Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00
Τ.: 210 729 4440, 1 | Δ.: Κων. Βεντήρη 7, Αθήνα | Ε: info@lasertouch.gr

Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00

Τριχοθυλάκια: Τι είναι και πόσα χρειάζομαι;

Τριχοθυλάκια: Τι είναι και πόσα χρειάζομαι;
trixohylakia

Παρά την ονομασία της, η μεταμόσχευση μαλλιών δεν αφορά στην πραγματικότητα τη μεταμόσχευση τριχών, αλλά τη μεταφορά τριχοθυλακίων από μία περιοχή σε μία άλλη. Η ανάγκη αυτή είναι επιτακτική όταν ένας άνθρωπος πάσχει από τριχόπτωση, προκαλώντας του αισθητή αραίωση στα μαλλιά. Η κατάσταση αυτή επηρεάζει τόσο την εμφάνιση, όσο και τη ψυχολογία του ατόμου.

Η επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών προσφέρει οριστική λύση στο πρόβλημα αυτό, με απόλυτη ασφάλεια και φυσικό αποτέλεσμα. Τα τριχοθυλάκια μεταφέρονται από την περιοχή μόνιμης τριχοφυΐας στην περιοχή που παρουσιάζει αραίωση.

Πόσα τριχοθυλάκια όμως χρειάζονται για μία πετυχημένη επέμβαση; Διαφέρει ο αριθμός αυτός από ασθενή σε ασθενή; Πως μπορεί ο ενδιαφερόμενος να μάθει τον αριθμό τριχοθυλακίων που είναι απαραίτητος για την περίπτωσή του;

Τι είναι τα τριχοθυλάκια;

Αρχικά, είναι σημαντικό να κατανοηθεί ότι στο ανθρώπινο σώμα βρίσκονται περίπου 5.000.000 τρίχες, εκ των οποίων το 1.000.000 συναντώνται στο κεφάλι. Οι τρίχες αναπτύσσονται στη μορφή τριχοθυλακίων. Στην περιοχή του τριχωτού της κεφαλής -δηλαδή το κρανίο- υπάρχουν περίπου 60.000 τριχοθυλάκια που παράγουν κατά μέσο όρο 150.000 τρίχες. Κάθε τριχοθυλάκιο, λοιπόν, αποδίδει περίπου 1 έως και 4 τρίχες.

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα τριχοθυλάκια για μία μεταμόσχευση μαλλιών;

Πρωταρχικός στόχος κάθε μεταμόσχευσης μαλλιών είναι η επίτευξη της επαναφύτρωσης του μέγιστου αριθμού τριχοθυλακίων. Κατά τον προεγχειρητικό έλεγχο, είναι σημαντικό να μελετηθεί ο αριθμός τριχοθυλακίων που είναι απαραίτητος για την περίπτωση αυτή. Το τελικό αποτέλεσμα της επέμβασης κρίνεται στα τριχοθυλάκια που εν τέλει φύτρωσε στην πάσχουσα περιοχή.

Πως μεταφέρονται τα τριχοθυλάκια;

Η μεταφορά και μετέπειτα μεταμόσχευση των τριχοθυλακίων πραγματοποιείται με διαφορετικό τρόπο βάσει της τεχνικής που έχει επιλεγεί.

Για παράδειγμα, στην τεχνική FUT διενεργείται αφαίρεση λωρίδων ιστού από εξειδικευμένους ιατρούς. Εν συνεχεία, οι λωρίδες αυτές υφίστανται ειδική επεξεργασία, ώστε να διαχωριστούν τα τριχοθυλάκια, τα οποία τοποθετούνται στις πάσχουσες περιοχές.

Από την άλλη, κατά την τεχνική FUT, ο ιατρός αφαιρεί μεμονωμένους θύλακες από το πίσω μέρος της κεφαλής με τη χρήση ειδικών λεπτών εργαλείων. Τα τριχοθυλάκια αυτά επανατοποθετούνται με προσοχή στις περιοχές που παρατηρείται αραίωση.

