logo
 • Ώρες Λειτουργίας
  9:00 – 22:00
 • Σάββατο
  9:00 – 16:00

laser-hair-removal-man-woman
 • Αποκτήστε λεία και απαλή επιδερμίδα για πάντα
 • Ορατή μείωση της τριχοφυίας μετά τις 3 πρώτες συνεδρίες
 • Laser Αλεξανδρίτη τελευταίας γενιάς για κάθε τόνο επιδερμίδας
 • Χρήση συστήματος ψυχρού αέρα για προστασία της επιδερμίδας
 • Ασφαλής, ανώδυνη και μόνιμη αποτρίχωση
 • Ξεχάστε την ταλαιπωρία του ξυρίσματος

Ποια laser χρησιμοποιούνται στη Laser Touch και πόσο κοστίζει η θεραπεία;

Χρησιμοποιούμε τα τελευταίας γενιάς, πιστοποιημένα από το FDA, ιατρικά laser της εταιρείας Candela, Gentlelase Pro, Gentlelase Pro U και Mini Gentlelase (laser Alexandrite) και το Nd Yag laser, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες τριχοφυΐας εξατομικευμένα σε οποιοδήποτε σημείο προσώπου και σώματος.

Οι τιμές ανά συνεδρία καθορίζονται από ιατρό σε ραντεβού ενημέρωσης. Το ακριβές κόστος εξαρτάται από την έκταση της ανατομικής περιοχής, την πυκνότητα της τριχοφυΐας, θεραπείες laser που έχουν προηγηθεί & οποιοδήποτε κλινικό παράγοντα συσχετίζεται με την τριχοφυΐα.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για το εύρος κόστους αποτρίχωσης με Laser Αλεξανδρίτη ανά συνεδρία στο Link που ακολουθεί.

Τιμοκατάλογος Laser Αποτρίχωσης Laser Touch (pdf)

Στη Laser Touch παρέχονται ειδικές τιμές για φοιτητές και ανέργους.

Η πληρωμή γίνεται ανά συνεδρία, χωρίς να απαιτείται προπληρωμή του πακέτου των συνεδριών.

Ποια είναι η διαδικασία της laser αποτρίχωσης; Πονάει;

Η δέσμη φωτός του laser απορροφάται αποκλειστικά από τη μελανίνη στο θύλακα της τρίχας και τον καταστρέφει, χωρίς να προκαλεί ανεπιθύμητες αντιδράσεις στον παρακείμενο ιστό. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, μια συσκευή ειδικά ενσωματωμένη σε κάθε μηχάνημα “παγώνει” την περιοχή λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου πριν το παλμό του laser Alexandrite. Πρόκειται για ψυχρό αέρα, ιδανικό για την προστασία του μαυρισμένου δέρματος ή των σκούρων τύπων δέρματος.

Ο πόνος είναι ανεκτός, μετρίου επιπέδου, εξατομικευμένος και συνήθως εξαρτάται από το χρώμα της επιδερμίδας, την ποιότητα και την ποσότητα της τριχοφυΐας. Η αίσθηση που υπάρχει κατά τη διάρκεια της θεραπείας είναι αίσθηση ελαφρού καψίματος η οποία είναι στιγμιαία. Ωστόσο, όσο περνούν οι συνεδρίες, ο πόνος μειώνεται καθώς μειώνεται αντίστοιχα η πυκνότητα της τριχοφυίας και αλλάζει η υφή της. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας μια συσκευή ειδικά ενσωματωμένη σε κάθε μηχάνημα “παγώνει” την περιοχή λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου πριν το παλμό του laser. Η συσκευή αυτή, γνωστή ως Δυναμικός Μηχανισμός Ψύξης (Dynamic Cooling Device ή DCD) εξασφαλίζει μειωμένη αίσθηση του πόνου, καθότι δρα σαν αναισθητικό ενώ παρέχει τη δυνατότητα χρήσης υψηλότερων ποσών ενέργειας για την αύξηση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας.

