφανίζει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ωστόσο, κάθε περίπτωση είναι εξατομικευμένη, γι’ αυτό και η καταλληλότερη μέθοδος για τον ενδιαφερόμενο επιλέγεται έπειτα από συμβουλευτικό ραντεβού με τον Πλαστικό Χειρουργό και την ιατρική ομάδα του.

  • 24 Χρόνια Πείρας & Εξειδίκευσης

   Με περισσότερες από 20.000 πετυχημένες Μεταμοσχεύσεις Μαλλιών σε Ελλάδα, Ιταλία Αγγλία & Μάλτα.

  • Η επέμβαση πραγματοποιείται από Πλαστικό Χειρουργό

   Ο Δρ. Βάλβης Παντελής είναι αυτός που τοποθετεί ακόμη και το τελευταίο τριχοθυλάκιο για το βέλτιστο αποτέλεσμα.

  • Εκπληκτική Επιτυχία

   Απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα, υψηλής ποιότητας & αισθητικής. Πυκνή τριχοφυΐα με ρυθμό & κατεύθυνση αναγέννησης όπως τα υπόλοιπα.

  • Ιατρική ομάδα με Υψηλή Επιστημονική Κατάρτιση

   Αποτελείται από εξειδικευμένους στην Μεταμόσχευση Μαλλιών ιατρούς ειδικότητας Πλαστικής Χειρουργικής, Αναισθησιολόγους & ειδικά εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό.

  Πόσες εφαρμογές απαιτούνται & από ποιους παράγοντες εξαρτάται;

  Οι εφαρμογές που απαιτούνται είναι 1 ή 2. Η επανάληψη της διαδικασίας εξαρτάται από το στάδιο αλωπεκίας άρα & την έκταση της λήπτριας περιοχής και τη Μέθοδο Μεταμόσχευσης που θα εφαρμοστεί. Εφόσον η μέθοδος που έχει επιλεγεί ως βέλτιστη είναι η FUE, η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί ακόμη την επόμενη ημέρα, ενώ αν είναι η STRIP, η διαδικασία επαναλαμβάνεται σε 1 έτος.

  Πόσες τρίχες μπορούν να μεταφερθούν σε μια συνεδρία;

  Το αποτέλεσμα της Μεταμόσχευσης Μαλλιών αποτιμάται σε τριχοθυλάκια και όχι σε τρίχες καθώς τα τριχοθυλάκια μπορεί να είναι μονότριχα, δίτριχα, τρίτριχα ή τετράτριχα. Ο τελικός αριθμός των τριχοθυλακίων που θα μεταφερθούν καθορίζεται από την «ποιότητα» της δότριας περιοχής (πυκνότητα τριχοφυΐας) και την επιλεγμένη μέθοδο Μεταμόσχευσης. Ανά συνεδρία μπορούν να μεταφερθούν έως και 3000 τριχικά θυλάκια, το οποίο μεταφράζεται σε περίπου 9000 τρίχες.

  Πώς γίνεται η Μεταμόσχευση Μαλλιών με τριχοθυλάκια από άλλες περιοχές του σώματος;

  Μπορεί να εφαρμοστεί στο 2-3% των περιπτώσεων, όμως δεν αφορά περιστατικά αισθητικής αποκατάστασης. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν μετεγκαυματική ή μετατραυματική αλωπεκία. Η εξαγωγή τριχοθυλακίων μπορεί να γίνει από οποιαδήποτε περιοχή του σώματος με τριχοφυΐα. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η Μεταμόσχευση σε φρύδια, γενειοφόρο περιοχή & εφηβαίο αποτελούν εξαιρετικά διαδεδομένες μικροεπεμβάσεις.

  Μεταμόσχευση Μαλλιών | Γυναίκες

  Αν και αποτελεί την πλέον δημοφιλή επέμβαση στους άνδρες, η Μεταμόσχευση Μαλλιών, αποτελεί μοναδική ιατρική λύση για τη γυναικεία αραίωση του τριχωτού της κεφαλής. Σήμερα, περίπου το 30-40% του γυναικείου πληθυσμού αντιμετωπίζει το πρόβλημα της τριχόπτωσης με πολλαπλά αίτια, συμπεριλαμβανομένων των ορμονικών και των διατροφικών διαταραχών.

