Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00
Τ.: 210 729 4440, 1 | Δ.: Κων. Βεντήρη 7, Αθήνα | Ε: info@lasertouch.gr

Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00

11 Συμβουλές αντιγήρανσης του δέρματος για το καλοκαίρι

11 Συμβουλές αντιγήρανσης του δέρματος για το καλοκαίρι
11-summer-antiaging-tips

Η ηλιακή έκθεση και οι υψηλές θερμοκρασίες την περίοδο του καλοκαιριού, σε συνδυασμό με την πιθανή αποχή μας λόγω διακοπών από την εφαρμογή ειδικών και σχετικών θεραπειών, καθιστούν το καλοκαίρι μια κρίσιμη περίοδο κατά την οποία το δέρμα κινδυνεύει να χάσει την πολύτιμη υγρασία του και να εμφανίσει σημεία πρόωρης γήρανσης.

Είναι ουσιώδες να αναστέλλουμε όσο είναι δυνατόν αυτές τις επιβλαβείς διαδικασίες, ακολουθώντας τις εξής απλές συμβουλές :

Προστατεύστε το δέρμα σας από τον ήλιο καθημερινά

Είτε βρισκόμαστε στην παραλία, είτε κινούμαστε στην πόλη, επιβάλλεται η επιμελής χρήση και συχνή ανανέωση (ανά ώρα) αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας (SPF 30+) σε κάθε περιοχή προσώπου και σώματος που είναι εκτεθειμένη. Σαφώς, ενδείκνυται η παραμονή σε σκιερά μέρη καθώς και η επαρκής ένδυση και κάλυψη.

Χρησιμοποιείστε μεθόδους self-tan αντί ηλιοθεραπείας

Το μαύρισμα ισοδυναμεί με πρόωρη γήρανση του δέρματος. Αυτό ισχύει για την κλασσική ηλιοθεραπεία, τα solarium και όλα τα είδη tanning beds, ή οποιονδήποτε άλλο εξοπλισμό μαυρίσματος σε εσωτερικούς χώρους. Όλα τα ανωτέρω εκπέμπουν βλαβερή UV ακτινοβολία που επιβαρύνει σημαντικά την υγεία και την ποιότητα του δέρματος μας.

Διακόψτε το κάπνισμα

Το κάπνισμα είναι ιδιαίτερα επιβλαβές και για το δέρμα μας, δημιουργώντας ρυτίδες, θαμπή όψη και εν γένει επιταχύνοντας τις διαδικασίες γήρανσης.

Αποφύγετε τις επαναλαμβανόμενες εκφράσεις του προσώπου

Σε κάθε έκφραση του προσώπου μας συσπώνται συγκεκριμένοι μύες συμπαρασύροντας και δημιουργώντας πτυχώσεις στο υπερκείμενο δέρμα. Εάν συσπώνται συνεχώς , για έτη, οι ίδιοι μύες, αυτές οι γραμμές γίνονται μόνιμες (στατική ρυτίδωση). Η χρήση πχ. αντηλιακών γυαλιών μπορεί να βοηθήσει τις ρυτίδες που δημιουργούνται από τη συνεχή συνοφρύωση.

Ακολουθήστε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή

Τα ευρήματα αρκετών μελετών προτείνουν την κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών ως σύμμαχο στην πρόληψη και αντιγήρανση του δέρματος . Ταυτόχρονα συνίσταται η αποφυγή σακχάρων και υδατανθράκων, καθώς μια δίαιτα πλούσια σε αυτά τα συστατικά επιταχύνει αντίθετες από τις επιθυμητές δράσεις.

Καταναλώνετε λιγότερο αλκοόλ

Η κατανάλωση ποσοτήτων αλκοόλ αφυδατώνει και συνολικά βλάπτει σημαντικά το δέρμα μας με την πάροδο του χρόνου.

Ασκηθείτε τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας

Ως αποτέλεσμα μελετών επίσης προκύπτει ότι ένα μέτριο επίπεδο άσκησης συχνά μέσα στην εβδομάδα μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, συνθήκες οι οποίες δίνουν νεανικότερη και υγιέστερη όψη στο δέρμα.

