logo
 • Ώρες Λειτουργίας
  9:00 – 22:00
 • Σάββατο
  9:00 – 16:00

Η αφαίρεση τατουάζ με τη χρήση laser πραγματοποιείται τα τελευταία 20 περίπου χρόνια. Υπολογίζεται ότι το 17% των ανθρώπων που απέκτησαν τατουάζ, επιλέγουν στην πορεία της ζωής τους τη μόνιμη αφαίρεσή του για προσωπικούς, επαγγελματικούς ή κοινωνικούς λόγους. Οι εναλλακτικές λύσεις αφαίρεσης τατουάζ όπως η χειρουργική εξαίρεση (μικρής έκτασης τατουάζ), η χρήση δερματικού μοσχεύματος, η δερμοαπόξεση και η χημική αφαίρεση, είναι μέθοδοι που εμπεριέχουν κινδύνους βλάβης του γειτονικού ιστού με πιθανή παρενέργεια την ουλοποίηση (δημιουργία ουλών). Σήμερα, αν και κάποιες από αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, δίνουν φτωχά αισθητικά αποτελέσματα, αναδεικνύοντας την αφαίρεση τατουάζ με Q – switched laser ως την πιο ασφαλή και αποτελεσματική μέθοδο.

Τι συμβαίνει στο δέρμα μας κατά τη διάρκεια αφαίρεσης τατουάζ με laser;

Το laser παράγει έναν υψηλής ενεργείας παλμό φωτός, ο οποίος μεταφέρει επιλεκτικά ενέργεια σε συγκεκριμένα μόρια –στόχους μέσα στο δέρμα. Τα μόρια της χρωστικής απορροφούν την ενέργεια και θερμαίνονται για κλάσματα δευτερολέπτου. Ο παλμός του φωτός παράγει ένα μήκος κύματος (ή χρώμα), αφήνοντας ανεπηρέαστους τους διπλανούς ιστούς. Η αφαίρεση τατουάζ με Q – switched laser σημαίνει ότι η ενέργεια μεταδίδεται με συγκεκριμένο τρόπο (πολύ σύντομη διάρκεια παλμού) και διασπά τη χρωστική σε πολύ μικρά κομμάτια τα οποία απορροφώνται προοδευτικά μέσω φυσιολογικών μηχανισμών του σώματός μας. Οι χρωστικές ανταποκρίνονται στο laser με έναν πολυποίκιλο τρόπο. Κάποιες ανταποκρίνονται καλά σε ένα μήκος κύματος (μαύρο, μπλε) ενώ κάποιες άλλες (πράσινο, κίτρινο, τιρκουάζ) ανταποκρίνονται φτωχά ή καθόλου. Ο ιδανικότερος συνδυασμός χρήσης είναι Nd Yag (με μήκη κύματος 532nm και 1064nm) και το Q – switched laser Αλεξανδρίτη (755nm), επιτρέποντας την αντιμετώπιση μιας μεγάλης ποικιλίας χρωμάτων.

Αφαίρεση τατουάζ με Q – switched laser Αλεξανδρίτη

Στη Laser Touch η αφαίρεση τατουάζ γίνεται με το Q – switched laser Αλεξανδρίτη Alex Trivantage. Η αναβάθμισή του με την προσθήκη νέων κεφαλών εφαρμογής με διαφορετικά μήκη κύματος, επιτρέπει τη σταδιακή εξαφάνιση όλων των χρωμάτων τατουάζ από το δέρμα. Λόγω της διαφορετικότητας των τατουάζ και των χρωστικών που χρησιμοποιούνται (από επαγγελματίες, ερασιτέχνες, ημιμόνιμα τατουάζ) κρίνεται αναγκαία η επιλογή ενός έμπειρου ιατρού. Στη Laser Touch, η τεχνική θεραπείας διαμορφώνεται από ειδικό ιατρό για κάθε ασθενή εξατομικευμένα, ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται το τατουάζ ενώ πιθανότατα να χρειαστεί να ελεγχθεί η ανταπόκριση του δέρματος και της χρωστικής πριν καθοριστεί μια πλήρης σειρά συνεδριών.

Πριν τη θεραπεία αφαίρεσης τατουάζ με laser

 • Η θεραπεία δεν απαιτεί καμία προετοιμασία πέρα από την τοποθέτηση αναισθητικής κρέμας για 30 – 60 λεπτά.
 • Κατά τη διάρκεια της θεραπείας η αίσθηση που δημιουργείται είναι ένα ελαφρύ κάψιμο ενώ σύνηθες είναι το οίδημα της περιοχής και η δημιουργία λεπτής κρούστας.
 • Το χρώμα εξασθενεί τις επόμενες μέρες προοδευτικά σε βάθος 4-6 εβδομάδων, οπότε ορίζεται και η επόμενη συνεδρία.
 • Οι συνεδρίες που απαιτούνται για την αφαίρεση ενός ερασιτεχνικού τατουάζ κυμαίνονται από 1 έως 10 ενώ ενός επαγγελματικού από 5 έως 20.

Mετά τη θεραπεία αφαίρεσης τατουάζ με laser

Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις οδηγίες του ιατρού σας για να είναι η θεραπεία επιτυχής και να μειωθεί ο κίνδυνος παρενεργειών. Προτείνεται:

 1. Συνεχής ενυδάτωση με αναπλαστικές κρέμες
 2. Αποφυγή μηχανικού ερεθισμού της περιοχής
 3. Αποφυγή επαφής με νερό τις 2 επόμενες ημέρες
 4. Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία για τις επόμενες 4 εβδομάδες ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μελάγχρωσης
 5. Ιδιαίτερη προσοχή τις πρώτες ημέρες μετά τη θεραπεία προς αποφυγή μολύνσεων

Το ραντεβού ενημέρωσης παρέχεται από εξειδικευμένο ιατρό. Αξιοποιούμε σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, αποδεδειγμένα ασφαλή. Οι προτεινόμενες θεραπείες είναι εξατομικευμένες, βασιζόμενες πάντα στις ανάγκες σας. Συνδυάζουμε τις πιο αποτελεσματικές ιατρικές μεθόδους και τεχνικές για το βέλτιστο αποτέλεσμα.