  Οφέλη Μεταμόσχευσης Μαλλιών

  •  Το αποτέλεσμα, όπως και στους άνδρες, είναι μόνιμο & οριστικό.
  • Η επέμβαση δεν προϋποθέτει κούρεμα των μαλλιών στην περιοχή, συνεπώς η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση.
  • Η αποκατάσταση είναι άμεση & η μετεγχειρητική ουλή είναι σχεδόν «αόρατη» στο γυμνό μάτι.
  • Το αποτέλεσμα της Μεταμόσχευσης Μαλλιών είναι απόλυτα φυσικό, υψηλής ποιότητας & αισθητικής. Η πυκνότητα τοποθέτησης των τριχοθυλακίων και η φορά της τρίχας είναι δυο βασικοί παράγοντες που το καθορίζουν.
  • Η νέα τριχοφυΐα που προκύπτει, είναι αντίστοιχη της φυσικής, συνεπώς η ενδιαφερόμενη είναι σε θέση να μεταχειριστεί τα «νέα» της μαλλιά όπως παλαιότερα, χωρίς να αποκλείει τις υπηρεσίες κομμωτηρίου, όπως η βαφή μαλλιών.
  woman-alopecia

  Ποιοι πραγματοποιούν τη Μεταμόσχευση Μαλλιών;

  Η ιατρική ομάδα

  Η Μεταμόσχευση μαλλιών οφείλει να εκτελείται από Πλαστικό Χειρουργό, καθότι αποτελεί τον αποκλειστικά εκπαιδευμένο για τη τέτοιου είδους επέμβαση.

  Στη Laser Touch, η Μεταμόσχευση Μαλλιών πραγματοποιείται από τον εξειδικευμένο Πλαστικό Χειρουργό Βάλβη Παντελή και την ιατρική του ομάδα, η οποία αποτελείται αποκλειστικά από ιατρούς ειδικότητας Πλαστικής Χειρουργικής, Αναισθησιολόγους & ειδικά εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό. Ο Πλαστικός Χειρουργός Βάλβης Παντελής είναι αυτός που τοποθετεί ακόμη και το τελευταίο τριχοθυλάκιο για καλύτερο φυσικό αποτέλεσμα.

  Πόσο κοστίζει η Μεταμόσχευση Μαλλιών;

  Το κόστος καθορίζεται από τη μέθοδο Μεταμόσχευσης που θα χρησιμοποιηθεί και το επίπεδο αλωπεκίας και κυμαίνεται από 1000€ έως 4000€.

  Πριν την Μεταμόσχευση Μαλλιών

  Χρειάζεται κάποια ειδική προετοιμασία πριν την επέμβαση;

  Η προετοιμασία που απαιτείται καθορίζεται από τον ιατρό με βάση το ιατρικό ιστορικό του ενδιαφερόμενου. Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για απλή προετοιμασία, όπως να είναι 6 ώρες πριν νηστικός ή να μην έχει λάβει ασπιρίνη 1 εβδομάδα πριν.

  Υπάρχει σύστημα διάγνωσης της τριχόπτωσης;

  Στις περισσότερες περιπτώσεις, η τριχόπτωση οφείλεται σε κληρονομικότητα με εξαίρεση κάποιες παθήσεις όπως, η ουλωτική ή η γυροειδή αλωπεκία. Μπορούμε να κάνουμε το τεστ του φωτοτριχογράμματος για να δούμε την πυκνότητα των τριχοθυλακίων.

  Υπάρχει τρόπος να μετρηθούν τα τριχοθυλάκια πριν την εμφύτευση αλλά και μετά για την αξιολόγηση του αποτελέσματος;

  Ναι μπορούμε πριν τη Μεταμόσχευση Μαλλιών, αξιοποιώντας το τεστ του φωτοτριχογράμματος και κατά τη διάρκεια της επέμβασης με το διαχωρισμό των τριχοθυλακίων στο στερεοσκοπικό μικροσκόπιο.

  Μπορεί η ήδη υπάρχουσα τριχοφυΐα να διαταραχθεί από τη Μεταμόσχευση Μαλλιών;

  Εφόσον η Μεταμόσχευση Μαλλιών γίνει με πάρα πολύ λεπτά εργαλεία και με συγκεκριμένο τρόπο και επιλογή, δεν επηρεάζεται η ήδη υπάρχουσα τριχοφυΐα.

  Ποια η πιθανότητα επιπλοκών και ποιες μπορεί να είναι αυτές;

  Σε κάθε επέμβαση, η φλεγμονή ή  η επιμόλυνση αποτελούν πιθανές επιπλοκές, οι οποίες μηδενίζονται εφόσον η επέμβαση πραγματοποιείται από Πλαστικό Χειρουργό σε αποστειρωμένο περιβάλλον. Εάν δεν γίνει σωστά η διαδικασία της Μεταμόσχευσης, η μοναδική επιπλοκή είναι η λεγόμενη Sock Hair Lost –η τοποθέτηση περισσότερων τριχικών θυλακίων από αυτά που ενδείκνυται να αρδευτούν.

