Επανορθωτική Χειρουργική Τριχωτού Κεφαλής: Αντιμετωπίζεται τελικά μία αποτυχημένη μεταμόσχευση μαλλιών;

Η επανορθωτική χειρουργική του τριχωτού της κεφαλής αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση σε περιπτώσεις παλαιότερων αποτυχημένων επεμβάσεων. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ασθενών που έμειναν δυσαρεστημένοι έπειτα από μία μεταμόσχευση μαλλιών, αφού το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα, πέραν του αισθητικού αντίκτυπου, επηρεάζει σημαντικά τη ψυχολογία του ασθενή, ρίχνοντας την αυτοπεποίθησή του.

Το πρόβλημα αυτό προκύπτει συνήθως όταν η ιατρική ομάδα που εκτελεί την επέμβαση δεν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένη ή δεν κατέχει την απαραίτητη εμπειρία. Σε άλλες περιπτώσεις, επιλέγεται λανθασμένη τεχνική ή δεν λαμβάνονται υπόψιν τα χαρακτηριστικά κάθε ατόμου.

Ωστόσο, οι σύγχρονες μέθοδοι επιτρέπουν την πλήρη αντιμετώπιση ενός τέτοιου άκομψου αποτελέσματος, χαρίζοντας μία οριστική λύση στον ενδιαφερόμενο. Μην αφήνετε το αποτυχημένο αποτέλεσμα μίας παλαιότερης επέμβασης να επηρεάζει την εμφάνιση και τη ψυχολογία σας. Εντοπίστε τα λάθη που έγιναν και αναζητήστε απαντήσεις σε σύγχρονους και εξειδικευμένους χώρους που μπορούν να σας παρέχουν την απαραίτητη βοήθεια.

Επανορθωτική Χειρουργική Τριχωτού ΚεφαλήςΕπανορθωτική Χειρουργική Τριχωτού Κεφαλής

Πότε ενδείκνυται η επανορθωτική χειρουργική μετά από μεταμόσχευση μαλλιών;

Η επανορθωτική χειρουργική χαρίζει στον ενδιαφερόμενο οριστικά και μόνιμα αποτελέσματα, ενώ ενδείκνυται στις παρακάτω περιπτώσεις:

 • Όταν τα αποτελέσματα δεν είναι φυσικά και εναρμονισμένα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ατόμου:
  • Συχνά, τα μοσχεύματα είναι λανθασμένα τοποθετημένα, ενώ δεν έχει επιλεγεί η κατάλληλη γωνία τοποθέτησης.
  • Δεν έχει ακολουθηθεί η τριχοειδής γραμμή του τριχωτού της κεφαλής, κάνοντας το αποτέλεσμα αφύσικο.
  • Η κάλυψη είναι αραιή, διατηρώντας έτσι τα κενά της αλωπεκίας που προϋπήρχε.
  • Τα μοσχεύματα αποτελούνται από πολλές τρίχες, προκαλώντας ένα άσχημο αισθητικά αποτέλεσμα.
  • Παράλειψη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε ατόμου, οδηγώντας σε ένα αποτέλεσμα που δεν κολακεύει.
  • Επιλογή λανθασμένης τεχνικής βάσει της περίπτωσης και του σταδίου αλωπεκίας του ατόμου.
 • Αντικειμενική αποτυχία ως προς το τελικό αποτέλεσμα:
  • Περιορισμένη ή ελλιπής ανάπτυξη των τριχοθυλακίων στη λήπτρια περιοχή, εξαιτίας λανθασμένης τεχνικής.
  • Εμφανής και μεγάλη σε μέγεθος ουλή, η οποία παρατηρείται ακόμη και αν έχουν αναπτυχθεί τρίχες στην περιοχή.
 • Ασθενής που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μαλλιών, ακόμη και εάν δεν αποτελούσε κατάλληλο υποψήφιο, επηρεάζοντας αρνητικά το τελικό αποτέλεσμα (π.χ. ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα).
 • Ψευδείς προσδοκίες που απογοήτευσαν τους ασθενείς.

 Τι πρέπει να κάνει ένας ενδιαφερόμενος για να προβεί σε επανορθωτική χειρουργική μεταμόσχευσης μαλλιών;

Ένας ενδιαφερόμενος πριν προβεί σε μία επανορθωτική επέμβαση, είναι απαραίτητο να συμβουλευτεί μία εξειδικευμένη κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών. Ένας έμπειρος και άρτια εκπαιδευμένος πλαστικός χειρουργός, μπορεί να δώσει την κατάλληλη λύση, μετά την κλινική εξέταση και τη λήψη του πλήρους ιατρικού ιστορικού. Είναι σημαντικό να αξιολογηθούν το αποτέλεσμα της προηγούμενης επέμβασης και να εντοπιστούν τυχόν λάθη και δυσμορφίες.

Εν συνεχεία, ο ιατρός κρίνει ποια είναι η κατάλληλη τεχνική βάσει των εξατομικευμένων χαρακτηριστικών του ατόμου και εξηγεί τα πλεονεκτήματά της.

Οι προσδοκίες που αναπτύσσει ο ενδιαφερόμενος πρέπει να συμβαδίζουν με την πραγματικότητα και με τα αληθινά αποτελέσματα που μπορούν να επιτευχθούν.

Επανορθωτική Χειρουργική Τριχωτού Κεφαλής στην κλινική Laser Touch

Στην κλινική Laser Touch μπορείτε να αναζητήσετε απαντήσεις σχετικά με μία αποτυχημένη προηγούμενη μεταμόσχευση μαλλιών, με ένα εντελώς δωρεάν συμβουλευτικό ραντεβού. Το εξειδικευμένο ιατρικό μας προσωπικό, με πολυετή εμπειρία στον τομέα μεταμόσχευσης μαλλιών, μπορεί να αξιολογήσει το πρόβλημα και να σας προτείνει τις συνιστάμενες λύσεις.

Βρείτε την τεχνική που ταιριάζει στις ανάγκες και το μέγεθος του προβλήματός σας και αποκτήστε το φυσικό και οριστικό αποτέλεσμα που ονειρεύεστε.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επανορθωτική χειρουργική του τριχωτού της κεφαλής και τις διαθέσιμες επανορθωτικές μεθόδους, επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνία

Επικοινωνία

Κλείστε τώρα ένα συμβουλευτικό ραντεβού με τον Δρ. Βάλβη εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!


Leave a reply