Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00
Τ.: 210 729 4440, 1 | Δ.: Κων. Βεντήρη 7, Αθήνα | Ε: info@lasertouch.gr

Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00

Μετεγχειρητικές Οδηγίες Μεταμόσχευσης Μαλλιών-Πως θα Επιταχύνετε το Χρόνο Αποκατάστασης

Μετεγχειρητικές Οδηγίες Μεταμόσχευσης Μαλλιών-Πως θα Επιταχύνετε το Χρόνο Αποκατάστασης
Μετεγχειρητικές Οδηγίες Μεταμόσχευσης Μαλλιών

Μόλις ολοκληρώσατε την επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών και ανυπομονείτε να δείτε τα αποτελέσματα και τη σπουδαία αλλαγή που επιτεύχθηκε; Η πλήρης συμμόρφωση με τις μετεγχειρητικές οδηγίες της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι απαραίτητη, αφού με τις συμβουλές αυτές μπορείτε να επιταχύνετε το χρόνο αποκατάστασης.

Ωστόσο, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε κατά γράμμα τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού. Έτσι, θα επιτύχετε μία ομαλή μετεγχειρητική περίοδο, χωρίς πόνο, ενοχλήσεις ή περιορισμούς, επιταχύνοντας αισθητά το χρόνο αποκατάστασης.

Οι εξειδικευμένοι ιατροί της κλινικής Laser Touch μοιράζονται μαζί σας, 7 οδηγίες που θα ενισχύσουν τη μετεγχειρητική αποκατάστασή σας.

  1.  Περιποίηση τραύματος

Η περιποίηση του τραύματος τόσο στη δότρια, όσο και τη λήπτρια περιοχή, -ιδίως κατά τη διάρκεια των πρώτων 5-6 ημερών- χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά σημαντική. Η διατήρηση του κατάλληλου επιπέδου υγρασίας στις περιοχές αυτές, επιτυγχάνεται με το ψέκασμα φυσιολογικού ορού.

Τις πρώτες ημέρες, ο ασθενής συνίσταται να κοιμάται είτε σε πλάγια ή ύπτια θέση, αποφεύγοντας την άσκηση πίεσης του τραύματος. Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν παρατηρείται οίδημα, σπάνια δημιουργείται ένα μικρής έκτασης πρήξιμο στο μέτωπο, το οποίο υποχωρεί άμεσα.

  1.  Πόνος στην περιοχή του τραύματος

Όταν η επέμβαση διενεργείται από μία εξειδικευμένη κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών και έμπειρο ιατρικό προσωπικό, τότε δεν υφίσταται πόνος στην περιοχή του τραύματος. Είναι φυσικό, μετά τη δράση της αναισθησίας, ο ασθενής να αισθάνεται φαγούρα ή τράβηγμα στην περιοχή.

Είναι σημαντικό να αποφύγετε να ξύσετε την περιοχή, αφού πιθανότητα θα προκαλέσετε πόνο ή τραυματισμό. Για να ανακουφιστείτε από τη φαγούρα, προτιμήστε να αγγίζετε μαλακά την περιοχή, εκτελώντας απαλές κυκλικές κινήσεις.

  1.  Πλύσιμο της περιοχής

Σίγουρα οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι θα αναρωτηθούν κατά πόσο είναι δυνατόν να πλύνουν την περιοχή μετά το τέλος της επέμβασης. Οι ιατροί συστήνουν την πραγματοποίηση του πρώτου λουσίματος, δύο ημέρες μετά την επέμβαση.

Πιο συγκεκριμένα, συνίσταται η χρήση φαρμακευτικού αντισηπτικού σαμπουάν, ενώ πρέπει να δοθεί προσοχή στην πίεση που θα ασκηθεί. Ο ασθενής θα πρέπει να αποφύγει την υψηλή πίεση του νερού, διατηρώντας μία χλιαρή θερμοκρασία.