  Μετά την Μεταμόσχευση Μαλλιών

  Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα; Πότε αρχίζω να βλέπω αποτελέσματα; Αφήνει κάποιο σημάδι, κάποια ουλή;

  Τα αποτελέσματα είναι οριστικά και μόνιμα και αυτό συμβαίνει γιατί τα τριχοθυλάκια που μεταφέρονται δεν έχουν ορμονική εξάρτηση, που σημαίνει ότι έχουν καταγεγραμμένο  DNΑ να μην πέσουν ποτέ. Εφόσον η Μεταμόσχευση Μαλλιών γίνει σωστά,  το ποσοστό επιτυχίας της επέμβασης αγγίζει το 100%.

  Τα πρώτα αποτελέσματα  γίνονται εμφανή στους 2 μήνες, στο εξάμηνο ολοκληρώνεται το 70% του αποτελέσματος, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώνεται σε βάθος έτους.

  Όπως συμβαίνει με το σύνολο των αισθητικών επεμβάσεων, και στη Μεταμόσχευση Μαλλιών υπάρχουν μικρές ουλές, οι οποίες, ωστόσο, δεν επηρεάζουν αισθητικά το τελικό αποτέλεσμα και οι οποίες με το πέρασμα του χρόνου γίνονται σχεδόν «αόρατες» στο γυμνό μάτι.

  Πόσο φυσικό είναι το αποτέλεσμα;

  Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό, υψηλής ποιότητας & αισθητικής.

  Οι παράγοντες που το καθιστούν φυσικό αφορούν τον αριθμό των τριχθυλακίων που θα μεταφερθούν και το πόσο πυκνά θα τοποθετηθούν. Εάν δεν μεταφερθούν αρκετά τριχικά θυλάκια και δεν τοποθετηθούν πυκνά, η εικόνα που εμφανίζει ο ενδιαφερόμενος ονομάζεται «Dolly Hair», Μαλλιά κούκλας.

  Τα μεταμοσχευμένα μαλλιά μεγαλώνουν κανονικά όπως τα υπόλοιπα, έχουν τον ίδιο ρυθμό και κατεύθυνσης αναγέννησης. Επιπλέον έχουν το πλεονέκτημα ότι δε θα χαθούν ποτέ.

  Ενισχύεται το αποτέλεσμα με άλλες θεραπείες;

  Καθώς τα τριχοθυλάκια που μεταφέρονται είναι μη ορμονοεξαρτώμενα, δεν απαιτείται ενίσχυση της λήπτριας περιοχής με συμπληρωματικές θεραπείες. Μπορεί να προταθούν ωστόσο, θεραπείες για την ενίσχυση της ήδη υπάρχουσας τριχοφυΐας, όπως η  Μεσοθεραπεία PRP συνδυαστικά με Μινοξιδίλη.

  Τι πρέπει να γνωρίζω για την επέμβαση της Μεταμόσχευσης Μαλλιών;

  • Κατά τη διάρκεια της επέμβασης εφαρμόζεται τοπική αναισθησία ή συνδυασμός της με μέθη στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος το επιθυμεί.
  • Η επέμβαση διαρκεί από 1,5 έως 8 ώρες σε προχωρημένα στάδια και αναλόγως της τεχνικής.
  • Έχοντας εξασφαλίσει ότι η διαδικασία της Μεταμόσχευση Μαλλιών γίνεται σωστά, το επίπεδο πόνου είναι ελάχιστο έως μηδαμινό.
  • Η επέμβαση δεν έχει καθόλου χρόνο αποθεραπείας, ο ενδιαφερόμενος μπορεί υπό προϋποθέσεις, -όπως το να μην κάνει πολύ βαριά σωματική άσκηση ή εργασία, να επιστρέψει ακόμη και την επόμενη ημέρα στις δραστηριότητες του.
  • Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αντενδείξεις  για να προχωρήσει κάποιος σε Μεταμόσχευση Μαλλιών. Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτοάνοσων νοσημάτων, ανάλογα με τη σοβαρότητα τους και έπειτα από συνεννόηση με τον ιατρό, μπορεί να αποτελέσουν αποτρεπτικό παράγοντα. Περιορισμός δεν υπάρχει και στην περίπτωση του Διαβήτη, εφόσον είναι ρυθμισμένος.
  • Δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός.
  • Δε συστήνεται φαρμακευτική αγωγή πριν ή μετά την επέμβαση, με εξαίρεση τη χορήγηση αντιβίωσης στο πλαίσιο πρωτοκόλλου.
  • Δε μπορούν να εμφυτευθούν τριχοθυλάκια από άλλο άτομο.
  • Ο ενδιαφερόμενος είναι πλήρως λειτουργικός αμέσως μετά την επέμβαση, ώστε να φύγει μόνος του.

  Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας εντός μίας εργάσιμης ημέρας