Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00
Τ.: 210 729 4440, 1 | Δ.: Κων. Βεντήρη 7, Αθήνα | Ε: info@lasertouch.gr

Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00

Βασικές Αρχές της Μεταμόσχευσης Μαλλιών

Βασικές Αρχές της Μεταμόσχευσης Μαλλιών
Βασικές Αρχές της Μεταμόσχευσης Μαλλιών

Η ραγδαία αύξηση των περιστατικών αλωπεκίας, οδηγεί ολοένα και περισσότερους ενδιαφερόμενους στην επιλογή μίας οριστικής λύσης. Η επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών χαρίζει αναμφίβολα ένα εντυπωσιακό και φυσικό αποτέλεσμα με σύντομο χρόνο αποκατάστασης. Ωστόσο, οι ερωτήσεις που δημιουργούνται από τους ενδιαφερόμενους είναι πολλές, τόσο σχετικά με τη διαδικασία και τις τεχνικές, όσο και με τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί κανείς.

Η ιατρική ομάδα της εξειδικευμένης κλινικής Laser Touch, συγκέντρωσε όλες τις βασικές αρχές της επέμβασης μεταμόσχευσης μαλλιών, με σκοπό να βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους να κατανοήσουν τις προϋποθέσεις, τη διαδικασία και τα αποτελέσματα της επέμβασης.

  1. Παρά την ονομασία της, η επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών αφορά τη μεταμόσχευση τριχοθυλακίων και όχι μαλλιών. Είναι λοιπόν σημαντικό να αποσαφηνιστεί ότι μεταμοσχεύονται τα τριχοθυλάκια, δηλαδή η «ρίζα» της κάθε τρίχας, μέσα στην οποία περιέχονται περίπου 1 έως 5 τέτοιες μονάδες. Πιο συγκεκριμένα, τα τριχοθυλάκια συλλέγονται από τη δότρια περιοχή στην οποία υπάρχει μεγάλη συγκέντρωσή τους. Έπειτα, τοποθετούνται στη λήπτρια περιοχή, δηλαδή την περιοχή που πάσχει από αραίωση.
  2. Τα αποτελέσματα της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι μόνιμα. Τα τριχοθυλάκια που μεταμοσχεύονται συνεχίζουν να παράγουν μαλλιά επ’ αόριστον, προσφέροντας μία οριστική λύση στο πρόβλημα της αλωπεκίας.
  3. Η επέμβαση δεν αποκαθιστά το πρόβλημα της αλωπεκίας, προσφέρει όμως ένα φυσικό και πυκνό αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό ο κάθε ενδιαφερόμενος να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες από την επέμβαση. Μία άρτια διενεργηθείσα επέμβαση χαρίζει μία εικόνα κάλυψης, χωρίς σημάδια αραίωσης, ενώ είναι σημαντική η κατανομή των τριχοθυλακίων βάσει των χαρακτηριστικών του κάθε ανθρώπου.
  4. Όσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη μεταμόσχευσης μαλλιών, τόσο μικρότερη είναι η διαθεσιμότητα των μοσχευμάτων. Όταν οι περιοχές με αραίωση είναι μεγάλες, τόσο μικρότερες θα είναι και οι περιοχές με διαθέσιμα τριχοθυλάκια. Για το λόγο αυτό, η τοποθέτηση των μοσχευμάτων πρέπει να διενεργείται έπειτα από ειδική μελέτη, με στόχο την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος με λιγότερα μοσχεύματα.
  5. Η εμπειρία της ιατρικής ομάδας, η εξειδίκευση, η συνεχής μετεκπαίδευση και η καλλιτεχνική δεξιότητα αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για ένα άρτιο αποτέλεσμα. Πέραν των ιατρικών παραγόντων, ο αισθητικός παράγοντας κρίνεται ως εξίσου σημαντικός για την επίτευξη ενός φυσικού και πυκνού αποτελέσματος. Απαραίτητη είναι επίσης η πρόβλεψη των μελλοντικών αναγκών του ενδιαφερόμενου, αφού η τριχόπτωση αποτελεί μία εξελισσόμενη κατάσταση.
  6. Η εικόνα μίας πυκνής κάλυψης αποτελεί τον πρωτεύοντα στόχο κάθε επέμβασης. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ακόμη και με λιγότερο από το 50% της αρχικής πυκνότητας, είναι δυνατόν να επιτευχθεί εικόνα απόλυτης κάλυψης.
  7. Το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι απόλυτα φυσικό, όταν η επέμβαση διενεργείται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Κανείς δεν θα καταλάβει ότι έχετε κάνει μεταμόσχευση μαλλιών, ενώ τα μαλλιά δεν ξεχωρίζουν καθόλου.
  8. Η επέμβαση δεν αφήνει σημάδια ούτε ουλές όταν διενεργείται από έμπειρο ιατρό.
  9. Η μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να διενεργηθεί σε άτομα κάθε ηλικίας και φύλου. Ακόμη και ενδιαφερόμενοι μεγαλύτερης ηλικίας, μπορούν να αποκτήσουν το αποτέλεσμα που πάντα ονειρεύονταν, με απαραίτητη προϋπόθεση να μην υφίσταται κάποιο θέμα υγείας.
  10. Αποτελεί μία απόλυτα ασφαλή επέμβαση, χωρίς επιπλοκές, όταν αυτή διενεργείται σε μία εξειδικευμένη κλινική, υπό τις κατάλληλες συνθήκες και αρχές που ορίζονται.
  11. Η επέμβαση δεν προκαλεί πόνο τόσο κατά τη διάρκεια -αφού διενεργείται με αναισθησία-, όσο και μετά την ολοκλήρωσή της.
  12. Ο ασθενής μπορεί άμεσα να επιστρέψει στην καθημερινότητά του, ενώ η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
  13. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, σημαντικότερη περιοχή θεωρείται το hairline, δηλαδή η πρόσθια μετωπιαία περιοχή, αφού χαρακτηρίζεται ως το πλαίσιο του προσώπου.
  14. Δεν υπάρχει μία τεχνική που χαρακτηρίζεται ως η καταλληλότερη ή η σωστότερη, αλλά εκείνη που ταιριάζει στις ανάγκες κάθε ανθρώπου. Είναι απαραίτητο να λαμβάνονται υπόψιν τα χαρακτηριστικά του προσώπου, του δέρματος, αλλά και της τρίχας.
  15. Σημαντικό ρόλο στη διατήρηση ενός φυσικού και όμορφου αποτελέσματος παίζει η μετεγχειρητική φροντίδα της περιοχής. Ο ασθενής πρέπει να ακολουθήσει κατά γράμμα τις συμβουλές του θεράποντα ιατρού, με στόχο να διασφαλίσει την ποιότητα του αποτελέσματος.

