fbpx

Τ.: 210 729 4440 | Δ.: Κων. Βεντήρη 7, Αθήνα | Ε: [email protected]

Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00

Health Coaching

Health Coaching

Μία μικρή αλλαγή είναι η αρχή για μία μεγαλύτερη. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσετε.

Πολύπλευρη προσέγγιση, εστιασμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ατόμου

Άρτια καταρτισμένο ιατρικό προσωπικό

Συνεργασία ειδικοτήτων με στόχο την υγεία και την ευεξία, όχι απλώς την απουσία νόσου

Συνεχής ενημέρωση και εκπαίδευση σε νέες μεθόδους για βελτιστοποίηση των παροχών υγείας

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τι είναι το health coaching;

Η δομημένη συνεργασία ανάμεσα στον επαγγελματία υγείας και τον ασθενή, η οποία βασίζεται σε τεκμηριωμένη γνώση και συγκεκριμένη στρατηγική ορίζεται ως health coaching. Μπορεί να επιδράσει θετικά σε όλες τις καταστάσεις υγείας και ασθένειας που προέρχονται από τον τρόπο ζωής και να μεγιστοποιήσει τα οφέλη των φαρμακευτικών και συμπεριφορικών θεραπειών που ακολουθούνται. Ακρογωνιαίος λίθος του είναι η θετική ψυχολογία και η ανάδειξη των θετικών στοιχείων του ατόμου, τα οποία αξιοποιούνται για τη βελτίωση των συμπεριφορών που χρειάζονται αλλαγή.

Ναι. Η έρευνα έχει δείξει πως άτομα που ακολουθούν τις διαδικασίες αυτές έχουν σημαντικές μεταβολές σε μετρήσιμους παράγοντες κινδύνου, όπως είναι η αρτηριακή πίεση, οι τιμές σακχάρου και χοληστερόλης και ο δείκτης μάζας σώματος.

Το health coaching απευθύνεται σε ενήλικες που επιθυμούν να αλλάξουν τρόπο ζωής και να θέσουν νέους στόχους ως προς την υγεία τους. Εάν η ζωή σας χαρακτηρίζεται από έντονους ρυθμούς και στρες, η τήρηση ενός υγιεινού διαιτολογίου και ενός προγράμματος τακτικής άσκησης σας δυσκολεύει ή έχετε συνήθειες που μπορεί να είναι βλαβερές για την υγεία σας, τότε είστε κατάλληλος υποψήφιος και ένα πρόγραμμα health coaching μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμο για εσάς.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής ευθύνεται για πληθώρα ζητημάτων που αφορούν στην υγεία μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ανάγκη για ρύθμιση του σωματικού βάρους και κατ’ επέκταση η πρόληψη ή βελτίωση καταστάσεων όπως η παχυσαρκία, η δυσλιπιδαιμία, ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, η αντίσταση στην ινσουλίνη και η αρτηριακή υπέρταση, καθώς επίσης η ένταξη της άσκησης και της υγιεινής διατροφής στην καθημερινότητα του ατόμου και η διακοπή του καπνίσματος. Ο κατάλληλος επαγγελματίας υγείας μπορεί να βοηθήσει χρονίως πάσχοντες να κατανοήσουν την κατάσταση της υγείας τους, να συμμορφωθούν καλύτερα στη φαρμακευτική αγωγή και να μεγιστοποιήσουν τα αποτελέσματά της, σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό ή/και άλλους επαγγελματίες υγείας.

Το health coaching εφαρμόζεται για την επίτευξη  αντικειμενικών ή προσωπικών στόχων του ατόμου και συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής, στην τόνωση της αυτοπεποίθησης και στην ευεξία του ατόμου. Η υιοθέτηση  ενός υγιεινού τρόπου ζωής και η πρόληψη προβλημάτων υγείας είναι τα κυριότερα οφέλη.

Το health coaching εφαρμόζεται από ιατρό με την ανάλογη πιστοποίηση και εκπαίδευση. Γίνεται μέσω συνεδριών δομημένης συζήτησης στις οποίες καθορίζονται οι συμπεριφορές που χρήζουν αλλαγής, οι στόχοι και το χρονικό πλαίσιο. Βασική τεχνική αποτελεί η συνέντευξη κινητοποίησης που έχει ως στόχο την ενίσχυση του κινήτρου αλλά και τη βαθύτερη κατανόηση των λόγων που οδήγησαν το άτομο στην επιθυμία για αλλαγή. Ο ιατρός και ο/η ενδιαφερόμενος/η αποφασίζουν από κοινού αυτές τις παραμέτρους και λειτουργούν ως ομάδα για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος.

Στη Laser Touch δραστηριοποιείται τμήμα Ενδοκρινολογίας, ενώ παρέχονται και υπηρεσίες Διατροφής και Διαιτολογίας. Έτσι, η συνεργασία μεταξύ ειδικοτήτων είναι αδιαπραγμάτευτη και τα οφέλη μεγιστοποιούνται.

Ανάλογα με τη στοχοθέτηση απαιτούνται 4-8 συνεδρίες που πραγματοποιούνται σε 2-6 μήνες. Ωστόσο, υπάρχουν ζητήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν ακόμη και σε μία μόνο συνεδρία.

