logo
 • Ώρες Λειτουργίας
  9:00 – 22:00
 • Σάββατο
  9:00 – 16:00

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία | Τι είναι

Πρόκειται για επαναστατική μέθοδο μεσοθεραπείας, η οποία εκμεταλλεύεται τις θεραπευτικές ιδιότητες του δικού μας αίματος, να διεγείρει τα κύτταρα του δέρματος μας, μέσω ενεργοποίησης φυσικών μηχανισμών αναγέννησης. Το πολυδύναμο μίγμα του πλάσματος, πλούσιο σε αιμοπετάλια, με την ποικιλία των αυτόλογων συστατικών που περιέχει, ενεργοποιεί τη φυσική αναγέννηση του δέρματος με αθροιστικά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, επιβεβαιωμένα από σειρές έγκριτων επιστημονικών μελετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι παράγοντες αυτοί είναι αφενός, αδύνατο να συντεθούν χημικά και αφετέρου η βιολογική τους συμπεριφορά τους καθιστά ανενεργούς εκτός βιολογικού υλικού. Με άλλα λόγια, αποτελεί μια μέθοδο που αξιοποιεί τους εγγενείς μηχανισμούς επανόρθωσης και ανάπλασης του ανθρώπινου σώματος και είναι αδύνατο να την μιμηθεί οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη θεραπεία.

 • Πρόκειται για απόλυτα εξατομικευμένη μέθοδο ανάπλασης & αναδόμησης.
 •  Αξιοποιεί τους ενδογενείς επιδιορθωτικούς μηχανισμούς του ανθρώπινου σώματος.
 •  Εφαρμόζεται σε πρόσωπο, τριχωτό κεφαλής & σώμα.
 •  Δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα με σχετικά ανώδυνο τρόπο.
 • Αποτελεί θεραπεία με ελάχιστες παρενέργειες και κίνδυνο αλλεργικής αντίδρασης.

θέλω να ενημερωθώ από  εξειδικευμένο ιατρό!

Πως λειτουργεί;

Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία βασίζεται στους αυξητικούς παράγοντες που περιέχονται στα αιμοπετάλια, τα οποία επιλεκτικά και με ειδικό χειρισμό απομονώνονται μετά από φυγοκέντρηση του αίματός μας μαζί με το πλάσμα. Εκτός από αιμοπετάλια περιέχει νερό, βασικές πρωτεΐνες του αίματος, θρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, αμινοξέα), ορμόνες, ηλεκτρολύτες αλλά και ποσότητα λευκών αιμοσφαιρίων. Η προκλητή ενεργοποίηση και η ενίσχυση των αιμοπεταλίων προκαλεί την τοπική απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων οι οποίοι προάγουν:

 • την αγγειογένεση άρα και την καλύτερη θρέψη και οξυγόνωση του δέρματος
 • τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων του δέρματος
 • την προσέλκυση και συγκέντρωση νέων ινοβλαστών -κυττάρων υπεύθυνων για την παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος – μόρια αναγκαία για την διατήρηση της σφριγηλότητας και ενυδάτωσης της επιδερμίδας μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των προαναφερθέντων παραγόντων περιλαμβάνονται αυτόλογες (δικές μας) αντιμικροβιακές ουσίες που αντιμετωπίζουν τις πιθανές μολύνσεις, καθώς επίσης και ενώσεις που προστατεύουν τα κύτταρα από επιβλαβείς παράγοντες.

Τεχνικές Έγχυσης

Η εφαρμογή περιλαμβάνει διαφορετικές τεχνικές εγχύσεων ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε προσώπου ή ανατομικής περιοχής. Έτσι αναφερόμαστε:

 • στην τεχνική της μεσοθεραπείας | Πολλαπλές εγχύσεις – ενέσεις ενεργοποιημένου πλάσματος στο μεσόδερμα
 • ως filler για την αποκατάσταση λεπτών γραμμών ή βαθύτερων ρυτίδων – πτυχώσεων
 • ως volumiser | μέθοδος ενίσχυσης – αποκατάστασης όγκου σε σημεία του προσώπου που το έχουν ανάγκη

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία | Ενδείξεις

Αποτελεί μη επεμβατική λύση σε πληθώρα αισθητικών προβλημάτων σε:

