Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00
Τ.: 210 729 4440, 1 | Δ.: Κων. Βεντήρη 7, Αθήνα | Ε: info@lasertouch.gr

Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00

Ενυδάτωση: Το μυστικό της ομορφιάς & της αντιγήρανσης

Ενυδάτωση: Το μυστικό της ομορφιάς & της αντιγήρανσης
hydrated face

Πως διατηρεί το δέρμα μας την υγρασία του;

Ο υδρολιπιδικος φραγμός είναι ο φυσικός μανδύας που καλύπτει την κεράτινη στιβάδα της επιδερμίδας προστατεύοντας την από την αφυδάτωση. Ο Φυσικός Ενυδατικός Παράγοντας έχει στόχο τη διατήρηση της υγρασίας και της ελαστικότητας, καθώς επίσης, τη ρύθμιση της διείσδυσης λιπαρών ουσιών και την επαναφορά του pH στα φυσιολογικά επίπεδα. Βρίσκεται στα κερατινοκύτταρα και αποτελείται από συστατικά που έλκουν το νερό, όπως αμινοξέα, γαλακτικό οξύ, ουρία, σάκχαρα και ανόργανα ιόντα. Τα συστατικά αυτά είναι υδατοδιαλυτά και έχουν την τάση να παρασύρονται από το νερό.

Είναι, λοιπόν, πολύ εύκολο να διαταραχθεί η ισορροπία από τη λάθος χρήση των προϊόντων, το θαλασσινό νερό ή το νερό της πισίνας και φυσικά τα ηλιακά εγκαύματα.

Ο ορισμός της Ενυδάτωσης

Ως ενυδάτωση ορίζεται η διαδικασία με την οποία προσπαθούμε να διατηρήσουμε την υγρασία της επιδερμίδας είτε εμποδίζοντας την εξάτμιση του νερού, είτε παρέχοντας επιπλέον υγρασία.
Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, τόσο οι ανάγκες της επιδερμίδας σε νερό αυξάνονται.

Tips που μας βοηθούν να μείνουμε ενυδατωμένοι

Σύμμαχοι μας είναι:

  1. Η εκ των έσω ενυδάτωση που επιτυγχάνεται πίνοντας τουλάχιστον 2lt νερό ημερησίως τους καλοκαιρινούς μήνες και η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών
  2. Η χρήση αντηλιακού
  3. Η χρήση κατάλληλων ενυδατικών προϊόντων που ιδανικά περιέχουν υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη, πανθενόλη και αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως βιταμίνες C & E, γλυκολικό και σαλικυλικό οξύ
  4. Βασικός μας σύμμαχος είναι η βαθύτερη ενυδάτωση και αποτοξίνωση του δέρματος με τη εφαρμογή μεσοθεραπειών που εισχωρούν τα δραστικά συστατικά στις εν τω βάθει στιβάδες , προσφέροντας έτσι ενυδάτωση με διάρκεια, ελαστικό και λαμπερό δέρμα, ανθεκτικό στις δύσκολες συνθήκες. Οι μεσοθεραπείες προσώπου εφαρμόζονται αποκλειστικά από ιατρό για καλύτερα και ασφαλή αποτελέσματα και μπορούν να συνδυαστούν με άλλες θεραπείες. Δεν έχουν περιορισμούς, αναφορικά με την αποθεραπεία και μπορούν να εφαρμοστούν όλες τις εποχές.

Προγραμματίστε ένα συμβουλευτικό ραντεβού με εξειδικευμένο ιατρό και ενημερωθείτε για τις θεραπείες που θα αναδείξουν τον πιο λαμπερό σας εαυτό!

Ιατρική Επιμέλεια Κειμένου

Ειρήνη Σβερώνη 

Μοιράσου:

Σχετικά Άρθρα

Αγαπάμε 
Προστατεύουμε 
Φροντίζουμε 
το δέρμα μας.

Και αυτό μας το ανταποδίδει.

Προγραμματίστε ένα ραντεβού ενημέρωσης με εξειδικευμένο ιατρό χωρίς χρέωση

*Με 25 έτη πείρας, 35.000 πελάτες & την μεγαλύτερη ιατρική ομάδα, έχετε πρόσβαση σε περισσότερες από 80 σύγχρονες θεραπείες αισθητικής δερματολογίας & πλαστικής χειρουργικής.

Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο
Επιλέξτε Κατηγορία*
Από πού μάθατε για τη Laser Touch;
Σχόλια
Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα*

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter της Laser Touch για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας. Κερδίστε 15% έκπτωση στην επόμενή σας συνεδρία!

Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή.

Scroll to Top
Scroll to Top