logo
 • Ώρες Λειτουργίας
  9:00 – 22:00
 • Σάββατο
  9:00 – 16:00

chemical peels
 • Το ραντεβού ενημέρωσης παρέχεται από εξειδικευμένο ιατρό.
 • Αξιοποιούμε σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, αποδεδειγμένα ασφαλή.
 • Οι προτεινόμενες θεραπείες είναι εξατομικευμένες, βασιζόμενες πάντα στις ανάγκες σας.
 • Συνδυάζουμε τις πιο αποτελεσματικές ιατρικές μεθόδους και τεχνικές για το βέλτιστο αποτέλεσμα.
θέλω να ενημερωθώ από εξειδικευμένο ιατρό!

Χημικά Peelings νέας γενιάς συνδυασμένα με φωτοδυναμική θεραπεία για άμεση ανανέωση στο δέρμα χωρίς χρόνο αποθεραπείας.

Τι είναι τα χημικά peelings;

Τα χημικά peelings, γνωστά και ως peels αποτελούν χημικές ενώσεις που εφαρμόζονται στο δέρμα προκειμένου να απολεπίσουν επιφανειακές στιβάδες του δέρματος και να επιταχύνουν τον κυτταρικό κύκλο, ανανεώνοντας πλήρως τη σύσταση και άρα την εμφάνισή του.

Αυτό επιτυγχάνεται προκαλώντας ελεγχόμενη αποφλοίωση στιβάδων του δέρματος και αντικατάσταση της σύνθεσής τους από νέα, «υγιέστερα» και «πιο δραστήρια» κύτταρα. Η ενδογενής ικανότητα αναγέννησης του δέρματος μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, συνεπώς τα peelings αποτελούν το απαραίτητο χημικό «ξυπνητήρι» ώστε το δέρμα να επανεκπαιδεύεται το ίδιο στη συνεχή του ανάπλαση.

Χάρη στην ειδική νανοτεχνολογία που διαθέτουν τα συγκεκριμένα νεότερα χημικά peels εισχωρούν εύκολα στο επιθυμητό βάθος και “αυτοεξουδετερώνονται”, αποφεύγοντας τις έντονες επιφανειακές αντιδράσεις των παλαιοτέρων peeling, καθώς προκαλούν μόνο μια πολύ ήπια απολέπιση. Τα δραστικά συστατικά οφείλουν να παραμείνουν για όσο χρονικό διάστημα συστήνεται από τον ιατρό ανάλογα με την εφαρμογή, και κατόπιν απενεργοποιούνται από τον ίδιο το χρήστη με απλή πλύση της περιοχής.

Λόγω της μικροσκοπικής τους δομής και της λιποσωμιακής σύστασής τους, όμοιας με τη μεμβράνη των κυττάρων, επιτρέπουν την εκλεκτική μεταφορά και την ελεγχόμενη απελευθέρωση των δραστικών συστατικών στο κατάλληλο βάθος των σημείων-στόχων. Αυτή ακριβώς η υψηλή διεισδυτική ικανότητα, επιτρέπει την επίτευξη του μέγιστου αποτελέσματος με μικρότερες ποσότητες δραστικών συστατικών, πράγμα που εξηγεί και την έλλειψη παρενεργειών.

Προς μεγιστοποίηση του αποτελέσματος λοιπόν, η μοντέρνα τάση είναι η ανάμιξη πολλαπλών οξέων σε μικρότερες συγκεντρώσεις στο ίδιο “cocktail” εφαρμογής, και όχι η εφαρμογή ενός οξέος υψηλής συγκέντρωσης, όπως ήταν καθιερωμένο παλαιότερα.

Έτσι ακριβώς έχουν δομηθεί τα συγκεκριμένα προϊόντα, επιτρέποντας πλήρως διαδραστικές και εξατομικευμένες προσεγγίσεις, και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε νεότερες «έξυπνες» ουσίες, όπως το τρανεξαμικό οξύ.

Ενδείξεις θεραπείας

Αναφέρονται ενδεικτικά ουσίες από μίγματα που καλύπτουν στόχους όπως:

 • Αναζωογόνηση & Λάμψη | Μίγματα φερουλικού οξέος, AHAs, αργινίνης και λακτικού οξέο
 • Πρόληψη & Αντιγήρανση | Φερουλικό οξύ και παράγωγα ρετινόλης
 • Φωτογήρανση | Light TCA, ALA, φερουλικό και τρανεξαμικό οξύ
 • Αντιμετώπιση μελαγχρώσεων & χρωματική ανομοιομορφία (μέλασμα, πανάδες, δυσχρωμίες, μεταφλεγμονώδης υπερμελάγχρωση)  | Τρανεξαμικό και φερουλικό οξύ
 • Ακμή | Σαλικυλικό οξύ, αζελαικό οξύ, παράγωγα ρετινόλης και χλωροφύλλη
 • Βελτίωση της περιοφθαλμικής περιοχής
 • Ρύθμιση λιπαρότητας και διεσταλμένοι πόροι
 • Ενίσχυση ομοιογένειας υφής

Φωτοδυναμική θεραπεία με μάσκα

Η φωτοδυναμική θεραπεία με μάσκα (PAN – Photo Activation Natural Products) είναι ένα καινούριο κεφάλαιο στις μη επεμβατικές θεραπείες και χρησιμεύει στην ενίσχυση των περισσότερων πρωτοκόλλων, ενώ κατευνάζει το δέρμα και ενεργοποιεί τους ινοβλάστες.