Στην πρώτη συνεδρία health coaching λαμβάνεται πλήρες ιατρικό ιστορικό και ορίζονται οι στόχοι του εκάστοτε ενδιαφερόμενου και το χρονικό πλαίσιο, σε συνεργασία με τον επαγγελματία υγείας. Στις επόμενες συνεδρίες, γίνεται αξιολόγηση της πορείας, τίθενται νέοι στόχοι, ενώ αντιμετωπίζονται τυχόν παλινδρομήσεις σε προηγούμενες συμπεριφορές, πάντοτε μέσα από δομημένη συζήτηση. Η βάση σε κάθε συνάντηση είναι πως όταν το άτομο υιοθετεί αλλαγές για τους δικούς του λόγους και με τους δικούς του όρους είναι πολύ πιο πιθανό να πετύχει τους στόχους του.

Η σωστή καθοδήγηση στα θέματα υγείας μας αφορά όλους. Έτσι, ακόμη και αν κάποιος είναι απόλυτα υγιής μπορεί να ξεκινήσει στοχεύοντας στην πρόληψη νοσημάτων που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, η δυσλιπιδαιμία, η αρτηριακή υπέρταση και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Ακόμη, απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών που θέλουν να βελτιώσουν τις συνήθειες διατροφής τους, να εντάξουν την άσκηση στην καθημερινότητα τους, να διακόψουν το κάπνισμα, να βελτιώσουν τον ύπνο τους ή να μειώσουν το στρες που προκαλούν οι έντονοι ρυθμοί ζωής. Τέλος, ασθενείς με χρόνια νοσήματα συχνά στοχεύουν στο να κατανοήσουν καλύτερα την κατάσταση της υγείας τους και τη χρησιμότητα της αγωγής που τους έδωσε ο θεράπων ιατρός τους, ώστε να δράσουν ακόμη πιο αποτελεσματικά.

Η έρευνα των τελευταίων ετών έχει δείξει πως μόνο το 50% των ασθενών κατανοεί ακριβώς τις συστάσεις και τις οδηγίες του ιατρού τους, ενώ σε άτομα με πολύπλοκα ζητήματα υγείας τα πράγματα μπερδεύονται ακόμη περισσότερο. Αυτό μπορεί να οφείλεται στη σύντομη διάρκεια της ιατρικής επίσκεψης, στην επιστημονική ορολογία που συχνά είναι δυσνόητη, στην έλλειψη οικειότητας που συχνά νιώθει ο ασθενής ή ακόμη και στην άρνηση του να αποδεχτεί το πρόβλημα. Έτσι, το άτομο συχνά καταλήγει να μη συμμετέχει ενεργά στη λήψη αποφάσεων, με αποτέλεσμα τη μερική συμμόρφωση στις προτεινόμενες παρεμβάσεις. Το health coaching έρχεται να καλύψει το κενό αυτό, στοχεύοντας στην καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

FAQs

Ναι. Μέσα από το health coaching μπορούν να γίνουν καλύτερα κατανοητά τα αίτια που οδήγησαν στην απορρύθμιση του βάρους σώματος, όπως και οι πιθανές μακροχρόνιες επιπτώσεις. Εφόσον η στοχοθέτηση γίνεται εξατομικευμένα, το πλάνο και η παρακολούθηση σχεδιάζεται με βάση τις ανάγκες, τις δυνατότητες και τις προτιμήσεις του ενδιαφερόμενου. Ο συνδυασμός ειδικοτήτων και επαγγελματιών υγείας είναι το κλειδί για το καλύτερο αποτέλεσμα και τη διατήρηση του.

Είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες πλέον πως το στρες ευθύνεται για πολλά προβλήματα υγείας, ενώ επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα της ζωής μας. Μέσα από το health coaching μπορούν να υιοθετηθούν τεχνικές διαχείρισης του άγχους, που εφαρμόζονται στην καθημερινότητα χωρίς να επιβαρύνουν περαιτέρω ένα φορτωμένο πρόγραμμα.

Το κάπνισμα είναι μια επιβλαβής συνήθεια που σε πολλές περιπτώσεις έχει στοιχεία εθισμού, λόγω των ουσιών που περιέχει ο καπνός. Ως εκ τούτου, συστήνεται παρακολούθηση και καθοδήγηση από ιατρείο διακοπής καπνίσματος ώστε να γίνει σωστά. Το health coaching μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του αποτελέσματος, στην αποφυγή και στην αντιμετώπιση πιθανών παλινδρομήσεων, καθώς και σε περιπτώσεις περιστασιακής χρήσης καπνού.

Γιατί Laser Touch;

Στόχος μας να σας κάνουμε να νιώθετε όμορφα με το δέρμα σας.

Πρώτοι εμείς έχουμε δοκιμάσει την αποτελεσματικότητα μας.

Παρέχουμε περισσότερες από 80 ιατρικές υπηρεσίες.

Προσεγγίζουμε ολιστικά κάθε σας ανάγκη καθώς συνεργαζόμαστε με διαφορετικές ειδικότητες ιατρών.

Χρησιμοποιούμε Laser & EBD’s νέας γενιάς με δημοσιευμένες επιστημονικές & κλινικές μελέτες καθώς και πιστοποιημένα υλικά από έγκυρες εταιρίες.

Σεβόμενοι το οικονομικό περιβάλλον, προσφέρουμε την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής.

Προγραμματίστε ένα ραντεβού ενημέρωσης με εξειδικευμένο ιατρό

*Με 25 έτη πείρας, 35.000 πελάτες & την μεγαλύτερη ιατρική ομάδα, έχετε πρόσβαση σε περισσότερες από 80 σύγχρονες θεραπείες αισθητικής δερματολογίας & πλαστικής χειρουργικής.

Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο
Από πού μάθατε για τη Laser Touch;*
Σχόλια
Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα*

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter της Laser Touch για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας. Κερδίστε 15% έκπτωση στην επόμενή σας συνεδρία!

Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή.

Scroll to Top