logo
 • Ώρες Λειτουργίας
  9:00 – 22:00
 • Σάββατο
  9:00 – 16:00

Τι είναι η Κρυολιπόλυση & πως λειτουργει;

Αποτελεί  την πιο αποτελεσματική μη επεμβατική τεχνική μείωσης του επίμονου τοπικού πάχους παγκοσμίως. Πρόκειται για την ιατρικά τεκμηριωμένη χρησιμοποίηση της τεχνολογίας του ψύχους, η οποία στοχεύει στην μόνιμη καταστροφή των λιποκυττάρων του υποδόριου ιστού, χωρίς να βλάπτονται οι παρακείμενοι ιστοί. Το λίπος διασπάται σε βάθος 1,5 – 2 μηνών, αφήνοντας ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Η Κρυολιπόλυση εκμεταλλεύεται την αποδεδειγμένη βάσει μελετών, αυξημένη ευαισθησία των λιποκυττάρων στο ελεγχόμενο ψύχος. Με τη χρήση διαφορετικού μεγέθους και μορφολογίας κεφαλών, γίνεται αναρρόφηση και «εγκλωβισμός» του λίπους  στο εκάστοτε σημείο εφαρμογής. Η απομόνωση του λίπους  μέσα στις κεφαλές προκαλεί τη βαθιά και ομοιόμορφη κατανομή του ψύχους και ταυτόχρονα τη μείωση της αιματικής κυκλοφορίας τοπικά. Η κρυσταλλοποίηση των λιποκυττάρων οδηγεί στην απόπτωση τους τις επόμενες εβδομάδες και η απομάκρυνση τους γίνεται  σταδιακά μέσω του λεμφαγγειακού και ουροποιητικού μας συστήματος.

Κρυολιπόλυση με Cooltech Cryolipolysis

Πως γίνεται η θεραπεία με το Cooltech Cryolipolysis; Πόση ώρα διαρκεί;

Αρχικά είναι απαραίτητη η εκτίμηση από ιατρό οποίος κάνει την συμβουλευτική ενημέρωση, τις απαραίτητες μετρήσεις και την καθοδήγηση στην τοποθέτηση των κεφαλών. Πιο συγκεκριμένα, καθορίζονται:

 • τα ακριβή σημεία εφαρμογής
 • το είδος κεφαλής (oval, straight, curved, coupler)
 • ο  προσανατολισμός τοποθέτησης των κεφαλών για τη μέγιστη δυνατή κάλυψη της λιποζώνης

Δεν απαιτείται γενική ή τοπική αναισθησία, μόνο η εφαρμογή ειδικών προστατευτικών για το δέρμα μεμβρανών. Η αναρρόφηση των κεφαλών δημιουργεί ένα στιγμιαίο αίσθημα τραβήγματος και πίεσης ενώ η αίσθηση ψύχους φεύγει λίγα λεπτά μετά την εφαρμογή. Κατά την διάρκεια της μιας ώρας που διαρκεί η θεραπεία, ο πελάτης είναι αναπαυτικά ξαπλωμένος.

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα της Κρυολιπόλυσης και πόσο διαρκούν;

Με κάθε θεραπεία Cooltech Cryolipolysis εκτιμάται ότι καταστρέφεται περίπου το 20% του αριθμού των λιποκυττάρων στην περιοχή, γι’ αυτό και κατά περιπτώσεις απαιτείται επανάληψη της θεραπείας.  Το αποτέλεσμα ξεκινά να γίνεται ορατό 30-40 ημέρες μετά τη θεραπεία, οπότε και εκτιμάται αν θα ακολουθήσει επόμενη συνεδρία ενώ το τελικό αποτέλεσμα επέρχεται σε 60-90 ημέρες.
Το αποτέλεσμα διατηρείται ακέραιο για όσο τηρούνται οι βασικοί κανόνες ενός υγιεινού τρόπου ζωής, καθώς τα λιποκύτταρα είναι ιστός που δεν πολλαπλασιάζεται κατά τη διάρκεια της ζωής μας, παρά μόνο διογκώνονται με την εναπόθεση σωματικού βάρους.

Πως μπορούμε να επισπεύσουμε – μεγιστοποιήσουμε το αποτέλεσμα;

Σε αρκετές περιπτώσεις,  είναι  ευεργετικό να προηγούνται ή να παρεμβάλλονται θεραπείες ραδιοσυχνότητων ή μηχανικής κινητοποίησης ιστού (λεμφικό μασάζ με το LPG ENdermologie) ή με τη μέθοδο Hypoxi. Στην απόδοση της θεραπείας, επίσης συμβάλλει σημαντικά το ολιγόλεπτο μασάζ στην περιοχή που έχει προηγηθεί εφαρμογή.
H απόδοση της θεραπείας αυξάνεται όταν ιδανικά 3 εβδομάδες πριν την εφαρμογή και στα μεσοδιαστήματα μεταξύ των συνεδριών ακολουθείται διατροφή πλούσια σε μονοακόρεστα, μέτρια σε πολυακόρεστα και φτωχή σε κορεσμένα λιπαρά οξέα.

