Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00
Τ.: 210 729 4440, 1 | Δ.: Κων. Βεντήρη 7, Αθήνα | Ε: info@lasertouch.gr

Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00

Είστε ο Κατάλληλος Υποψήφιος για Μεταμόσχευση Μαλλιών;

Είστε ο Κατάλληλος Υποψήφιος για Μεταμόσχευση Μαλλιών;
Κατάλληλος Υποψήφιος για Μεταμόσχευση Μαλλιών

Αντιμετωπίζετε έντονο πρόβλημα αραίωσης και τριχόπτωσης και αναρωτιέστε εάν είστε ο κατάλληλος υποψήφιος για μεταμόσχευση μαλλιών;

Τα μαλλιά αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της εξωτερικής εμφάνισης κάθε ανθρώπου, προσδίδοντας έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και στυλ. Ωστόσο, ο σύγχρονος τρόπος ζωής, το στρες και πληθώρα γενετικών παραγόντων, προκαλούν αραίωση στο τριχωτό της κεφαλής σε ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού.

Την οριστική και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα, φέρνει η επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών, επιτρέποντας πλέον σε κάθε ενδιαφερόμενο να πετύχει την αλλαγή που τόσο επιθυμεί, χαρίζοντας ένα φυσικό και πυκνό αποτέλεσμα.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι ενδιαφερόμενοι που αναλογίζονται κατά πόσο μπορούν να προχωρήσουν σε μία τέτοια επέμβαση είτε λόγω ηλικίας, είτε εξαιτίας διάφορων παραγόντων υγείας ή άλλων αιτιών.

Στο παρακάτω άρθρο, η εξειδικευμένη ιατρική ομάδα της Laser Touch Clinic, δίνει απάντηση σε κάθε σας ερώτημα, βοηθώντας σας να κατανοήσετε κατά πόσο είστε ο κατάλληλος υποψήφιος για τη θεραπεία.

1. Ηλικία 

Παρά την κοινή πεποίθηση ότι η ηλικία παίζει ρόλο στη μεταμόσχευση μαλλιών, καθιστώντας πολλούς ενδιαφερόμενους ακατάλληλους για τη διενέργεια της επέμβασης, στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να προχωρήσει στην εκτέλεση της επέμβασης, ανεξαρτήτως ηλικίας, εφόσον πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Ωστόσο, σε περιπτώσεις πολύ νέων ανθρώπων, συνίσταται αρχικά μία συντηρητική προσέγγιση.

Βέβαια, η ηλικία και η εξέλιξη της αραίωσης είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι παράγοντες. Για παράδειγμα, ένας μεσήλικας (40-50 ετών) με μέτρια και ομαλή απώλεια μαλλιών, συγκριτικά με έναν νεότερο υποψήφιο (30 ετών) με σοβαρή απώλεια μαλλιών, θεωρείται σαφέστατα καλύτερος υποψήφιος. Είναι, λοιπόν, σημαντικό ο υποψήφιος να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες.

2. Ποιότητα δότριας περιοχής

Ο κλινικός έλεγχος του ενδιαφερόμενου και η διενέργεια των απαραίτητων εξετάσεων είναι απαραίτητα για τον έλεγχο της ποιότητας της δότριας περιοχής. Είναι σημαντικό να διαβεβαιωθεί ότι η δότρια περιοχή έχει τα κατάλληλα χαρακτηριστικά τρίχας, δηλαδή παχιά τρίχα με μεγάλη διάμετρο. Ενδιαφερόμενοι με ίσιες ή ελαφρώς σγουρές τρίχες, αποτελούν ιδανικούς υποψηφίους. Επιπλέον, ασθενείς με ανδρογενετική αλωπεκία και αραίωση στην κορυφή και τους κροτάφους, θεωρούνται επί το πλείστον κατάλληλοι υποψήφιοι.

3. Πυκνότητα δότριας περιοχής

Η επαρκής πυκνότητα της δότριας περιοχής είναι εξίσου σημαντική, αφού μία μεγάλη αραίωση, συνεπάγεται ότι και η δότρια περιοχή μπορεί να μην διαθέτει αρκετά τριχοθυλάκια. Όσο πυκνότερη είναι η δότρια περιοχή, τόσο μεγαλύτερος είναι και ο αριθμός των διαθέσιμων τριχοθυλακίων για μεταμόσχευση στην περιοχή με αραίωση.

4. Ρεαλιστικές προσδοκίες

Είναι σημαντικό, ο ασθενής να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες αναφορικά με το αποτέλεσμα της θεραπείας. Σε πολλές περιπτώσεις, οι ενδιαφερόμενοι αγνοούν το γεγονός ότι το στάδιο αλωπεκίας στο οποίο βρίσκονται, δεν επιτρέπει την επίτευξη της επιθυμητής αλλαγής. Για το λόγο αυτό, ο κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να κάνει πρώτα τους απαραίτητους ελέγχους. Λαμβάνοντας ένα εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας, βάσει της περίπτωσής του, δύναται να γνωρίζει εξ’ αρχής το εκτιμώμενο αποτέλεσμα.

5. Κατάσταση υγείας 

Επίσης σημαντικός παράγοντας είναι η κατάσταση υγείας του ασθενούς. Σε περίπτωση που ο ασθενής λαμβάνει οποιαδήποτε μορφή φαρμακευτικής αγωγής, είναι απαραίτητο να ενημερωθεί αντίστοιχα ο ιατρός. Η λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στη θεραπεία, οπότε είναι πιθανόν να χρειαστεί τροποποίηση της αγωγής.

Η μεταμόσχευση μαλλιών θεωρείται μία αισθητική επέμβαση χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς. Ωστόσο, είναι σημαντικό ο ασθενής να εκτελεί τον συνιστάμενο προεγχειρητικό έλεγχο σε μία εξειδικευμένη κλινική. Οι ιατροί θα κρίνουν την καταλληλότητα σας για τη διενέργεια της επέμβασης, αφού πρώτα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Αν κι εσείς πάσχετε από τριχόπτωση, συμβουλευτείτε την εξειδικευμένη ιατρική ομάδα της Laser Touch και μάθετε αν είστε ο κατάλληλος υποψήφιος για μεταμόσχευση μαλλιών.

Μοιράσου:

Σχετικά Άρθρα

Αγαπάμε 
Προστατεύουμε 
Φροντίζουμε 
το δέρμα μας.

Και αυτό μας το ανταποδίδει.

Προγραμματίστε ένα ραντεβού ενημέρωσης με εξειδικευμένο ιατρό χωρίς χρέωση

*Με 25 έτη πείρας, 35.000 πελάτες & την μεγαλύτερη ιατρική ομάδα, έχετε πρόσβαση σε περισσότερες από 80 σύγχρονες θεραπείες αισθητικής δερματολογίας & πλαστικής χειρουργικής.

Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο
Επιλέξτε Κατηγορία*
Από πού μάθατε για τη Laser Touch;
Σχόλια
Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα*

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter της Laser Touch για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας. Κερδίστε 15% έκπτωση στην επόμενή σας συνεδρία!

Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή.

Scroll to Top
Scroll to Top