logo
 • Ώρες Λειτουργίας
  9:00 – 22:00
 • Σάββατο
  9:00 – 16:00

acne-face-treatment
 • Το ραντεβού ενημέρωσης παρέχεται από εξειδικευμένο ιατρό.
 • Αξιοποιούμε σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, αποδεδειγμένα ασφαλή.
 • Οι προτεινόμενες θεραπείες είναι εξατομικευμένες, βασιζόμενες πάντα στις ανάγκες σας.
 • Συνδυάζουμε τις πιο αποτελεσματικές ιατρικές μεθόδους και τεχνικές για το βέλτιστο αποτέλεσμα.
θέλω να ενημερωθώ από εξειδικευμένο ιατρό!

Ακμή | Που οφείλεται

Η ακμή είναι μια πολυπαραγοντική δερματική νόσος που προσβάλλει την τριχοσμηγματογόνο μονάδα και προκαλεί πολύμορφες βλάβες. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της υπερπαραγωγής σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες που τελικά οδηγούν σε απόφραξη των πόρων, γεγονός που επιδεινώνεται από τον αποικισμό βακτηριδίων και νεκρών κυττάρων. Η διάγνωση της ακμής γίνεται με κλινική εξέταση. Στην περίπτωση που χορηγηθούν ρετινοειδή* θα χρειαστούν εξετάσεις αίματος ενώ αν θέλουμε να αποκλείσουμε το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών θα χρειαστεί και υπερηχογράφημα ωοθηκών.

*Δομικά και λειτουργικά ανάλογα της βιταμίνης Α.

Ουλές ακμής | Τι μορφή έχουν & που εμφανίζονται;

Μετά την αποθεραπεία των σοβαρών μορφών ακμής, συνήθης είναι η εγκατάσταση – εμφάνιση ουλών. Οι ουλές μπορεί να είναι διαφόρων ειδών: «στιγμοειδείς» (ice peak), «πλατιές εμβυθισμένες», «κυματοειδείς» ή «υπερτροφικές» (χηλοειδή). Οι ουλές εντοπίζονται στα σημεία της προϋπάρχουσας ακμής, δηλαδή σε πρόσωπο, ώμους, θώρακα και γλουτούς.
Η αποκατάσταση των ουλών γίνεται μέσω της διάσπασης των ινωδών δεσμίδων που προκαλούν την πάχυνση της επιδερμίδας και την ενεργοποίηση των πρωτεϊνών του δέρματος που προκαλούν την ανάπλαση, δηλαδή το κολλαγόνο και την ελαστίνη. Ενεργοποιώντας τους ινοβλάστες προκαλούμε νεοκολαγονογένηση.

acne-scars-face-treatment

Πώς αντιμετωπίζεται η ενεργός ακμή και οι ουλές ακμής;

Στη Laser Touch η  θεραπεία ενεργού ακμής και ουλών ακμής περιλαμβάνει μεμονωμένες ή συνδυαστικές συνεδρίες με εξειδικευμένα laser:

Εξαιρετικά αποτελέσματα συνδυαστικά με τα laser στην αντιμετώπιση της ακμής παρουσιάζει:

Οι μη επεμβατικές αυτές εφαρμογές συνδυάζουν διαφορετικές δράσεις με κοινό στόχο τη μακροπρόθεσμη βελτιστοποίηση της εμφάνισης του δέρματος. Ασκούν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, προκαλούν εκλεκτική θερμική καταστροφή των σμηγματογόνων αδένων και κατά συνέπεια:

 1. Συμβάλλουν στη μείωση της λιπαρότητας
 2. Μπλοκάρουν την διαδικασία της ουλοποίησης
 3. Βελτιώνουν την εμφάνιση του ήδη σχηματισμένου ουλώδους ιστού μέσω της ενεργοποίησης της

Η επιλογή και ο συνδυασμός θεραπειών, ο αριθμός συνεδριών και τα μεσοδιαστήματα ορίζονται από τον υπεύθυνο ιατρό για κάθε ασθενή εξατομικευμένα.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Ο συνολικός αριθμός των συνεδριών για την αντιμετώπιση τόσο της ενεργού ακμής όσο και των ουλών ακμής εξαρτάται από το εξατομικευμένο θεραπευτικό πλάνο που σχεδιάζει ο ιατρός. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, ένα πρόγραμμα τουλάχιστον 5 συνεδριών κρίνεται απαραίτητο για την επίτευξη ικανοποιητικού αποτελέσματος. Το μεσοδιάστημα ορίζεται σε 20 έως 40 ημέρες, το οποίο καθορίζεται από τον ιατρό και σχετίζεται σαφώς με το θεραπευτικό πρόγραμμα.

Πόσο κοστίζει η θεραπεία Ακμής;

Το κόστος εκτιμάται από ιατρό σε ραντεβού ενημέρωσης. Εξαρτάται από την ένταση και την έκταση του προβλήματος καθώς και το είδος και τον αριθμό των θεραπειών, όπως αυτά καθορίζονται από τον ιατρό.

