Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00
Τ.: 210 729 4440, 1 | Δ.: Κων. Βεντήρη 7, Αθήνα | Ε: info@lasertouch.gr

Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00

Ποιες είναι οι Διαφορές των Μεθόδων FUT και FUE; Ποια να προτιμήσω;

Ποιες είναι οι Διαφορές των Μεθόδων FUT και FUE; Ποια να προτιμήσω;
Διαφορές FUT και FUE

Τι είναι οι μέθοδοι FUT και FUE;

Η μεταμόσχευση μαλλιών χαρακτηρίζεται ως η ενδεδειγμένη λύση σε περιπτώσεις τριχόπτωσης και απώλειας μαλλιών. Oι μέθοδοι FUT και FUE χρησιμοποιούνται και προτείνονται ως επί το πλείστον. Πρόκειται για δύο μεθόδους με διαφορετική προσέγγιση, διαδικασία και χαρακτηριστικά, που προσφέρουν διαφορετικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα αντίστοιχα. Είναι σημαντικό ο ενδιαφερόμενος να ενημερωθεί πλήρως για τις διαφορές των μεθόδων FUT και FUE, προτού προχωρήσει σε επέμβαση.

Διαφορές Μεθόδων FUT και FUE

Η μέθοδος FUE είναι μία λιγότερο επεμβατική διαδικασία, της οποίας τα αποτελέσματα είναι ορατά σε διάστημα μεταξύ 3-6 μηνών.

Η μέθοδος FUT προτείνεται σε περιπτώσεις προχωρημένης τριχόπτωσης, καθώς αξιοποιείται συνολικά η περιοχή του τριχωτού της κεφαλής.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της μεθόδου FUE και γιατί να την επιλέξω;

Η μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο FUE προσφέρει ιδιαίτερα φυσικό αποτέλεσμα. Η φυσικότητα έγκειται στη ξεχωριστή λήψη τριχοθυλακίων από το τριχωτό της κεφαλής. Για το λόγο αυτό, είναι μία διαδικασία με μεγάλη διάρκεια, της οποίας το κόστος είναι συνήθως υψηλότερο από εκείνο της μεθόδου FUT. Επιπλέον, το κόστος της μεταμόσχευσης με μέθοδο FUE εξαρτάται από την έκταση της περιοχής που υφίσταται η αραίωση.

Ο ασθενής μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές δραστηριότητες και την εργασία του. Η μέθοδος αυτή προσφέρει μηδαμινό μετεγχειρητικό πόνο και ταχύ χρόνο ανάρρωσης, συγκριτικά με τη μέθοδο FUT.

Η μέθοδος FUE αποτελεί μία ελάχιστα επεμβατική διαδικασία, για την οποία δεν απαιτούνται ράμματα, ενώ το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άριστο, χωρίς ουλές. Η συνολική μετεγχειρητική αποκατάσταση είναι άμεση, με ελάχιστο κίνδυνο επιπλοκών και μηδαμινή δυσφορία του ασθενούς μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της μεθόδου FUT;

Η μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών FUT πραγματοποιείται με την εξαγωγή τριχοθυλακίων από μία λωρίδα ιστού, που αφαιρείται στο πίσω μέρος της κεφαλής. Ακολουθεί η διαλογή των τριχοθυλακίων, τα οποία στη συνέχεια μεταμοσχεύονται ξεχωριστά στην περιοχή που υφίσταται τριχόπτωση.

Συνήθως, η μέθοδος αυτή προκαλεί περισσότερο μετεγχειρητικό πόνο, εν συγκρίσει με τη μέθοδο FUE. Αυτό οφείλεται κυρίως στο οίδημα που δημιουργείται στην περιοχή από όπου αφαιρέθηκε η λωρίδα ιστού. Γι’ αυτό το λόγο, ο ασθενής θα πρέπει να απέχει από έντονες φυσικές δραστηριότητες για διάστημα περίπου 2 εβδομάδων. Έτσι, επιτυγχάνεται αμεσότερη επούλωση της ουλής.

