Η laser αποτρίχωση στην μασχάλη είναι ασφαλής;

Laser αποτρίχωση στην περιοχή της μασχάλης | Κρύβει κινδύνους;

Η laser αποτρίχωση εφαρμόζεται σε οποιαδήποτε έντριχη περιοχή καθώς δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος βλάβης των παρακείμενων οργάνων. Αλλωστε οι επιχώριοι λεμφαδένες βρίσκονται σε βαθύτερα στρώματα, όπου με τίποτα δε μπορεί να φτάσει το laser, το οποίο επιλεκτικά φθάνει μέχρι τη μελανίνη στους θύλακες των τριχών της εκάστοτε περιοχής. Δεν υπάρχει ποτέ αναφορά για διόγκωση λεμφαδένων στις δεκαετίες που εφαρμόζεται η laser αποτρίχωση.

Επομένως, δεν έχουμε καμία επίπτωση στους λεμφαδένες της μασχάλης όταν αποτριχώνουμε τη συγκεκριμένη περιοχή. Επειδή, μάλιστα, η μασχάλη δεν ανήκει στις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές, έχουμε και πολύ καλά αποτελέσματα όσον αφορά τη θεραπεία της αποτρίχωσης.

Περισσότερο ερεθισμό μπορεί να προκαλέσει η αφαίρεση των τριχών με ξύρισμα παρά η αποτρίχωση με laser. Επίσης, ακόμα και ένα αποσμητικό που »στεγανοποιεί» την επιδερμίδα της περιοχής και δεν επιτρέπει την έξοδο του ιδρώτα μπορεί να προκαλέσει ιδραδενίτιδα και τοπική φλεγμονή, πράγμα που δεν έχουμε δει ποτέ ως τώρα στη laser αποτρίχωση.

Πέρσα Ράντου

Δερματολόγος

Leave a reply