Η Κρυολιπόλυση προκαλεί χαλάρωση;

Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα, η εφαρμογή ελεγχόμενου ψύχους στην περιοχή συμβάλλει και στην ενεργοποίηση διαδικασιών ανάπλασης του συνδετικού ιστού, συμβάλλοντας έτσι στη σύσφιξη και όχι στη χαλάρωση της περιοχής.
Η εκτενής περίσσεια δέρματος εκτιμάται από Πλαστικό Χειρουργό για την χειρουργική ή μη αποκατάσταση της. Οι ραδιοσυχνότητες ως μη επεμβατική εφαρμογή, αποτελούν συνδυαστική λύση σφριγηλότητας του δέρματος.

Πόσο κοστίζει η Κρυολιπόλυση;

Το κόστος της Κρυολιπόλυσης ανά συνεδρία εκτιμάται σε ραντεβού ενημέρωσης από ιατρό. Εξαρτάται από τις περιοχές εφαρμογής και την επαναληψιμότητα της θεραπείας ενώ συνυπολογίζεται ο αριθμός των εντοπίσεων και ο πιθανός συνδυασμός της με άλλες θεραπείες. Η ενημέρωση από ιατρό παρέχεται χωρίς χρέωση.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Ο ενδεδειγμένος αριθμός συνεδριών ανά περιοχή είναι 1-3 σε διάστημα 6 μηνών με μεσοδιάστημα 1,5 μήνα ενώ μπορεί να γίνει επανατοποθέτηση σε άλλα σημεία σε 15 – 20 ημέρες.

 • Ανώδυνη Θεραπεία

 • Μηδενικός Χρόνος Αποθεραπείας

 • Ορατά Αποτελέσματα σε 1,5 – 2 μήνες

 • H πιο αποτελεσματική μη επεμβατική τεχνική μείωσης τοπικού πάχους

 • Απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες

 • Ιατρική ενημέρωση από εξειδικευμένους ιατρούς

Η Κρυολιπόλυση έχει παρενέργειες;

Με τη λήψη ιατρικού ιστορικού κατά την ενημέρωση, αποκλείεται από την εφαρμογή ένας πολύ μικρός αριθμός περιστατικών που υπόκεινται σε συγκεκριμένες παθήσεις όπως το σύνδρομο Raynaud, η κνίδωση εκ ψύχους, οι κρυοπρωτειναιμίες και οι χρόνιες συστηματικές παθήσεις.
Η ασφάλεια του δέρματος και των παρακείμενων ιστών από πιθανά εγκαύματα εκ ψύχους εξασφαλίζεται με τη χρήση ειδικών προστατευτικών μεμβρανών πριν την τοποθέτηση των κεφαλών. Η διαδικασία  λιπόλυσης και αποβολής του λίπους είναι σταδιακή και ελεγχόμενη και ακολουθεί τους φυσιολογικούς κυτταρικούς μηχανισμούς του σώματος.
Πιθανές τοπικές επιπτώσεις στη διάρκεια της αποθεραπείας είναι:

 • Αιματώματα
 • Μουδιάσματα (υπαισθησία)
 • Κνησμός (φαγούρα)
 • οίδημα τοπικά λόγω της κατανομής του μεσοκυττάριου υγρού
 • Ήπια αίσθηση επιδερμικού πόνου

Κρυολιπόλυση ή Λιποαναρρόφηση;

H λιποαναρρόφηση, σε αντίθεση με την Κρυολιπόλυση συνιστά μια χειρουργική πράξη, η οποία στοχεύει στην εξάλειψη του λίπους της περιοχής σε ποσοστό 70-80% – και με τις νέες τεχνολογίες στην ταυτόχρονη σύσφιξη της. Η  επιλογή μεταξύ Κρυολιπόλυσης και Λιποαναρρόφησης εξαρτάται από την προσωπική απόφαση για χειρουργική ή μη  αντιμετώπιση του τοπικού λίπους. Οι δυο παραπάνω λύσεις αντιμετώπισης τοπικού πάχους διαφέρουν τόσο σε κόστος όσο και χρόνο αποθεραπείας.

Κρυολιπόλυση ή Cavitation;

Το Cavitation (Σπηλαίωση) αποτελεί μια μέθοδο πιο σταδιακής και συνάμα διαφορετικής καταστροφής των λιποκυττάρων. Συνήθως, συστήνεται σε λιποζώνες που δεν πληρούν τις ενδείξεις της Κρυολιπόλυσης, σύμφωνα με το μέγεθος και την κατανομή τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το Cavitation συμβάλλει στην πλήρη εξάλειψη της λιποζώνης μετά την εφαρμογή της Κρυολιπόλυσης σαν συμπληρωματική θεραπεία.