Δείτε πως γίνεται η laser αποτρίχωση στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται και πόσο διαρκεί μια συνεδρία;

Μπορεί να εφαρμοστεί οπουδήποτε εμφανίζεται ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο πρόσωπο (άνω χείλος, ζυγωματικά, φαβορίτες, πιγούνι, μύτη, αυτιά) αλλά και στο σώμα (μασχάλες, θηλές, στήθος, πλάτη, γραμμή κοιλιάς, κοιλιά, μέση, μπικίνι, μηροί, κνήμες). Η laser αποτρίχωση μπικίνι αποτελεί δημοφιλή επιλογή για τις γυναίκες ενώ το στήθος και η πλάτη αποτελούν περιοχές που επιλέγουν συχνότερα οι άνδρες.

Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας εξαρτάται από τις ανατομικές περιοχές που θα εφαρμοστεί το laser. Ενδεικτικά, η συνεδρία για laser αποτρίχωση στο πρόσωπο διαρκεί 5-10 λεπτά, στις περιοχές μπικίνι-μασχάλες 15 λεπτά και στην περιοχή των ποδιών 1-1.5 ώρα.

Πόσες συνεδρίες laser χρειάζονται; Υπάρχει επαναληπτική συνεδρία;

Συνήθως οι συνεδρίες που απαιτούνται είναι 6-8 για το σώμα και 8-10 για το πρόσωπο με μεσοδιαστήμα 45-60 ημερών. Η αποτελεσματικότητα της αποτρίχωσης με laser και κατ’ επέκταση ο αριθμός των συνεδριών που θα απαιτηθούν, εξαρτάται από:

 • το μηχάνημα που επιλέχθηκε
 • το φύλο
 • την ποιότητα της τρίχας
 • το χρώμα της επιδερμίδας (φωτότυπος)
 • την ανατομική περιοχή
 • την ύπαρξη ή όχι ορμονικών διαταραχών

Σε κάθε περίπτωση, η εξατομίκευση της θεραπείας από ιατρό εξασφαλίζει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Καθώς οι φάσεις ανάπτυξης της τρίχας διαφοροποιούνται από περιοχή σε περιοχή, απαιτούνται επαναληπτικές συνεδρίες σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Οι τρίχες που αναγνωρίζονται περισσότερο από το laser και άρα καταστρέφονται είναι αυτές που βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης (αναγενή φάση), οπότε η επόμενη συνεδρία μπορεί να γίνει – ανάλογα με το σημείο του σώματος, όταν τα τριχοθυλάκια που βρίσκονταν σε στάδιο ηρεμίας (τελογενή φάση) ολοκληρώσουν τον κύκλο τους και μπουν σε στάδιο ανάπτυξης. Συνήθως, αυτό μεταφράζεται σε ένα διάστημα 15-20 ημερών από τη συνεδρία της αποτρίχωσης.

Τι αποτελέσματα έχει το Laser Αλεξανδρίτη;

Η αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη υπερτερεί έναντι των άλλων μεθόδων, τόσο σε ασφάλεια όσο και σε αποτελεσματικότητα. Μετά το πέρας των 3 πρώτων συνεδριών είναι ορατό το αποτέλεσμα της εξάλειψης της τριχοφυίας σε πολύ μεγάλο βαθμό. Η καταστροφή των θυλάκων είναι μη αναστρέψιμη και τα αποτελέσματα είναι μόνιμα. Η υφή της τρίχας αλλάζει, γίνεται πιο απαλή ενώ μετά από κάθε συνεδρία οι τρίχες γίνονται προοδευτικά πιο λίγες και πιο λεπτές.

Τι συμβαίνει με τις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές;

Ορμονοεξαρτώμενες περιοχές είναι αυτές που κανονικά δε θα έπρεπε να έχουν τρίχες και αυτό συμβαίνει γιατί τα ανδρογόνα υπερισχύουν των οιστρογόνων, εμφανίζοντας αυξημένη τριχοφυία (υπερτρίχωση). Το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών αποτελεί μια ανισορροπία των ορμονών, η οποία εκδηλώνεται συχνά με υπερτρίχωση. Οι περιοχές αυτές αφορούν πρόσωπο και σώμα και απαιτούν συνήθως περισσότερες συνεδρίες laser αποτρίχωσης. Στην περίπτωση λοιπόν, που υφίστανται ορμονικές διαταραχές ή ο ιατρός κρίνει ότι η κλινική εικόνα του ενδιαφερόμενου το απαιτεί, συστήνεται παράλληλα με τη θεραπεία έλεγχος και ρύθμιση των ορμονών με φαρμακευτική αγωγή από ενδοκρινολόγο.

