Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00
Τ.: 210 729 4440, 1 | Δ.: Κων. Βεντήρη 7, Αθήνα | Ε: info@lasertouch.gr

Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00

Αδύναμα Μαλλιά: Που οφείλονται;

Αδύναμα Μαλλιά: Που οφείλονται;

Αδύναμα μαλλιά που «σπάνε» σε κάθε χτένισμα και σας εγκαταλείπουν μέρα με τη μέρα; Τα αδύναμα μαλλιά αποτελούν ένα «αθόρυβο» πρόβλημα υγείας που χτυπά την πόρτα σε όλο και περισσότερους ανθρώπους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν πολλές καθημερινές μας συνήθειες που παρά τον «αθώο» τους χαρακτήρα, αποδυναμώνουν και καταστρέφουν την τρίχα.

Σε ποιους παράγοντες οφείλεται όμως η κατάσταση αυτή; Υπάρχουν καθημερινές συνήθειες που επηρεάζουν την ποιότητα της τρίχας;
Διαβάστε τους κυριότερους λόγους που προκαλούν αδυναμία στα μαλλιά, εντοπίστε τι μπορεί να ευθύνεται στην περίπτωσή σας και αντιμετωπίστε το πρόβλημα κατάλληλα.

1. Styling μαλλιών: Αναμφίβολα, το σεσουάρ και οι πρέσες μπορούν να προσφέρουν ένα όμορφο χτένισμα, προκαλούν όμως σοβαρή φθορά στις άκρες των μαλλιών. Η θερμότητα που χρησιμοποιείται επηρεάζει τη σύσταση της τρίχας, κάνοντάς την πιο εύθραυστη και λεπτή. Ακόμη και τα προϊόντα styling όπως η λακ ή ο πηλός επιβαρύνουν την ανάπτυξη και την ποιότητα της τρίχας.
Είναι σημαντικό, λοιπόν, να φροντίζετε για την κατάλληλη προστασία των μαλλιών σας, θωρακίζοντάς τα ενάντια στη θερμότητα. Προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε συσκευές styling σε χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς και να εφαρμόζετε ειδικά προστατευτικά λαδάκια πριν τη χρήση.

2. Διατροφικές ελλείψεις: Γνωρίζατε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα συστατικά που ενισχύουν την υγεία των μαλλιών, ενδυναμώνοντας την τρίχα; Τέτοια συστατικά είναι οι πρωτεΐνες, η βιταμίνη Β, ο σίδηρος, τα Ω-3 λιπαρά και η βιοτίνη. Συμβουλευτείτε έναν διατροφολόγο σχετικά με τις τροφές που περιέχουν τα παραπάνω συστατικά και εντάξτε τα στην καθημερινή σας διατροφή.
Μην ξεχνάτε ότι οι λανθασμένες διατροφικές συνήθειες είναι συχνά υπεύθυνες για πληθώρα προβλημάτων υγείας, μεταξύ των οποίων είναι και η τριχόπτωση.

3. Ορμονικά προβλήματα: Οι ορμονικές διαταραχές αποτελούν τον συνήθη ύποπτο για την αδυναμία των μαλλιών. Ορμονικά προβλήματα όπως ο υπερπαραθυρεοειδισμός ή η εμμηνόπαυση στις γυναίκες ευθύνονται συχνά για την απώλεια μαλλιών. Αν αντιμετωπίζετε ορμονικά προβλήματα, ενώ παράλληλα παρατηρείτε έντονη αδυναμία των μαλλιών σας, συμβουλευτείτε έναν ενδοκρινολόγο για την ενδεδειγμένη θεραπεία βάσει της περίπτωσής σας.

4. Αλλεργικές αντιδράσεις: Οι αλλεργίες και τα επίμονα συμπτώματά τους ταλαιπωρούν περίπου 1 στους 4 ανθρώπους. Αν και τα συχνότερα συμπτώματα περιλαμβάνουν τη ρινική συμφόρηση, το βήχα ή τη φαγούρα. Η συστολή των τριχοειδών αγγείων αποτελεί όμως ένα ακόμη σύμπτωμα, το οποίο προκαλεί μείωση της αιμάτωσης των θυλάκων της τρίχας. Η κατάσταση αυτή οδηγεί στη διαταραχή του φυσιολογικού κύκλου ανάπτυξης της τρίχας, κάνοντας τα μαλλιά αδύναμα.

5. Απόφραξη θυλάκων: Οι θύλακες των τριχών φράζουν σε μεγάλο βαθμό τόσο από προϊόντα styling, όσο και από τα φυσικά έλαια του κεφαλιού και τα νεκρά κύτταρα που συγκεντρώνονται. Αυτό καθιστά πιο λεπτές και αδύναμες τις νέες τρίχες που παράγονται.

6. Φαρμακευτική αγωγή: Συγκεκριμένα φάρμακα όπως τα αντικαταθλιπτικά, τα αγχολυτικά ή φάρμακα για τον θυρεοειδή μπορούν να προκαλέσουν τριχόπτωση. Αν παρατηρείται μεταβολές στην ανάπτυξη των μαλλιών σας ή τη σύσταση της τρίχας, συμβουλευτείτε τον ιατρό σας για εναλλακτικά φαρμακευτικά πλάνα.

7. Εξαντλητικές δίαιτες: Οι γρήγορες και εξαντλητικές δίαιτες, έχουν ως αποτέλεσμα τη συλλογή λιγότερων θρεπτικών συστατικών, που με τη σειρά τους ενισχύουν την τρίχα. Προτιμήστε μία δίαιτα πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και πρωτεΐνη.

8. Μπάνιο με ζεστό νερό: Και ποιος δεν προτιμά ένα ζεστό ή και καυτό μπάνιο, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες; Είστε ενήμεροι όμως για τις αρνητικές συνέπειες της συνήθειας αυτής; Το ζεστό νερό προκαλεί αφυδάτωση στους πόρους των τριχών, κάνοντας την τρίχα πιο αδύναμη και εύθραυστη. Για το λόγο αυτό, συνίσταται η χρήση χλιαρού νερού, ιδιαίτερα κατά το λούσιμο των μαλλιών.

Αν κι εσείς παρατηρείται έντονη αδυναμία στα μαλλιά σας ή ακόμη και τριχόπτωση, συμβουλευτείτε τους ειδικούς για την άμεση και ενδεδειγμένη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Μοιράσου:

Σχετικά Άρθρα

Αγαπάμε 
Προστατεύουμε 
Φροντίζουμε 
το δέρμα μας.

Και αυτό μας το ανταποδίδει.

Προγραμματίστε ένα ραντεβού ενημέρωσης με εξειδικευμένο ιατρό χωρίς χρέωση

*Με 25 έτη πείρας, 35.000 πελάτες & την μεγαλύτερη ιατρική ομάδα, έχετε πρόσβαση σε περισσότερες από 80 σύγχρονες θεραπείες αισθητικής δερματολογίας & πλαστικής χειρουργικής.

Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο
Επιλέξτε Κατηγορία*
Από πού μάθατε για τη Laser Touch;
Σχόλια
Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα*

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter της Laser Touch για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας. Κερδίστε 15% έκπτωση στην επόμενή σας συνεδρία!

Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή.

Scroll to Top
Scroll to Top