Εάν πάσχετε κι εσείς από αλωπεκία και αναζητάτε μία οριστική λύση μέσω της επέμβασης μεταμόσχευσης μαλλιών, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε μία εξειδικευμένη κλινική. Οι ειδικοί θα σας καθοδηγήσουν τόσο σχετικά με τη διαδικασία της επέμβασης και τα προτερήματα κάθε τεχνικής, αλλά και σχετικά με τις βασικές αρχές που κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να γνωρίζει.

Κλείστε άμεσα το ραντεβού σας στη Laser Touch και το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό της και λύστε κάθε απορία σας σχετικά με τη μεταμόσχευση μαλλιών.

Μοιράσου:

Σχετικά Άρθρα

Αγαπάμε 
Προστατεύουμε 
Φροντίζουμε 
το δέρμα μας.

Και αυτό μας το ανταποδίδει.

Προγραμματίστε ένα ραντεβού ενημέρωσης με εξειδικευμένο ιατρό χωρίς χρέωση

*Με 25 έτη πείρας, 35.000 πελάτες & την μεγαλύτερη ιατρική ομάδα, έχετε πρόσβαση σε περισσότερες από 80 σύγχρονες θεραπείες αισθητικής δερματολογίας & πλαστικής χειρουργικής.

Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο
Επιλέξτε Κατηγορία*
Από πού μάθατε για τη Laser Touch;
Σχόλια
Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα*

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter της Laser Touch για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας. Κερδίστε 15% έκπτωση στην επόμενή σας συνεδρία!

Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή.

Scroll to Top
Scroll to Top