 • Πρόσωπο, Περιοφθαλμική περιοχή, Λαιμό & Ντεκολτέ | θεραπεία ανάπλασης, ανανέωσης & λάμψης, θεραπεία ατροφικών ουλών ακμής, θεραπεία μελάσματος
 • Σώμα | θεραπεία αντιμετώπισης λευκών ραγάδων, θεραπεία μετεγχειρητικών και υπερτροφικών ουλών
 • Τριχωτό Κεφαλής | θεραπεία κατά της τριχόπτωσης, θεραπεία ενίσχυσης της τριχοφυΐας

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία | Στάδια θεραπείας

 1. Η θεραπεία ξεκινά με επάλειψη της περιοχής-στόχου με αναισθητική κρέμα.
 2. Κατόπιν πραγματοποιείται η απομόνωσή του πλάσματος με απλή αιμοληψία ανάλογα με την έκταση της περιοχής προς θεραπεία και κατάλληλη επεξεργασία από εξειδικευμένο ιατρό, που περιλαμβάνει αιμοληψία, φυγοκέντριση, εκλεκτική απομόνωση πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια και ενεργοποίησης τους.
 3. Η μέθοδος εφαρμογής είναι είτε με μικρές ενέσεις Μεσοθεραπείας στο χόριο του δέρματος είτε με τη μέθοδο του microneedling, κατά την οποία, συσκευή με κεφαλή που φέρει πολλές, λεπτές βελόνες ανοίγει διαύλους στην επιδερμίδα μέσω των οποίων διεισδύει το υγρό βαθύτερα, είτε συνδυασμός των παραπάνω μεθόδων.
 4. Η θεραπεία ολοκληρώνεται με επάλειψη μικρής ποσότητας Πλάσματος πλούσιο σε αιμοπετάλια, με στόχο την καταπράϋνση του δέρματος και την ενίσχυση του αποτελέσματος.

Η θεραπείας διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα και είναι ανάλογη της ανατομικής έκτασης.  Ο πόνος είναι σε γενικές γραμμές ανεκτός, καθότι περιορίζεται με την εφαρμογή αναισθητικής κρέμας.

Μετά τη θεραπεία | Συνεδρίες, Αποτελέσματα, Αποθεραπεία

 • Η υπεροχή της Αυτόλογου Μεσοθεραπείας έναντι άλλων ενέσιμων θεραπειών έγκειται στην απουσία κινδύνου πρόκλησης αλλεργικής αντίδρασης και στις ελάχιστες επιπλοκές της διαδικασίας εφαρμογής του. Παρατηρείται ήπιος ερεθισμός και μικρής έκτασης εκχυμώσεις στα σημεία νυγμού, οι οποίες παρέρχονται μέσα σε διάστημα λίγων ωρών και ως εκ τούτου το άτομο μπορεί να επανέλθει στις δραστηριότητές του άμεσα, μετά την θεραπεία.
 • Το μεσοπρόθεσμο αποτέλεσμα εκτιμάται περίπου δέκα ημέρες μετά την εφαρμογή, ενώ η βελτίωση γίνεται εμφανής μετά από περίπου 3-4 εβδομάδες.
 • Η γενική κατάσταση, η ηλικία, η διατροφή, η σωστή περιποίηση και προστασία του δέρματος από εξωγενείς επιβαρυντικούς βλαπτικούς παράγοντες (πχ ηλιακή έκθεση, ατμοσφαιρική ρύπανση) είναι παράγοντες καθοριστικής σημασίας για τη διάρκεια των αποτελεσμάτων.
 • Η θεραπεία λειτουργεί ως μονοθεραπεία αλλά και συνδυαστικά με άλλες θεραπείες, ανάλογα με την περίπτωση. Το πλάνο της θεραπείας, αναφορικά με τον αριθμό, τη συχνότητα και τους συνδυασμούς των συνεδριών καθορίζεται μετά από εκτίμηση από εξειδικευμένο ιατρό.
 • Ο αριθμός των συνεδριών, συνήθως, ορίζεται σε τουλάχιστον 3 αναλόγως την ένδειξη εφαρμογής, με μεσοδιάστημα 1 μήνα ενώ συνίσταται μια συνεδρία κάθε 6-9 μήνες. Σε απαιτητικές περιπτώσεις οι θεραπείες μπορούν να γίνουν και συχνότερα. Η ποιότητα και η δυναμικότητα του μίγματος επηρεάζεται από την περιεκτικότητα του αίματος σε αιμοπετάλια.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία | Κόστος Θεραπείας

