logo
 • Ώρες Λειτουργίας
  9:00 – 22:00
 • Σάββατο
  9:00 – 16:00

 • Το ραντεβού ενημέρωσης παρέχεται από εξειδικευμένο ιατρό.
 • Αξιοποιούμε σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, αποδεδειγμένα ασφαλή.
 • Οι προτεινόμενες θεραπείες είναι εξατομικευμένες, βασιζόμενες πάντα στις ανάγκες σας.
 • Συνδυάζουμε τις πιο αποτελεσματικές ιατρικές μεθόδους και τεχνικές για το βέλτιστο αποτέλεσμα.
θέλω να ενημερωθώ από εξειδικευμένο ιατρό!

Πρόκειται για επαναστατική μέθοδο μεσοθεραπείας, η οποία εκμεταλλεύεται τις θεραπευτικές ιδιότητες του δικού μας αίματος να διεγείρει τα κύτταρα του δέρματος μας μέσω της ενεργοποίησης των φυσικών μηχανισμών αναγέννησης. Το πολυδύναμο μίγμα του πλάσματος πλούσιο σε αιμοπετάλια με την ποικιλία των αυτόλογων συστατικών που περιέχει ενεργοποιεί τη φυσική αναγέννηση του δέρματος ενώ τα αποτελέσματα είναι αθροιστικά και μακροπρόθεσμα.

Η αυτόλογος μεσοθεραπεία PRP αποτελεί αναμφισβήτητα απόλυτα ασφαλή θεραπεία, αποκλείοντας παρενέργειες όπως αλλεργίες, αυτοάνοσες αντιδράσεις κ.ά ενώ χαρίζει φυσικά αποτελέσματα.

Η όλη διαδικασία περιλαμβάνει την εφαρμογή αναισθητικής κρέμας για μια ώρα, κατόπιν αιμοληψία ανάλογα με την έκταση της περιοχής προς θεραπεία, φυγοκέντρηση, εκλεκτική απομόνωση πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια και ενεργοποίησης τους.

Η αυτόλογος Μεσοθεραπεία PRP αποτελεί μη επεμβατική λύση σε πληθώρα αισθητικών προβλημάτων σε πρόσωπο και σώμα και μαλλιά:

 • Πρόσωπο | Θεραπεία ανάπλασης, ανανέωσης & λάμψης
 • Σώμα | Βελτίωση λευκών ραγάδων
 • Μαλλιά | Αντιμετώπιση τριχόπτωσης

Πριν και μετά τη θεραπεία PRP

Η βελτίωση γίνεται εμφανής μετά από περίπου 3-4 εβδομάδες. Ο αριθμός των συνεδριών ορίζεται σε 3 με μεσοδιάστημα 1 μήνα ενώ συνίσταται μια συνεδρία κάθε 6-9 μήνες. Ωστόσο, σε απαιτητικές περιπτώσεις οι θεραπείες μπορούν να γίνουν και συχνότερα. Η ποιότητα και η δυναμικότητα του μίγματος επηρεάζεται από την περιεκτικότητα του αίματος σε αιμοπετάλια.

Η γενική κατάσταση, η ηλικία, η διατροφή, η σωστή περιποίηση και προστασία του δέρματος από εξωγενείς επιβαρυντικούς βλαπτικούς παράγοντες (πχ ηλιακή έκθεση, ατμοσφαιρική ρύπανση) είναι παράγοντες καθοριστικής σημασίας για τη διάρκεια των αποτελεσμάτων.

Πως λειτουργεί η μέθοδος PRP;

Η μεσοθεραπεία PRP, όπως ονομάζεται και χρησιμοποιείται παγκοσμίως, βασίζεται στους αυξητικούς παράγοντες που περιέχονται στα αιμοπετάλια, τα οποία επιλεκτικά και με ειδικό χειρισμό απομονώνονται μετά από φυγοκέντρηση του αίματός μας μαζί με το πλάσμα. Το PRP (Platenet Rich Plasma= Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια) εκτός από αιμοπετάλια περιέχει νερό, βασικές πρωτεΐνες του αίματος, θρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, αμινοξέα), ορμόνες, ηλεκτρολύτες αλλά και ποσότητα λευκών αιμοσφαιρίων.

