Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00
Τ.: 210 729 4440, 1 | Δ.: Κων. Βεντήρη 7, Αθήνα | Ε: info@lasertouch.gr

Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Αραίωση Μαλλιών

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Αραίωση Μαλλιών

Η αραίωση μαλλιών αποτελεί το κυριότερο σύμπτωμα της αλωπεκίας ή αλλιώς τριχόπτωσης που παρατηρείται τόσο στο σώμα, όσο και στο τριχωτό της κεφαλής. Η αλωπεκία είναι η συχνότερη διαταραχή της τριχοφυΐας. Γενικότερα, υπολογίζεται ότι ένας άνθρωπος έχει περίπου 100.000 έως και 150.000 τρίχες στο κεφάλι του, εκ των οποίων χάνονται φυσιολογικά καθημερινώς 50-100 τρίχες.

Η αλωπεκία επηρεάζει σημαντικά τόσο την εμφάνιση του ασθενούς, όσο και τη ψυχολογία του, ενώ αποτελεί ένα πρόβλημα με συνεχή επιδείνωση. Παλαιότερα, η αντιμετώπιση της αραίωσης μαλλιών με εμφύτευση ή μεταμόσχευση μαλλιών υπήρξε κοινωνικό ταμπού. Πλέον, θεωρείται άλλη μία καθημερινή επέμβαση αισθητικής ιατρικής με ολοένα περισσότερες περιπτώσεις ασθενών.

Η συνεχής εξέλιξη των τεχνικών, τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που προσφέρουν, καθώς και η επανάκτηση της αυτοπεποίθησης του ασθενούς καθιστούν την αντιμετώπιση της πάθησης ολοένα και συχνότερη.

Ποια είναι η συχνότητα εμφάνισης της αραίωσης μαλλιών;

Ενδεικτικό της συχνότητας εμφάνισης της αραίωσης μαλλιών είναι ότι περίπου το 50% του ανδρικού πληθυσμού εμφανίζει κάποιο είδος αραίωσης μέχρι και τα 50 έτη. Η αραίωση αυτή εμφανίζεται επί το πλείστον κατά τη διάρκεια της 3ης δεκαετίας ζωής ενός άνδρα, με σταδιακή επιδείνωση κυρίως στην κορυφή και τους κροτάφους.

Ωστόσο, και η γυναίκες παρουσιάζουν αραίωση μαλλιών συνήθως μετά την εμμηνόπαυση ή εξαιτίας ορμονικών διαταραχών.

Ποια τα αίτια που προκαλούν την αραίωση μαλλιών;

Τα αίτια της αραίωσης μαλλιών ποικίλουν, με συχνότερα εξ αυτών τα παρακάτω:

  • Άγχος / στρες
  • Ορμονικές διαταραχές
  • Κληρονομικότητα
  • Ανεπάρκεια βιταμινών (έλλειψη σιδήρου ή ψευδαργύρου)
  • Λήψη φαρμακευτικής αγωγής
  • Αλλαγές διατροφικών συνηθειών
  • Αυτοάνοσα νοσήματα (π.χ. λύκος)
  • Παθήσεις θυρεοειδούς (π.χ. υποθυρεοειδισμός)
  • Πολυκυστικές ωοθήκες
  • Επιπλοκή χημειοθεραπειών
  • Σύμπτωμα συγκεκριμένων τύπων καρκίνου (π.χ. Hodgkin)

Πως πραγματοποιείται η διάγνωση της αραίωσης μαλλιών;

Η διάγνωση της αραίωσης μαλλιών πραγματοποιείται από πλαστικό χειρουργό ή δερματολόγο με τους παρακάτω τρόπους:

  • Κλινική εξέταση του τριχωτού της κεφαλής με ειδικό δερματοσκόπιο
  • Μελέτη του ιατρικού ιστορικού
  • Φωτοτριχόγραμμα
  • Τριχοριζόγραμμα
  • Βιοψία

Οι εξετάσεις υποδεικνύουν τον τύπο αλωπεκίας και την εξέλιξη της πάθησης, με στόχο τον προσδιορισμό της κατάλληλης θεραπείας, βάσει της περίπτωσης του ασθενούς.

Η εμπειρία του πλαστικού χειρουργού και του δερματολόγου, καθώς και η εξειδίκευση της κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιτυχή διάγνωση. Είναι σημαντικό η διάγνωση να εκτελείται από το κατάλληλο ιατρικό προσωπικό, το οποίο θα εκτελέσει και την επέμβαση.

Ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία για την αραίωση μαλλιών;

Η κατάλληλη θεραπεία της αραίωσης μαλλιών βασίζεται στο είδος αλωπεκίας που την έχει προκαλέσει. Μια εξειδικευμένη κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών θα κρίνει την τεχνική που ταιριάζει στις ανάγκες και τη δική σας περίπτωση. Σε αρχικά στάδια της αραίωσης μαλλιών, συνίσταται ειδική φαρμακευτική αγωγή για τη μείωση των συμπτωμάτων.

Όταν η συντηρητική θεραπεία με φάρμακα δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, συστήνεται συμπληρωματικά η θεραπεία Αυτόλογη Μεσοθεραπεία. Η θεραπεία αυτή βασίζεται σε πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα αίματος, το οποίο μετά από κατάλληλη επεξεργασία, εγχέεται στα σημεία του τριχωτού της κεφαλής που υφίστανται πρόβλημα αραίωσης. Αποτελεί μία απόλυτα ασφαλή και ανώδυνη μέθοδο, που εφαρμόζεται για τόσο για την αντιμετώπιση, όσο και για την πρόληψη της αραίωσης.

Σε προχωρημένα στάδια αραίωσης του τριχωτού της κεφαλής, συνίσταται η μεταμόσχευση μαλλιών που αποτελεί τη σύγχρονη και πλέον ενδεδειγμένη λύση στο χρόνιο πρόβλημα της αραίωσης, προσφέροντας άριστα αποτελέσματα. Με την τεχνική αυτή, ο ασθενής αποκτά ένα φυσικό και πυκνό αποτέλεσμα, ανώδυνα και αναίμακτα.

Αν κι εσείς πάσχετε από τριχόπτωση και επιθυμείτε να προβείτε μία οριστική λύση που θα σας χαρίσει εντυπωσιακά αποτελέσματα, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας για ένα δωρεάν συμβουλευτικό ραντεβού.

Μοιράσου:

Σχετικά Άρθρα

Αγαπάμε 
Προστατεύουμε 
Φροντίζουμε 
το δέρμα μας.

Και αυτό μας το ανταποδίδει.

Προγραμματίστε ένα ραντεβού ενημέρωσης με εξειδικευμένο ιατρό χωρίς χρέωση

*Με 25 έτη πείρας, 35.000 πελάτες & την μεγαλύτερη ιατρική ομάδα, έχετε πρόσβαση σε περισσότερες από 80 σύγχρονες θεραπείες αισθητικής δερματολογίας & πλαστικής χειρουργικής.

Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο
Επιλέξτε Κατηγορία*
Από πού μάθατε για τη Laser Touch;
Σχόλια
Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα*

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter της Laser Touch για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας. Κερδίστε 15% έκπτωση στην επόμενή σας συνεδρία!

Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή.

Scroll to Top
Scroll to Top