Ποιοι τύποι ακμής υπάρχουν;

 • Κυστική ακμή: Συνήθως προσβάλλονται έφηβοι ηλικίας 16-18 ετών. Η κυστική ακμή είναι μια πολύ σοβαρή μορφή, χαρακτηρίζεται από χρονιότητα και αντίσταση στις ήπιες θεραπείες. Αρχίζει από την εφηβεία, εμφανίζεται και στα δυο φύλα και χαρακτηρίζεται από επώδυνες βλατίδες και οζίδια, τα οποία στην αποδρομή τους αφήνουν ουλές ατροφικές ή υπερτροφικές. Θεραπεία εκλογής είναι τα ρετινοειδή από το στόμα για μήνες, ενώ θέση έχει και η χειρουργική εξαίρεση των κύστεων.
 • Μετεφηβική ακμή: Εμφανίζεται σε γυναίκες 30-40 ετών.
 • Βρεφική ακμή: Είναι πολύ συχνή σε βρέφη.
 • Φαγεσωρική ακμή: Χαρακτηριστικά είναι εδώ τα λεγόμενα «μαύρα» στίγματα από απόφραξη του τριχοσμηγματογόνου πόρου με βύσμα εκ κερατίνης. Το περιεχόμενο είναι σμήγμα, νεκρά κύτταρα και βακτήρια. Οι φαγέσωρες (στίγματα) διακρίνονται σε μαύρους ή ανοιχτούς και σε λευκούς ή κλειστούς που δεν έρχονται σε επαφή με τον αέρα.
 • Βλατιδοφλυκταινώδης ακμή: Είναι ο συχνότερος τύπος ακμής. Εντοπίζεται σε πρόσωπο, θώρακα, ώμους, μηρούς και ράχη.
 • Κεραυνοβόλος ακμή: Οξεία έναρξη με βαριά κυστική ακμή και έντονη διαπύηση συνήθως σε νεαρούς εφήβους. Μπορεί να συνοδεύεται από κακουχία, πυρετό, αρθραλγίες και αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων στη γενική αίματος.
 • Ακμή της «Μαγιόρκα» ή θερινή: Εμφανίζεται μετά από πολύωρη έκθεση στον ήλιο σε κορμό, ώμους, κυρίως σε γυναίκες με λεπτά ακμοειδή στοιχεία χωρίς φαγέσωρες.
 • Τροπική ακμή: Σε περιβάλλον αυξημένης θερμοκρασίας και υγρασίας εντοπιζόμενη σε κορμό, ώμους και μηρούς. Βελτιώνεται ακόμα με την αλλαγή περιβάλλοντος.
 • Επαγγελματική ακμή: Εμφανίζεται σε όσους έρχονται σε επαφή με έλαια, χλωριούχα κ.ά
 • Ακμή από φάρμακα: Εμφανίζεται μετά από θεραπείες με ανδρογόνα, οιστρογόνα, κορτιζόνη, αντισυλληπτικά, αντικαταθλιπτικά.
 • Ακμή από καλλυντικά: Όταν τα καλλυντικά περιέχουν βαζελίνη, λανολίνη, βουτυροκακάο, φυτικά ή χημικά έλαια.
 • Τραυματική ακμή: Εμφανίζεται κυρίως σε νεαρά κορίτσια που κακοποιούν τα σπυράκια στο πρόσωπο ή αλλού στην επιδερμίδα, πολύ συχνά μάλιστα πειράζουν το δέρμα ακόμα και αν δεν υπάρχουν ακμοειδή στοιχεία, δημιουργώντας εκδορές, ερύθημα, οίδημα και τελικά ουλές και δυσχρωμίες. Στις περιπτώσεις αυτές, πέρα από τη την οποιαδήποτε τοπική θεραπεία ήπιας ακμής, θα χρειαστεί ίσως και ψυχολογική υποστήριξη γιατί συνήθως η αυτοκαταστροφική συμπεριφορά σχετίζεται με μια άσχημη ή κακή ψυχολογία (προκλητή ακμή).
 • Ροδόχρους ακμή (ή ροδόχρους νόσος): Ουσιαστικά εδώ δεν πρόκειται για μορφή ακμής, αλλά για μια χρόνια δυσλειτουργία στην τριχοσμηγματική μονάδα με συνοδό ερυθρότητα λόγω αγγειοδιαστολής των μικρών τριχοειδικών αγγείων. Η διαστολή τους και η αύξηση της αιματικής ροής δια μέσου αυτών, ευθύνεται για την έντονη ερυθρότητα του προσώπου, όταν υπάρχει ζέστη, συνωστισμός και όταν το άτομο καταναλώσει αλκοόλ, καρυκεύματα ή ζεστό αφέψημα (τσάι – καφές).

Συχνότερα η πάθηση εμφανίζεται σε γυναίκες 30-50 ετών. Τα μεν ανδρογόνα επηρεάζουν τους σμηγματογόνους αδένες αυξάνοντας την έκκριση σμήγματος και επομένως εμφάνιση ακμής. Τα οιστρογόνα επηρεάζουν το μέγεθος των αδένων ενώ η προγεστερόνη προκαλεί κατακράτηση ύδατος, οπότε η επιδερμίδα πιέζεται και αποφράσει τον πόρο, οδηγώντας έτσι σε ακμή. Για το λόγο αυτό, βλέπουμε και ακμή σε γυναίκες που βρίσκονται πριν την κλιμακτήριο. Τέλος, η θυροξίνη διεγείρει επίσης τους σμηγματογόνους αδένες, οδηγώντας σε ακμή.