Το ακριβές κόστος της θεραπείας εκτιμάται από ιατρό σε ραντεβού ενημέρωσης. Εξαρτάται από την ένδειξη της θεραπείας, το προτεινόμενο πλάνο θεραπειών & την έκταση της ανατομικής περιοχής προς θεραπεία.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία | Πρόσωπο

Το δέρμα του προσώπου είναι το πιο εκτεθειμένο καθημερινά στην ηλιακή ακτινοβολία και σε βλαπτικούς παράγοντες από οποιαδήποτε άλλη περιοχή του σώματος. Ο οργανισμός συνεχώς επιστρατεύει την επουλωτική του ικανότητα για την ανάπλασή του και βρίσκεται σε ένα “διαρκή αγώνα δρόμου” να προλάβει την αποκατάσταση των βλαβών.

Με την πάροδο της ηλικίας, η μάχη αυτή γίνεται άνιση καθώς οι επουλωτικές ικανότητες επιβραδύνονται και οι βλάβες αθροίζονται. Η δράση της μεσοθεραπείας έρχεται ακριβώς να καλύψει αυτό το κενό. Η ενισχυμένη δράση του με τον πολλαπλασιασμό της επουλωτικής ικανότητας επιταχύνει τις επιδιορθώσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά στην επιδερμίδα μας, επιστρέφοντας της την σφριγηλότητα και τη λάμψη που έχει χάσει. Είναι μία θεραπεία που στην κυριολεξία “γυρνάει πίσω” το ρολόι του χρόνου.

Εφαρμόζεται σε κουρασμένο πρόσωπο με σημάδια γήρανσης, που έχει χάσει την ελαστικότητα του, ενώ βρίσκει εφαρμογές και σε περιοχές του σώματος όπως λαιμός, ντεκολτέ, χέρια, καθώς επίσης και σε περιπτώσεις αποκατάστασης μετατραυματικών, μετεγχειρητικών ουλών αλλά και ουλών ακμής.

Αυτόλογη μεσοθεραπεία | Τριχόπτωση

Η κύρια αιτία της τριχόπτωσης είναι η ελάττωση της αιμάτωσης του τριχοθυλακίου που καταλήγει σταδιακά στην απώλεια της τρίχας. Ο μόνος τρόπος να επιβραδύνει κανείς αυτή την κατάσταση είναι να βοηθήσει την αιμάτωση του τριχοθυλακίου. Το Πλάσμα πλούσιο με αιμοπετάλια με τη δράση του προκαλεί νεοαγγειογένεση χτυπώντας με αυτό τον τρόπο την γενεσιουργό αιτία της τριχόπτωσης.

Τα αποτελέσματα της μεθόδου έχουν αποδειχθεί και μπορούν να παρακολουθηθούν και να τεκμηριωθούν με τη μέθοδο του φωτοτριχογράμματος. Μπορεί να δει κανείς επιστημονικά στην πράξη παραμετροποιημένα αποτελέσματα και να παρακολουθήσει την εξέλιξη της θεραπείας του.

Ακόμη, η Αυτόλογος μεσοθεραπεία εφαρμόζεται για να ενισχύσει τα αποτελέσματα της Μεταμόσχευσης μαλλιών . Μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών, η λήπτρια περιοχή ενισχύεται με την έγχυση του πλάσματος, αποδίδοντας εξαιρετικά αποτελέσματα τόσο στην ποιότητα όσο και στην ποσότητα των μαλλιών.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία | Λευκές ραγάδες

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που θέλει μία γυναίκα να αλλάξει στο σώμα της είναι οι ραγάδες. Οι ραγάδες είναι περιοχές του δέρματος με μειωμένη αναλογία κολλαγόνου. Η δράση του πλάσματος πλούσιο σε αιμοπετάλια και η ικανότητά του να προκαλεί νέα σύνθεση κολλαγόνου μέσα από τις διεργασίες της επούλωσης έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην βελτίωση της εμφάνισης των λευκών ραγάδων. Η επανειλημμένη εφαρμογή έχει αθροιστικά αποτελέσματα που ενθουσιάζουν τους ενδιαφερόμενους.