Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00
Τ.: 210 729 4440, 1 | Δ.: Κων. Βεντήρη 7, Αθήνα | Ε: info@lasertouch.gr

Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00

Σχέση Λίπους και Κυτταρίτιδας: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Σχέση Λίπους και Κυτταρίτιδας: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε
Σχέση λίπους - κυτταρίτιδας

Τι είναι το θεμελιώδες και τι το αποθηκευμένο λίπος;

Το ολικό σωματικό λίπος αποτελείται από το θεμελιώδες λίπος και από το αποθηκευμένο λίπος. Το θεμελιώδες λίπος είναι απαραίτητο για την λειτουργία ορισμένων δομών του σώματος όπως εγκέφαλος, νευρικός ιστός, μυελός των οστών και οι κυτταρικές μεμβράνες. Το θεμελιώδες λίπος σε έναν ενήλικα άντρα αποτελεί το 3% περίπου του σωματικού του βάρους. Οι ενήλικες γυναίκες έχουν περισσότερο θεμελιώδες λίπος, γεγονός που σχετίζεται με τις αναπαραγωγικές τους διαδικασίες.

Το αποθηκευμένο λίπος είναι ένα απόθεμα ενέργειας και η ποσότητά του, μπορεί να ποικίλλει σημαντικά από άτομο σε άτομο. Ένα μέρος του αποθηκευμένου λίπους περιβάλλει τα όργανα του σώματος για προστασία, αλλά πάνω από το 50% του ολικού σωματικού λίπους βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα και ονομάζεται υποδόριο λίπος.

Όταν αυτή η μορφή του λίπους χωρίζεται από συνδετικό ιστό σε μικρότερα διαμερίσματα, το δέρμα αποκτά μια υφή με μικρά βαθουλώματα, σαν ένα πουπουλένιο πάπλωμα, η οποία είναι γνωστή ως κυτταρίτιδα.

Ποια ειναι η σχέση λίπους και κυτταρίτιδας;

Η κυτταρίτιδα είναι κυρίως λίπος, αλλά μπορεί να περιέχει μεγάλες ποσότητες γλυκοπρωτεινών, οι οποίες είναι δομές υδρόφιλες, ελκύουν δηλ. μόρια νερού και έτσι το δέρμα αποκτά αυτή την ιδιαίτερη υφή. Άλλες ποσότητες αποθηκευμένου λίπους βρίσκονται βαθιά μέσα στο σώμα, κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς. Το λίπος αυτό καλείται σπλαχνικό λίπος και εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία.

Πως μπορούμε να καταπολεμήσουμε το λίπος και την κυτταρίτιδα;

Η κατάλληλη διατροφή, η άσκηση και ο συνδυασμός κατάλληλων μηχανημάτων μειώνει την περίσσεια λίπους και εξαλείφει την κυτταρίτιδα, καθώς ένα μόνο συγκεκριμένο ποσοστό λίπους είναι απαραίτητο για την αρμονική λειτουργία του οργανισμού και την υγεία του ενώ το υπερβολικό είναι βλαπτικό.

Είναι κατάλληλη περίοδος, να απευθυνθείτε σε εξειδικευμένους ιατρούς ώστε να συντηρήσετε το σώμα σας από την μια και από την άλλη να απολαύσετε τον ήλιο και την θάλασσα της χώρας μας με άψογη σιλουέτα.

Αλεξίου Γεωργία

Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Μοιράσου:

Σχετικά Άρθρα

Αγαπάμε 
Προστατεύουμε 
Φροντίζουμε 
το δέρμα μας.

Και αυτό μας το ανταποδίδει.

Προγραμματίστε ένα ραντεβού ενημέρωσης με εξειδικευμένο ιατρό χωρίς χρέωση

*Με 25 έτη πείρας, 35.000 πελάτες & την μεγαλύτερη ιατρική ομάδα, έχετε πρόσβαση σε περισσότερες από 80 σύγχρονες θεραπείες αισθητικής δερματολογίας & πλαστικής χειρουργικής.

Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο
Επιλέξτε Κατηγορία*
Από πού μάθατε για τη Laser Touch;
Σχόλια
Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα*

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter της Laser Touch για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας. Κερδίστε 15% έκπτωση στην επόμενή σας συνεδρία!

Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή.

Scroll to Top
Scroll to Top