Το κόστος διαμορφώνεται σε αναλόγια με τον αριθμό τριχοθυλακίων κατάλληλων για μεταμόσχευση.

Τελικά ποια μέθοδο να επιλέξω;

Οι μέθοδοι FUT και FUE είναι επιστημονικώς αποδεκτές για τη συλλογή μοσχευμάτων από τη δότρια περιοχή και τη μετέπειτα μεταμόσχευσή τους στην πάσχουσα περιοχή. Σαφώς, υφίστανται διαφορές μεταξύ των μεθόδων FUT και FUE, ενώ η καθεμία παρουσιάζει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Μία βέλτιστη επιλογή προκειμένου να μεγιστοποιηθεί ο αριθμός των μοσχευμάτων είναι ο συνδυασμός των δύο μεθόδων.

Η επιλογή της κατάλληλης τεχνικής βασίζεται σε πληθώρα παραγόντων, οι οποίοι πρέπει να μελετηθούν διεξοδικά από την ιατρική ομάδα. Σαφώς, η επιλογή βασίζεται εν μέρει και στον ασθενή, αφού πάντα δίνονται σαφείς πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία και τα χαρακτηριστικά κάθε μεθόδου. Το οικονομικό κόστος, το οποίο έχει μεγάλη διαφοροποίηση από μέθοδο σε μέθοδο, επηρεάζει σε πολλές περιπτώσεις την τελική απόφαση του ασθενούς.

Πολλοί ασθενείς προτιμούν τη μέθοδο FUE, εξαιτίας της έλλειψης ουλών και σημαδιών στη δότρια περιοχή. Από την άλλη, ορισμένοι ασθενείς επιλέγουν τη μέθοδο FUT, η οποία δίνει την επιλογή συλλογής τριχοθυλακίων και από άλλες περιοχές με τριχοφυΐα. Επιπλέον, με τη μέθοδο FUT υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης ουλών από παλαιότερες επεμβάσεις.

Αν αναρωτιέστε ποια μέθοδος ταιριάζει στις ανάγκες σας, απαραίτητη είναι αρχικά η διάγνωση των αιτιών που προκαλούν τριχόπτωση. Η κλινική εξέταση με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και η διενέργεια ιατρικών εξετάσεων όπως το φωτοτριχόγραμμα, είναι απαραίτητες για την πλήρη διάγνωση της κατάστασης. Βάσει των εξετάσεων αυτών, του ιατρικού σας ιστορικού και των εξατομικευμένων αναγκών σας,  θα κρίνει ποια είναι η κατάλληλη μέθοδος για εσάς.

Αν κι εσείς πάσχετε από τριχόπτωση και αραίωση μαλλιών, κλείστε το ραντεβού σας στη Laser Touch με δωρεάν συμβουλευτικό ραντεβού κατά το οποίο, ο ιατρός θα σας συστήσει τη μέθοδο που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες και χαρακτηριστικά.

 

Μοιράσου:

Σχετικά Άρθρα

Αγαπάμε 
Προστατεύουμε 
Φροντίζουμε 
το δέρμα μας.

Και αυτό μας το ανταποδίδει.

Προγραμματίστε ένα ραντεβού ενημέρωσης με εξειδικευμένο ιατρό χωρίς χρέωση

*Με 25 έτη πείρας, 35.000 πελάτες & την μεγαλύτερη ιατρική ομάδα, έχετε πρόσβαση σε περισσότερες από 80 σύγχρονες θεραπείες αισθητικής δερματολογίας & πλαστικής χειρουργικής.

Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο
Επιλέξτε Κατηγορία*
Από πού μάθατε για τη Laser Touch;
Σχόλια
Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα*

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter της Laser Touch για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας. Κερδίστε 15% έκπτωση στην επόμενή σας συνεδρία!

Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή.

Scroll to Top
Scroll to Top