Από ποια ηλικία μπορώ να ξεκινήσω τις θεραπείες; Μπορούν να κάνουν τα παιδιά laser;

Η laser αποτρίχωση ενδείκνυται μετά την εφηβεία, καθώς προϋποθέτει τη διαμόρφωση του ορμονικού προφίλ και της τελικής εικόνας της τριχοφυΐας. Εφόσον πρόκειται για ηλικίες κάτω των 18 ετών απαιτείται πάντα η συγκατάθεση του γονέα.

laser-hair-removal-man

Αποτρίχωση laser και άνδρες

Το laser αποτελεί θεραπεία εκλογής για τους άνδρες σε περιπτώσεις έντονης τριχοφυΐας όπου μπορεί να συνυπάρχει και θυλακίτιδα ενώ αρκετά συχνά επιλέγουν να ξεκινήσουν το laser, στοχεύοντας στην αραίωση και όχι στην ολική εξάλειψη της τριχοφυΐας, σε περιοχές όπως ο θώρακας ή οι μασχάλες. Ταυτόχρονα, έχει αποδειχθεί ότι η αντίσταση που προβάλλει η τριχοφυΐα σε αθλητές υψηλών επιδόσεων σε αθλήματα όπως κολύμβηση, ποδηλασία ή στίβο αποτελεί επίσης ένδειξη για ριζική αποτρίχωση με laser.

Οι περιοχές που επιλέγουν οι άνδρες είναι ώμοι, πλάτη, κοιλιά, θώρακας, μύτη, αυτιά, ζυγωματικά, μεσόφρυιο, πόδια, χέρια καθώς και η περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Οι συνεδρίες που απαιτούνται συνήθως είναι 7-10. Επειδή στους άνδρες ο θύλακας της τρίχας σε περιοχές όπως η πλάτη έχει μεγαλύτερο βάθος, χρησιμοποιούμε σε συνδυασμό με το laser Αλεξανδρίτη και άλλα εξειδικευμένα laser όπως το Nd Yag. Έτσι, επιτυγχάνουμε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των θεραπειών.

Laser αποτρίχωση και εγκυμοσύνη – θηλασμός

Στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης καλό είναι να αποφεύγεται η θεραπεία laser αποτρίχωσης. Στο δεύτερο τρίμηνο, συνίσταται σε συνεννόηση με το γυναικολόγο και σε περιοχές λιγότερο επώδυνες, μικρές με αραιή τριχοφυΐα. Η περιοχή του εφηβαίου (μπικίνι) συνίσταται να αποφεύγεται.  Στο τρίτο τρίμηνο μπορείτε ελεύθερα να προχωρήσετε σε συνεδρίες laser αποτρίχωσης.

Κατά τη διάρκεια του της γαλουχίας (θηλασμού) συνίσταται να αποφεύγετε μεγάλες περιοχές καθώς όταν καταστρέφεται η τρίχα, δημιουργούνται μικροποσότητες θείου και αμμωνίας που περνάνε στην κυκλοφορία του αίματος και πιθανόν στο μητρικό γάλα.