Η προκλητή ενεργοποίηση και η ενίσχυση των αιμοπεταλίων προκαλεί την τοπική απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων οι οποίοι προάγουν:

 1. την αγγειογένεση άρα και την καλύτερη θρέψη και οξυγόνωση του δέρματος
 2. τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων του δέρματος
 3. την προσέλκυση και συγκέντρωση νέων ινοβλαστών -κυττάρων υπεύθυνων για την παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος -μόρια αναγκαία για την διατήρηση της σφριγηλότητας και ενυδάτωσης της επιδερμίδας μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των προαναφερθέντων παραγόντων περιλαμβάνονται αυτόλογες (δικές μας) αντιμικροβιακές ουσίες που αντιμετωπίζουν τις πιθανές μολύνσεις, καθώς επίσης και ενώσεις που προστατεύουν τα κύτταρα από επιβλαβείς παράγοντες.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει διαφορετικές τεχνικές εγχύσεων ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε προσώπου ή ανατομικής περιοχής. Έτσι αναφερόμαστε:

 • στην τεχνική της μεσοθεραπείας | Πολλαπλές εγχύσεις – ενέσεις ενεργοποιημένου πλάσματος στο μεσόδερμα
 • ως filler για την αποκατάσταση λεπτών γραμμών ή βαθύτερων ρυτίδων – πτυχώσεων
 • ως volumiser | Μέθοδος ενίσχυσης – αποκατάστασης όγκου σε σημεία του προσώπου που το έχουν ανάγκη

Αυτόλογος Μεσοθεραπεία PRP στο πρόσωπο

Το δέρμα του προσώπου είναι το πιο εκτεθειμένο καθημερινά στην ηλιακή ακτινοβολία και σε βλαπτικούς παράγοντες από οποιαδήποτε άλλη περιοχή του σώματος. Ο οργανισμός συνεχώς επιστρατεύει την επουλωτική του ικανότητα για την ανάπλασή του και βρίσκεται σε ένα «διαρκή αγώνα δρόμου» να προλάβει την αποκατάσταση των βλαβών.

Με την πάροδο της ηλικίας η μάχη αυτή γίνεται άνιση καθώς οι επουλωτικές ικανότητες επιβραδύνονται και οι βλάβες αθροίζονται. Η δράση του PRP έρχεται ακριβώς να καλύψει αυτό το κενό. Η ενισχυμένη δράση του με τον πολλαπλασιασμό της επουλωτικής ικανότητας επιταχύνει τις επιδιορθώσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά στην επιδερμίδα μας, επιστρέφοντάς της την σφριγηλότητα και τη λάμψη που έχει χάσει. Είναι μία θεραπεία που στην κυριολεξία «γυρνάει πίσω» το ρολόι του χρόνου.

Εφαρμόζεται σε κουρασμένο πρόσωπο με σημάδια γήρανσης, που έχει χάσει την ελαστικότητα του, ενώ βρίσκει εφαρμογές και σε περιοχές του σώματος όπως λαιμός, ντεκολτέ, χέρια, καθώς επίσης και σε περιπτώσεις αποκατάστασης μετατραυματικών, μετεγχειρητικών ουλών αλλά και ουλών ακμής.

Αυτόλογος μεσοθεραπεία  PRP και Τριχόπτωση

Η κύρια αιτία της τριχόπτωσης είναι η ελάττωση της αιμάτωσης του τριχοθυλακίου που καταλήγει σταδιακά στην απώλεια της τρίχας. Ο μόνος τρόπος να επιβραδύνει κανείς αυτή την κατάσταση είναι να βοηθήσει την αιμάτωση του τριχοθυλακίου. Το PRP με τη δράση του προκαλεί νεοαγγειογένεση χτυπώντας με αυτό τον τρόπο την γενεσιουργό αιτία της τριχόπτωσης.

Τα αποτελέσματα της μεθόδου έχουν αποδειχθεί και μπορούν να παρακολουθηθούν και να τεκμηριωθούν με τη μέθοδο του φωτοτριχογράμματος. Μπορεί να δει κανείς επιστημονικά στην πράξη παραμετροποιημένα αποτελέσματα και να παρακολουθήσει την εξέλιξη της θεραπείας του.

Ακόμη, η αυτόλογος μεσοθεραπεία εφαρμόζεται για να ενισχύσει τα αποτελέσματα της μεταμόσχευσης μαλλιών . Μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών η λήπτρια περιοχή ενισχύεται με την έγχυση του PRP, αποδίδοντας εξαιρετικά αποτελέσματα τόσο στην ποιότητα όσο και στην ποσότητα των μαλλιών.

Αυτόλογος Μεσοθεραπεία PRP και λευκές ραγάδες

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που θέλει μία γυναίκα να αλλάξει στο σώμα της είναι οι ραγάδες. Οι ραγάδες είναι περιοχές του δέρματος με μειωμένη αναλογία κολλαγόνου. Η δράση του PRP και η ικανότητά του να προκαλεί νέα σύνθεση κολλαγόνου μέσα από τις διεργασίες της επούλωσης έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην βελτίωση της εμφάνισης των λευκών ραγάδων. Η επανειλημμένη εφαρμογή έχει αθροιστικά αποτελέσματα που ενθουσιάζουν τις ενδιαφερόμενες.