Ποια τριχοθυλάκια επιλέγονται;

Κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να γνωρίζει πως η επέμβαση δεν χαρίζει νέα τριχοθυλάκια, αλλά ανακατανέμει τα υγιή τριχοθυλάκια, προσφέροντας ένα μόνιμο αποτέλεσμα. Τα υγιή τριχοθυλάκια βρίσκονται στο πίσω μέρος του κεφαλιού, γνωστό και ως σημείο μόνιμης τριχοφυΐας. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της επέμβασης δεν μεταμοσχεύονται άπειρα τριχοθυλάκια, αλλά όσα είναι απαραίτητα για ένα φυσικό και πυκνό αποτέλεσμα στο σημείο της αραίωσης. Είναι απαραίτητο τα υγιή τριχοθυλάκια να προστατευτούν και να ανακατανεμηθούν με το βέλτιστο τρόπο.

Φυτρώνουν όλα τα μεταμοσχευμένα τριχοθυλάκια;

Αν και τα ποσοστά επιτυχίας της επέμβασης είναι ιδιαίτερα υψηλά, αφού παρατηρείται επαναφύτρωση του μεγαλύτερου μέρους των τριχοθυλακίων, σε καμία περίπτωση το ποσοστό αυτό δεν μπορεί να αγγίξει το 100%. Σε κάθε περίπτωση, μία έμπειρη ιατρική ομάδα, με άρτια εκπαίδευση στις ενδεδειγμένες τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών, μπορεί να αγγίζει ποσοστό επιτυχίας στην επαναφύτρωση έως και 98%.

Τελικά πόσα τριχοθυλάκια χρειάζομαι για ένα πυκνό αποτέλεσμα;

Σαφώς, αυτή αποτελεί την κρισιμότερη ερώτηση κάθε υποψηφίου. Η απάντηση, ωστόσο, διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση, αφού ο απαραίτητος αριθμός τριχοθυλακίων βασίζεται στον εκάστοτε ασθενή και το μέγεθος αραίωσης που παρατηρείται. Για το λόγο αυτό, κάθε ενδιαφερόμενος συνίσταται να επισκεφθεί μία εξειδικευμένη κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών, ούτως ώστε μέσω ειδικών υπολογισμών της ιατρικής ομάδας, να διαπιστώσει ποιος είναι ο αριθμός τριχοθυλακίων που χρειάζεται.

Γενικότερα όμως, σε κάθε συνεδρία υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς έως και 3000 τριχοθυλακίων, δηλαδή περίπου 9000 τριχών. Αν ο αριθμός των απαραίτητων τριχοθυλακίων για ένα πυκνό αποτέλεσμα, υπερβαίνει τα 3000 τριχοθυλάκια, τότε υπάρχει η δυνατότητα εκτέλεσης περισσότερων συνεδριών.

Πως μπορώ να γνωρίζω τον αριθμό τριχοθυλακίων που επαναφύτρωσε;

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου ο τελικός αριθμός τριχοθυλακίων που εμφυτεύθηκε και επαναφύτρωσε, διαφέρει κατά πολύ από αυτόν που είχε συμφωνηθεί προεγχειρητικά. Ο ασθενής μπορεί με μεγάλη ευκολία να διαπιστώσει το τελικό αποτέλεσμα της επέμβασης, με έναν έλεγχο τριχοσκόπησης, ο οποίος αποδίδει απόλυτα ακριβή αποτελέσματα.

Σε κάθε περίπτωση, πριν τη διενέργεια μίας επέμβασης μεταμόσχευσης μαλλιών, φροντίστε να πραγματοποιήσετε την απαραίτητη έρευνα και να είστε ενημερωμένοι για τον απαραίτητο αριθμό τριχοθυλακίων για την περίπτωσή σας.

Μοιράσου:

Σχετικά Άρθρα

Αγαπάμε 
Προστατεύουμε 
Φροντίζουμε 
το δέρμα μας.

Και αυτό μας το ανταποδίδει.

Προγραμματίστε ένα ραντεβού ενημέρωσης με εξειδικευμένο ιατρό χωρίς χρέωση

*Με 25 έτη πείρας, 35.000 πελάτες & την μεγαλύτερη ιατρική ομάδα, έχετε πρόσβαση σε περισσότερες από 80 σύγχρονες θεραπείες αισθητικής δερματολογίας & πλαστικής χειρουργικής.

Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο
Επιλέξτε Κατηγορία*
Από πού μάθατε για τη Laser Touch;
Σχόλια
Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα*

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter της Laser Touch για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας. Κερδίστε 15% έκπτωση στην επόμενή σας συνεδρία!

Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή.

Scroll to Top
Scroll to Top