Η αποτρίχωση με laser είναι ασφαλής; Υπάρχουν αντενδείξεις ή ανεπιθύμητες ενέργειες;

Σήμερα, η αποτρίχωση με ιατρικά laser τρίτης γενιάς, αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη θεραπεία απαλλαγής από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα σε οποιαδήποτε έντριχη περιοχή. Αποτελεί μια εύκολη, αποτελεσματική και κυρίως ασφαλή θεραπεία καθώς το laser απορροφάται επιλεκτικά από το χρωμοφόρο του δέρματος μελανίνη, αφήνοντας ανέπαφους τους γειτονικούς ιστούς. Συχνά μας ρωτάτε για τον κίνδυνο που εμπεριέχει σε περιοχές όπως τα γεννητικά όργανα ή η περιοχή της μασχάλης. Οι επιχώριοι λεμφαδένες βρίσκονται σε βαθύτερα στρώματα, όπου με τίποτα δε μπορεί να φτάσει το laser καθώς πηγαίνει επιλεκτικά μέχρι τη μελανίνη στους θύλακες των τριχών της εκάστοτε περιοχής. Στις δεκαετίες που εφαρμόζεται η laser αποτρίχωση, δεν υπάρχει αναφορά για διόγκωση λεμφαδένων. Από την άλλη πλευρά, η χρήση εναλλακτικών μεθόδων αποτρίχωσης με προσωρινά αποτελέσματα όπως κερί – χαλάουα, αποτριχωτικές κρέμες ή ξυραφάκι πολύ συχνά προκαλούν ανεπιθύμητες δερματικές βλάβες όπως:

 • ερεθισμούς
 • θυλακίτιδα
 • τοπική φλεγμονή
 • αλλεργικές αντιδράσεις
 • επιδείνωση της υπάρχουσας τριχοφυΐας
 • δημιουργία ή επιδείνωση ευρυαγγειών στην περιοχή της αποτρίχωσης
 • χαλάρωση του δέρματος
 • εκχυμώσεις
 • χρωματικές διαταραχές (υποχρωμίες ή μελαγχρώσεις)

Όσον αφορά την προστασία της όρασης από το laser, κατά τη διάρκεια της θεραπείας οι παρευρισκόμενοι προστατεύονται με τη χρήση ειδικών γυαλιών που καλύπτουν την όραση στο ανάλογο μήκος κύματος του laser Alexandrite.

Αντενδείξεις ουσιαστικά δεν υπάρχουν. Σχετικές αντενδείξεις μπορεί να θεωρηθούν η φωτοευαισθησία, το ιστορικό φωτοδερματίτιδας, η λήψη φωτοευαισθητοποιών φαρμάκων όπως τα ρετινοειδή και το ιστορικό επιληπτικών κρίσεων. Εάν υπάρχει η πιθανότητα επιληπτικής κρίσης, εξασφαλίζουμε την ασφάλεια του ενδιαφερόμενου προστατεύοντας τον από το να βλέπει τις λάμψεις με την χρήση των ειδικών γυαλιών. Σε κάθε περίπτωση, ο ιατρός κατά το ραντεβού ενημέρωσης εξετάζει το ιστορικό του σας, εκτιμώντας τις ανάγκες σας.

Ανεπιθύμητες ενέργειες μπορούν να θεωρηθούν ο τοπικός ερεθισμός που υποχωρεί μέσα σε λίγες ώρες ή οίδημα (πρήξιμο) του θύλακα των τριχών (περιθυλακικό οίδημα) το οποίο μπορεί να διαρκέσει από λίγες ώρες έως και 1-2 ημέρες.

Βασικές οδηγίες πριν και μετά τη θεραπεία

Πριν την έναρξη της θεραπείας σας, ενημερώστε τον ιατρό σας για σπίλους (ελιές), τατουάζ, ανοιχτά τραύματα, γενετικά σημάδια μελάγχρωσης, Ενεργές λοιμώξεις, δερματικές φλεγμονές όπως θυλακίτιδα, εκδήλωση έρπη, κονδυλώματα στην προς θεραπεία περιοχή, αυτοάνοσα νοσήματα όπως ψωρίαση, πιθανή κύηση, χρήση φαρμάκων (ρετινοειδή, αντιπηκτικά, αντιεπιληπτικά, αντιβιοτικά, αντιμυκητιασικά, συμπληρώματα διατροφής κτλ).  Αν στις περιοχές που σας ενδιαφέρει να κάνετε αποτρίχωση, υπάρχουν δερματικές βλάβες, συνίσταται πρωτίστως η θεραπεία τους και στη συνέχεια η laser αποτρίχωση.