  1.  Οίδημα

Το οίδημα στην περιοχή αποτελεί μία άκρως φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού, χωρίς να θεωρείται επιπλοκή. Επί το πλείστον, εμφανίζεται μία ημέρα μετά την επέμβαση και μπορεί να φτάσει έως και το μέτωπο. Ωστόσο, δεν πρέπει να αποτελεί άγχος για τον ασθενή, αφού υποχωρεί άμεσα.

  1.  Επιστροφή στην καθημερινότητα

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της επέμβασης είναι η άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα. Κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων ημερών, ο ασθενής πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός. Συνίσταται η αποφυγή έντονων δραστηριοτήτων, όπως οι βαριές χειρωνακτικές εργασίες ή άρση βαρών.

Μετά το χρονικό αυτό διάστημα, ο ασθενής μπορεί εύκολα να επιστρέψει στην εργασία του, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό. Για περίπου μία βδομάδα θα πρέπει να αποφεύγονται το κολύμπι και η έντονη σωματική δραστηριότητα.

  1.  Ανάπτυξη εσχάρας

Η ανάπτυξη εσχάρας παρατηρείται κυρίως τις πρώτες 2-3 ημέρες, ενώ αποτελεί μέρος της διαδικασίας επούλωσης. Η εσχάρα υποχωρεί σταδιακά, ενώ υπάρχει η πιθανότητα να παραμείνει μονάχα όταν δεν πραγματοποιείται η κατάλληλη φροντίδα της περιοχής.

Όταν ο ασθενής ψεκάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα τη δότρια και τη λήπτρια περιοχή, τότε ο κίνδυνος εμφάνισης εσχάρας μειώνεται δραματικά.

Σε περιπτώσεις που η εσχάρα εγκαθίσταται μόνιμα στην κεφαλή, τότε υφίσταται ο κίνδυνος αποκόλλησης του μοσχεύματος.

  1.  Έκθεση στον ήλιο

Στη διάρκεια των πρώτων ημερών, πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην έκθεση στον ήλιο, αφού μπορεί να επηρεάσει την επούλωση του τραύματος. Για το λόγο αυτό, συνίσταται η αποφυγή πολύωρης έκθεσης στον ήλιο και η παράλληλη χρήση καπέλου για μέγιστη προστασία.

Αν και η επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών, κρίνεται ως ιδιαίτερα ανώδυνη και δίχως επιπλοκές, η μετεγχειρητική πορεία διαδραματίζει το σημαντικότερο ρόλο. Ακολουθώντας τις παραπάνω μετεγχειρητικές οδηγίες μεταμόσχευσης μαλλιών, μπορείτε να επιταχύνετε σε μεγάλο βαθμό τη μετεγχειρητική σας αποκατάσταση.

Ενημερωθείτε πλήρως για τη μεταμόσχευση μαλλιών και για όλα τα μέτρα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μειώσετε το χρόνο αποκατάστασης, επικοινωνώντας με την κλινική Laser Touch.

Μοιράσου:

Σχετικά Άρθρα

Αγαπάμε 
Προστατεύουμε 
Φροντίζουμε 
το δέρμα μας.

Και αυτό μας το ανταποδίδει.

Προγραμματίστε ένα ραντεβού ενημέρωσης με εξειδικευμένο ιατρό χωρίς χρέωση

*Με 25 έτη πείρας, 35.000 πελάτες & την μεγαλύτερη ιατρική ομάδα, έχετε πρόσβαση σε περισσότερες από 80 σύγχρονες θεραπείες αισθητικής δερματολογίας & πλαστικής χειρουργικής.

Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο
Επιλέξτε Κατηγορία*
Από πού μάθατε για τη Laser Touch;
Σχόλια
Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα*

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter της Laser Touch για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας. Κερδίστε 15% έκπτωση στην επόμενή σας συνεδρία!

Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή.

Scroll to Top
Scroll to Top