Κλείσε τώρα ένα συμβουλευτικό ραντεβού με γιατρό εντελώς δωρεάν!Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται η Κρυολιπόλυση;

Η χρήση κεφαλών που προσαρμόζονται σε διαφορετικά είδη λιποζωνών μας παρέχει την δυνατότητα αντιμετώπισης περιοχών όπως:

 • Μηροί (έσω, πρόσθιοι, οπίσθιοι): Απώλεια πόντων με τη χρήση οβάλ κεφαλών – λιγότερη αναρρόφηση, ευρύτερη επιφάνεια ψύξης σε περιοχές με επιφανειακή συγκέντρωση λίπους.
 • Γλουτοί (ψωμάκια): Προσέγγιση τοπικούς πάχους από διαφορετικά σημεία με τεχνική 3D.  Αφορά το γυναικοειδή σωματότυπο, γνωστό και ως σωματότυπο “αχλάδι”.
 • Πλαϊνά πλάτης (love handles) και πλαϊνά μέσης: Αντιμετώπιση μικρών λιποζωνών σε δύσκολες ανατομικά περιοχές με τις κυρτές κεφαλές.
 • Γόνατα: Τεχνική 3D – εφαρμογή Κρυολιπόλυσης με τη χρήση ειδικών προσαρμοστικών κεφαλών (αντάπτορες).
 • Μπράτσα: Προσέγγιση επιφανειακού λίπους με τη χρήση ρηχών κεφαλών (χωρίς βαθιά αναρρόφηση) και ταυτόχρονη σύσφιξη.
 • Κοιλιά και στομάχι: Χρήση όλων των κεφαλών ανάλογα με την κατανομή του λίπους με διαφορετικούς άξονες τοποθέτησης.
local-fat

Πότε η Κρυολιπόλυση δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα;

 • Μη εγκεκριμένα μηχανήματα Κρυολιπόλυσης
 • Λάθος αξιολόγηση της περιοχής σύμφωνα με την ποσότητα του λίπους και τη δερματική χαλάρωση
 • Λάθος τοποθέτηση των κεφαλών -εξαρτάται από την ανατομική περιοχή και την κατεύθυνση/μορφολογία της λιποζώνης
 • Μη επαρκής αναρρόφηση της λιποζώνης αναλογικά με το πάχος, μη επαρκής ψύξη του λίπους άρα και μη επαρκής κρυσταλλοποίηση του – ο βαθμός της αναρρόφησης καθορίζεται από τον ιατρό.

Τι να περιμένω μετά την θεραπεία; Απαιτείται χρόνος αποθεραπείας;

Εφόσον η Κρυολιπόλυση συνιστά μια μη επεμβατική μέθοδο, δεν πονάει και έχει μηδενικό χρόνο αποθεραπείας. Οι ιστοί πέραν του λιπώδους σε αντίθεση με άλλες τεχνικές λιπόλυσης δεν υφίστανται καμία βλάβη και αυτό επιτρέπει την άμεση επιστροφή στις καθημερινές μας δραστηριότητες.

Ποιοι μπορεί να κάνουν Cooltech Cryolipolysis;

Η  θεραπεία του Cooltech Cryolipolysis απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να αντιμετωπίσουν το επίμονο τοπικό πάχος.  Δεν αποτελεί  λύση στην παχυσαρκία. Αφορά ποσότητες ανενεργού λίπους, υποδόριου και όχι σπλαχνικού, το οποίο ανθίσταται σε διατροφή και άσκηση. Ακόμη και σε περιοχές με συνυπάρχοντα προβλήματα  όπως η κυτταρίτιδα και η δερματική χαλάρωση, η Κρυολιπόλυση συμβάλλει συνδυαστικά στην ολιστική προσέγγιση του προβλήματος και κατ’ επέκταση στην επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

Η Κρυολιπόλυση απευθύνεται σε άνδρες;

Σαφώς. Αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες στον ανδρικό πληθυσμό καθώς το τοπικό πάχος αφορά ένα μεγάλο τμήμα του ανδρικού πληθυσμού.  Οι περιοχές που επιλέγουν συνήθως είναι η κοιλιά και τα πλαϊνά κοιλιάς, το στομάχι και το στήθος (γυναικομαστία).

Από ποια ηλικία μπορώ να κάνω Κρυολιπόλυση; Μπορώ να κάνω την περίοδο της εγκυμοσύνης, του θηλασμού ή κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως;

Η θεραπεία της Κρυολιπόλυσης ενδείκνυται από την όψιμη εφηβεία, από την ηλικία των 16-18 ετών. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του θηλασμού και της έμμηνου ρύσεως δε συνίσταται η εφαρμογή της θεραπείας.