Αποφύγετε πριν τη συνεδρία laser:

 • την παρατεταμένη ηλιακή έκθεση 2-3 εβδομάδες πριν την θεραπεία σας. Η θεραπεία σε πρόσφατα μαυρισμένο δέρμα αποφεύγεται, είτε λόγω επιπλοκών είτε μειωμένης απόδοσης στη μόνιμη καταστροφή των τριχών.
 • οποιαδήποτε άλλη μέθοδο τεχνητού μαυρίσματος (σολάριουμ, προϊόντα αυτομαυρίσματος, μαύρισμα με αερογράφο κ.ο.κ.) για τουλάχιστον 4-6 εβδομάδες πριν τη συνεδρία laser αλλά και στα μεσοδιαστήματα των υπολοίπων συνεδριών σας, για τους ίδιους λόγους.
 • οποιασδήποτε άλλης μεθόδου αποτρίχωσης, όπως κερί-χαλάουα, ηλεκτρικές και μη οικιακές συσκευές αποτρίχωσης, ηλεκτρόλυση (βελόνα), αποτριχωτικές κρέμες, διάφορες άλλες μεθόδους όπως κλωστή, τσιμπιδάκι καθώς και η χρήση ξανθυντικών τεχνικών 2-4 εβδομάδες πριν την πρώτη σας συνεδρία αλλά και καθ ‘όλη τη διάρκεια των συνεδριών σας. Οποιαδήποτε από τις ανωτέρω μεθόδους διαταράσσει τον κύκλο ανάπτυξης της τρίχας και δεν επιτρέπει την αποτελεσματική αναγνώριση της τριχοφυΐας από το laser.
 • ερεθιστικές κρέμες η άλλες επεμβατικές για την επιδερμίδα θεραπευτικές μέθοδοι (χημικά πίλινγκ, δερμοαπόξεση, άλλα επεμβατικά laser κτλ) αν δεν παρέλθει ένα ασφαλές χρονικό διάστημα 1-2 εβδομάδων. Συμβουλευτείτε τον ιατρό σας ανά περίπτωση.

 Προετοιμαστείτε για τη συνεδρία laser:

 • 4-10 ημέρες πριν από κάθε συνεδρία laser, χρησιμοποιείστε ξυράφι ή κουρευτική μηχανή στις αντίστοιχες περιοχές, πλην του προσώπου ώστε η τριχοφυΐα να έχει μήκος 1-4 χιλιοστά, δηλαδή να είναι ορατή έξω από το δέρμα. Η εν λόγω προετοιμασία είναι απαραίτητη για τη πραγματοποίηση της θεραπείας και τη βέλτιστη απόδοση αυτής.
 • Καθαρίστε την εκάστοτε περιοχή προς θεραπεία από οποιαδήποτε κρέμα, κυρίως αν αυτή εμπεριέχει χρώμα ( make up), άρωμα, αποσμητικό.

Ενημερώστε τον ιατρό σας σε περίπτωση:

 • που κάνετε ή ξεκινήσετε χρήση φαρμάκων (ρετινοειδή, αντιβιοτικά, αντιπηκτικά, αντιεπιληπτικά, συμπληρώματα διατροφής κτλ)
 • εγκυμοσύνης ή γαλουχίας

Αμέσως μετά τη συνεδρία laser:

 • Είναι πιθανόν να παραμείνει ερύθημα (κοκκινίλα), οίδημα (πρήξιμο) σε κάθε θύλακα της τρίχας (περιθυλακικό οίδημα), τα οποία μπορεί να διαρκέσουν από λίγες ώρες έως 1-2 ημέρες. Η αίσθηση ελαφρού καψίματος ή κνησμού (φαγούρα) είναι φυσιολογικά μετά την εφαρμογή του laser και εξασθενούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για την αποκατάσταση των ανωτέρω συμπτωμάτων προτείνεται η χρήση απλών ενυδατικών κρεμών (άνευ αρωμάτων) /βάσεων πανθενόλης και κρύων επιθεμάτων πιο συχνά τις πρώτες ώρες & έως 4 ημέρες μετά τη θεραπεία. Συμβουλευτείτε τον ιατρό σας για το κατάλληλο προϊόν για εσάς.
 • Χρησιμοποιείστε αντηλιακό (τουλάχιστον SPF30+) αλλά και τις επόμενες ημέρες.