Συνίσταται σε ενεργοποίηση φωτοευαίσθητων φυσικών ουσιών που προστίθενται στο μίγμα του peeling, οι οποίες είναι επίσης ενσωματωμένες σε λιποσωματίδια για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω και έχουν να κάνουν με την ισχυρή διεισδυτικότητά τους.

Αυτές οι ουσίες διεγείρονται μετά από την έκθεση σε συγκεκριμένα μήκη κύματος που εκπέμπει φωτισμός Low-Power LED ενσωματωμένος στη μάσκα, και ενεργοποιούν φυσικές διαδικασίες μεταβολισμού των κυττάρων. Το μήκος κύματος που επιλέγεται είναι και αυτό που καθορίζει το βάθος διείσδυσης της θεραπείας, δίνοντας διαφορετικές επιλογές όπως:

 • ενίσχυση της διεισδυτικότητας των δραστικών συστατικών
 • ενίσχυση της κολλαγονογένεσης και της αντιοξειδωτικής δράσης
 • ρύθμιση της σμηγματογόνου δράσης και της δραστηριότητας του P.Acnes
 • καταπραϋντική δράση
 • βελτίωση της μικροκυκλοφορίας και μείωση της παραγωγής ελευθέρων ριζών

Τι πρέπει να γνωρίζω για τη θεραπεία;

 1. Συνολικά πρόκειται για απλή διαδικασία, η οποία διαρκεί περίπου 45-60’ και περιλαμβάνει στάδια ειδικού καθαρισμού και προετοιμασίας του δέρματος και κατόπιν επάλειψης σε στρώματα και μηχανικής ενίσχυσης της απορρόφησης των ουσιών βάσει συγκεκριμένων πρωτοκόλλων.  Τα πρωτόκολλα αυτά διατηρούν τη δυνατότητα πλήρους εξατομίκευσης, εξυπηρετώντας τις ιδιαίτερες ενδείξεις κάθε περίπτωσης.
 2. Η αίσθηση κατά τη διάρκεια της θεραπείας είναι απόλυτα ανεκτή και συνήθως ευχάριστη.
 3. Δεν πραγματοποιείται εξουδετέρωση των ουσιών στο τέλος της θεραπείας και έτσι παραμένουν δραστικές και μετά το πέρας αυτής, ενώ ο ερεθισμός είναι μηδενικός ώστε κανείς επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.
 4. Δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός, ούτε ιδιαίτερες αντενδείξεις και βέβαια συστήνονται και στα 2 φύλα εξίσου. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η προληπτική δράση με αντιοξειδωτικούς παράγοντες καλό είναι να ξεκινά σε ηλικίες ακόμα και κάτω των 25 ετών, η αντιμετώπιση της ενεργού ακμής έχει ρόλο σε οποιαδήποτε ηλικία εμφανίζεται το πρόβλημα, όπως και η ενίσχυση της ομοιογένειας της υφής του δέρματος.
 5. Απευθείας μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας το δέρμα φαίνεται λαμπερό και ξεκούραστο, χωρίς σημάδια ότι έχει προηγηθεί θεραπεία.
 6. Ο συνιστώμενος αριθμός συνεδριών είναι 2-4 συνεδρίες συνήθως, με μεσοδιαστήματα 3-4 εβδομάδων. Ο ακριβής αριθμός εξαρτάται από τις ενδείξεις, την προοδευτική ανταπόκριση καθώς και τους πιθανούς συνδυασμούς με άλλες μεθόδους και καθορίζεται σε ιατρικό ραντεβού ενημέρωσης.
 7. Γίνονται κατά κανόνα στο χρονικό διάστημα του έτους που δεν υπάρχει μεγάλη ηλιοφάνεια, δηλαδή προσεγγιστικά από αρχές Νοεμβρίου έως τέλος Απριλίου, αλλά συγκεκριμένα πρωτόκολλα μπορούν να εφαρμοστούν ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Tip for girls: Θα δείτε ως παράπλευρο όφελος τα δερμοκαλλυντικά και το μακιγιάζ σας να απορροφώνται και να εφαρμόζουν αισθητά καλύτερα μετά από ένα peel!