logo
 • Ώρες Λειτουργίας
  9:00 – 22:00
 • Σάββατο
  9:00 – 16:00

 • Το ραντεβού ενημέρωσης παρέχεται από εξειδικευμένο ιατρό.
 • Αξιοποιούμε σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, αποδεδειγμένα ασφαλή.
 • Οι προτεινόμενες θεραπείες είναι εξατομικευμένες, βασιζόμενες πάντα στις ανάγκες σας.
 • Συνδυάζουμε τις πιο αποτελεσματικές ιατρικές μεθόδους και τεχνικές για το βέλτιστο αποτέλεσμα.
θέλω να ενημερωθώ από εξειδικευμένο ιατρό!

Τι είναι οι πανάδες και που οφείλονται;

Οι πανάδες (ή αλλιώς μέλασμα ή χλόασμα) είναι ένα είδος υπερμελάγχρωσης που οφείλεται κυρίως σε ορμονικές διακυμάνσεις και πιο συγκεκριμένα στην υπερπαραγωγή οιστρογιόνων και προγεστερόνης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, στη χρήση αντισυλληπτικών ή στη λήψη φωτοευαισθητοποιών ουσιών (κάνουν το δέρμα πιο ευαίσθητο στις ηλιακές βλάβες).

Οι πανάδες μπορεί επίσης να οφείλονται σε γενετική προδιάθεση, ωστόσο η υπεριώδης ακτινοβολία ευθύνεται για την επιδείνωση τους.
Εμφανίζονται ως καφέ – γκρι κηλίδες στο πρόσωπο, κυρίως στα μάγουλα, ανάμεσα στα φρύδια (μέτωπο) και το πάνω χείλος.

Πως αντιμετωπίζονται οι πανάδες;

Στη Laser Touch οι πανάδες αντιμετωπίζονται με τα laser:

 • Discovery Pico Laser, τελευταίας τεχνολογίας που αξιοποιεί την τεχνολογία picosecond
 • Fractional Mosaic

H θεραπεία laser μπορεί να συνδυαστεί με μικροδερμοαπόξεση με διαμάντια & έγχυση θεραπευτικών ουσιών Silkpeel, δίνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα.

Οι πανάδες μειώνονται σημαντικά, βελτιώνεται ο τόνος της επιδερμίδας και δημιουργείται ένα πιο υγιές, νεανικό δέρμα.

Οι μικρής διάρκειας παλμοί απορροφώνται από τη μελανίνη του δέρματος, μετατρέπονται σε θερμότητα ανεβάζοντας στιγμιαία τη θερμοκρασία των χρωμοφόρων δομών (της μελανίνης) και προκαλούν θρυμματισμό και περαιτέρω αποσύνθεση με φυσιολογικούς μηχανισμούς του οργανισμού χωρίς ωστόσο, να επηρεάζουν τον περιβάλλοντα ιστό.

Η θεραπεία μελαγχρωματικών βλαβών με laser, όπως οι πανάδες:

 • Αποτελεί την πιο ασφαλή διαδικασία με τις παρενέργειες να μειώνονται στο ελάχιστο
 • Είναι αποτελεσματική διαδικασία, δίνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα
 • Δίνει αποτελέσματα σε ελάχιστες συνεδρίες

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι το laser αποτελεί θεραπεία εκλογής για τις μελαχρωματικές βλάβες που οφείλονται στην υπερβολική εναπόθεση μελανίνης και όχι στην υπερβολική παραγωγή μελανοκυττάρων (για παράδειγμα σπίλοι).

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των κηλίδων γήρανσης εξαρτάται από το εξατομικευμένο θεραπευτικό πλάνο που σχεδιάζει ο ιατρός. Συνήθως, απαιτούνται τουλάχιστον 1-3 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 20 – 40 ημερών.

Πόσο κοστίζει η θεραπεία laser για την αντιμετώπιση των πανάδων;

Το κόστος καθορίζεται αναλογικά αφενός με την ένταση και την έκταση του προβλήματος και αφετέρου με το είδος και τον αριθμό των θεραπειών, όπως αυτά προσδιορίζονται από τον ιατρό μετά από εκτίμηση, συζήτηση και από κοινού σχεδιασμό με τον-ην ενδιαφερόμενο-η.

Πριν και μετά τη θεραπεία laser

 1. Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο για 4-6 εβδομάδες πριν και μετά τη θεραπεία, και κατά τη διάρκεια των θεραπειών καθώς και τη χρήση προϊόντων self- tanning μια εβδομάδα πριν τη θεραπεία, καθώς το «μαυρισμένο» δέρμα θα απορροφήσει και θα «σπαταλήσει» ορισμένη ενέργεια από αυτή που προοριζόταν για τη μελαγχρωματική βλάβη, αυξάνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο ερεθισμού του δέρματος (φουσκάλες, υπομελάγχρωση κτλ).
 2. Οι θεραπευμένες μελαγχρωστικές βλάβες δεν επανεμφανίζονται, με εξαίρεση κάποια σημάδια εκ γενετής που μπορεί να επανέλθουν έπειτα από κάποιους μήνες ή χρόνια.
 3. Η θεραπεία laser δεν εμποδίζει την ανάπτυξη νέων «καφέ κηλίδων». Ωστόσο, προστατεύοντας το δέρμα σας από τον ήλιο και χρησιμοποιώντας αντηλιακή προστασία καθημερινά, μειώνετε το βαθμό ανάπτυξης τους.
 4. Το 60-80% των επιφανειακών βλαβών τείνουν να ανταποκρίνονται πιο γρήγορα (καλύτερα) και συνήθως υποχωρούν μετά από μια θεραπεία. Κάποιες μπορεί να χρειαστούν και δεύτερη, ενώ, πολύ λίγες χρήζουν τρίτης θεραπείας. Ορισμένες βλάβες δεν εξαφανίζονται εντελώς, ωστόσο έχουν αισθητά πιο ανοιχτό χρώμα μετά τη θεραπεία.
 5. H ηλικία των ασθενών και τρόπος ζωής αποτελούν παράγοντες που καθορίζουν την ανταπόκριση τους στη θεραπεία.