Απαλός καθαρισμός του δέρματος

Η συνεχόμενη χρήση scrub προσώπου όπως και οι βεβιασμένες κινήσεις κατά τον καθαρισμό μπορεί να οδηγήσουν στον ερεθισμό του, πράγμα που επιταχύνει τις διαδικασίες γήρανσης καθώς και τη δημιουργία ευρυαγγειών. Η απομάκρυνση των ρύπων, του makeup και των άλλων περιττών ουσιών θα πρέπει να γίνεται με απαλές αλλά σχολαστικές κινήσεις.

Καθαρίστε το πρόσωπό σας 2 φορές ημερησίως

Δεν πρέπει να αμελούμε να πλένουμε το πρόσωπό μας συστηματικά πρωί και βράδυ προκειμένου να αφαιρούνται οι ρύποι και το σμήγμα που εκκρίνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το ίδιο ισχύει και μετά από περιπτώσεις έντονης εφίδρωσης, προκειμένου να ελαχιστοποιείται ο ερεθισμός που προκαλείται από την παραμονή του ιδρώτα ή των λοιπών ουσιών στο δέρμα.

Χρήση ενυδατικής κρέμας καθημερινά

Η ενυδατική κρέμα αιχμαλωτίζει νερό ενδοδερμικά, δίνοντας στο δέρμα νεανική, σφριγηλή όψη.

Αποφύγετε τη χρήση καυστικών προιόντων

Η αίσθηση καύσου ή τσιμπήματος μετά την εφαρμογή κάποιου προιόντος σημαίνει ότι προκαλεί ερεθισμό στο δέρμα, πράγμα που δεν συνίσταται, εκτός φυσικά και αν κάποιο τέτοιο προιόν αποτελεί μέρος ιατρικής συνταγογράφησης για την περίπτωσή σας.

Ποτέ δεν είναι αργά να επωφεληθούμε!

Οι παραπάνω αλλαγές του lifestyle μπορούν να ωφελήσουν σε κάθε περίπτωση, ακόμα και όταν έχουμε ήδη εγκατεστημένα κάποια πρόωρα σημεία γήρανσης. Προστατεύοντας το δέρμα μας από τον ήλιο του δίνουμε την ευκαιρία να ενεργοποιήσει μηχανισμούς επανόρθωσης μέρους της φθοράς που έχει υποστεί, ενώ οι καπνιστές που διέκοψαν το κάπνισμα παρατήρησαν το δέρμα τους να φαίνεται υγιέστερο.

Τα παραπάνω επίσης αποτελούν το κομμάτι της προ- και συν-εργασίας που απαιτείται για να εντατικοποιήσει τα αποτελέσματα πολλών antiaging θεραπειών που υπάρχουν πλέον ευρέως διαθέσιμες και που καταρτίζονται εξατομικευμένα για τον καθένα μας, με τη βοήθεια ενός εξειδικευμένου ιατρού.

Reference:
“What causes our skin to age? “ / Causes of aging skin – American Academy of Dermatology, online source

Ιατρική Επιμέλεια Κειμένου:

Θεοφιλογιαννάκου Γιώτα

Μοιράσου:

Σχετικά Άρθρα

Αγαπάμε 
Προστατεύουμε 
Φροντίζουμε 
το δέρμα μας.

Και αυτό μας το ανταποδίδει.

Προγραμματίστε ένα ραντεβού ενημέρωσης με εξειδικευμένο ιατρό χωρίς χρέωση

*Με 25 έτη πείρας, 35.000 πελάτες & την μεγαλύτερη ιατρική ομάδα, έχετε πρόσβαση σε περισσότερες από 80 σύγχρονες θεραπείες αισθητικής δερματολογίας & πλαστικής χειρουργικής.

Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο
Επιλέξτε Κατηγορία*
Από πού μάθατε για τη Laser Touch;
Σχόλια
Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα*

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter της Laser Touch για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας. Κερδίστε 15% έκπτωση στην επόμενή σας συνεδρία!

Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή.

Scroll to Top
Scroll to Top