Αποφύγετε μετά από κάθε συνεδρία laser:

 • την άμεση έκθεση στον ήλιο ή οποιαδήποτε άλλη τεχνητή πηγή μαυρίσματος (όπως σολάριουμ & μαυριστικές κρέμες) για τουλάχιστον 7 ημέρες μετά το πέρας της θεραπείας.
 • οποιαδήποτε έκθεση σε θερμά ερεθίσματα (καυτό μπάνιο, σάουνα κτλ) αλλά και οποιαδήποτε μηχανική τριβή όπως έντονη άσκηση, στενά ρούχα ή εσώρουχα στις αντίστοιχες περιοχές) τουλάχιστον για τις επόμενες 24 ώρες.
 • το χλώριο (πισίνα) για τις επόμενες 24 ώρες.

Επικοινωνήστε μαζί μας:

 • μετά την 5η συνεδρία ώστε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού με ιατρό για επανεκτίμηση της τριχοφυΐας σας. Σε αυτή την περίπτωση, αφήστε την τριχοφυΐα σας ανέπαφη.
 • για να προγραμματίσετε τη συμπληρωματική σας συνεδρία, εφόσον χρειάζεται, αυστηρά 15-20 ημέρες μετά την κανονική σας συνεδρία.
 • σε περίπτωση που διαπιστώσετε οποιοδήποτε άλλο σύμπτωμα πέραν των ανωτέρω ή παρατεταμένη, ασυνήθιστη διάρκεια συμπτωμάτων τηλεφωνικά, μέσω email ή μέσω social media. Η άμεση ιατρική εκτίμηση είναι καθοριστική για τη σωστή θεραπευτική αντιμετώπιση αυτών.

 Πότε εφαρμόζουμε τη θεραπεία της ηλεκτρόλυσης (βελόνα) αντί για laser;

Η θεραπεία της ηλεκτρόλυσης (βελόνα) εφαρμόζεται στο πρόσωπο κυρίως όταν:

 • οι τρίχες κρίνονται ακατάλληλες για laser λόγω χρώματος (λευκές, ξανθές, καστανόξανθες)
 • όταν πρόκειται για χνοώδες τρίχωμα (η δεύτερη γενιά τριχών που σπάνια υπερβαίνουν τα δύο εκατοστά σε μήκος, παραμένουν απαλές, είναι χωρίς μυελώδη ουσία και μπορεί να είναι χρωματιστές ή όχι) καθώς το λέιζερ ίσως ενεργοποιήσει το ενδιάμεσο τρίχωμα
 • οι τρίχες είναι μεμονωμένες
 • οι τρίχες είναι διάσπαρτες

Τι διαφορά έχει το laser από το ipl (γνωστό και ως παλμικό φως ή φωτόλυση);

Το laser εξ’ ορισμού αποτελεί ενισχυμένο φως, μονοχρωματικό, συνεχές με συγκεντρωμένη κατεύθυνση. Κάθε laser αφορά συγκεκριμένο μήκος κύματος και απορροφάται επιλεκτικά από συγκεκριμένο χρωμοφόρο – μόριο του δέρματος. Ο Αλεξανδρίτης για παράδειγμα εκπέμπει στα 755nm του ορατού φωτός και απορροφάται έντονα και επιλεκτικά από τη μελανίνη που δομεί την τρίχα. Τα laser συνιστούν ιατρικά μηχανήματα και υπόκεινται σε κανόνες και περιορισμούς χρήσεως από ιατρούς.

Το ipl γνωστό και ως παλμικό φως ή φωτόλυση δεν έχει επιλεγμένο μήκος κύματος, άρα και απορρόφηση, αφορά ένα ευρύ φάσμα από 500 έως 1200 nm και η εφαρμογή του δεν περιορίζεται σε ιατρικούς χώρους.