Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00
Τ.: 210 729 4440, 1 | Δ.: Κων. Βεντήρη 7, Αθήνα | Ε: info@lasertouch.gr

Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00

Ψηφιακή χαρτογράφηση σπίλων

LASERTOUCH
Αρχική > > Ψηφιακή χαρτογράφηση σπίλων

Προγραμματίστε ένα δωρεάν ραντεβού ενημέρωσης με εξειδικευμένο ιατρό

Μην αμελείτε τον έλεγχο των σπίλων σας. Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές.

Ανώδυνο διαγνωστικό τεστ

Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες

Δερματοσκόπιο σπίλων δεύτερης γενιάς

Μεγεθύνει το σπίλο έως 120 φορές

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τι είναι η ψηφιακή χαρτογράφηση σπίλων

Η ψηφιακή χαρτογράφηση σπίλων αποτελεί την πιο αξιόπιστη και ανώδυνη μέθοδο έγκαιρης διάγνωσης δερματολογικών κακοηθειών. Μια ειδική κάμερα καταγράφει τους σπίλους (ελιές) που υπάρχουν διάσπαρτα στο σώμα και τους κατατάσσει σε ύποπτους, καλοήθεις ή κακοήθεις. Οι εικόνες αποθηκεύονται και χρησιμοποιούνται στην επανεξέταση των σπίλων, δίνοντας μας τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη κάθε σπίλου με ακριβή σύγκριση της προηγούμενης με την πρόσφατη λήψη. Πρόκειται για ανώδυνη εξέταση, χωρίς ακτινοβολία και κατάλληλη για όλες τις ηλικίες.
Η ψηφιακή χαρτογράφηση σπίλων συστήνεται έπειτα από κλινική εκτίμηση και μόνο για τους σπίλους που είναι ύποπτοι και χρήζουν παρακολούθησης.

Δωρεάν ραντεβού ενημέρωσης από εξειδικευμένο ιατρό

Εκτίμηση των αναγκών σας από ιατρό με στόχο τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου θεραπευτικού πλάνου.

Στο ιατρικό κέντρο της Laser Touch ο έλεγχος των σπίλων γίνεται με ψηφιακό δερματοσκόπιο σπίλων με πιστοποίηση από το FDA ως δεύτερης γενιάς. Μεγεθύνει το σπίλο έως 120 φορές παρέχοντας την καλύτερη ανάλυση και ευκρίνεια εικόνας από οποιοδήποτε άλλο δερματοσκόπιο.

Περιέχει ένα σύστημα διάγνωσης βασισμένο σε πάνω από 40 παραμέτρους που έχουν να κάνουν με την ηλικία, το φύλο, τον τύπο δέρματος, τον κανόνα ABCD (όπου Α=asymmetry, B=border, C=color, D=diameter ) κ.ά., δίνοντας πλήρη και ακριβή διάγνωση για κάθε αλλοίωση του δέρματος. Παράλληλα, βασίζεται και σε ένα δεύτερο εξειδικευμένο σύστημα που παρέχει παραπάνω στήριξη στην ήδη υπάρχουσα διάγνωση. Το σύστημα αυτό είναι αποτέλεσμα του Ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος DANAOS, το μεγαλύτερο κέντρο έρευνας στον κόσμο για την γρήγορη ανίχνευση του καρκίνου του δέρματος. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχε και η Ελλάδα. Με τη βοήθεια των νευρωνικών δικτύων το πρόγραμμα «μαθαίνει» κάθε φορά που γίνεται διάγνωση ενός σπίλου με αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων με αναλύσεις περισσότερων από 125.000 περιστατικών που έχουν εξεταστεί. Το απόθεμα εικόνων της βάσης δεδομένων θα συνεχίσει να μεγαλώνει ακόμα και μετά το επίσημο κλείσιμο του συστήματος DANAOS, εξασφαλίζοντας έτσι συνέπεια, συνεχή βελτίωση και ακρίβεια στην κάθε διάγνωση. Χρησιμοποιώντας, λοιπόν, τη βάση δεδομένων του DANAOS, σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που ήδη έχει από τον κανόνα ABCD και τις υπόλοιπες παραμέτρους, κάνει αυτόματα διάγνωση της επικινδυνότητας του εξεταζόμενου σπίλου.

Το ψηφιακό δερματοσκόπιο σπίλων πληροί όλες τις αυστηρές προδιαγραφές της οδηγίας για Ιατρικά Προϊόντα 93/42/EC, έχει πιστοποίηση CE και συμμορφώνεται με τους κανόνες ασφαλείας, σύμφωνα με το ΕΝ 60601.

Η διάγνωση ενός σπίλου γίνεται έπειτα από κλινική εξέταση και χαρτογράφηση από ειδικό ιατρό και η θεραπεία διαφοροποιείται ανάλογα με τη διάγνωση. Ο βαθμός επικινδυνότητας κάθε σπίλου εξαρτάται από:

την ύπαρξη ή όχι ασυμμετρίας
αν τα όρια της βλάβης είναι ακανόνιστα
το χρώμα
τη διάμετρο του σπίλου
Μεγάλη σημασία έχει η οποιαδήποτε αλλαγή του σπίλου. Εξέλκωση, αιμορραγία, κνησμός η οίδημα αυξάνουν την επικινδυνότητα του σπίλου και χρήζει άμεσης εξέτασης.

Τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου οφείλουν να προβαίνουν σε τακτικό έλεγχο των σπίλων τους 1-2 φορές το χρόνο. Τέτοια άτομα θεωρούνται όσοι:
παρουσιάζουν πολλούς σπίλους (περισσότερους από 50)
έχουν ατομικό ή οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του δέρματος ή μελανώματος
έχουν ανοιχτό φωτότυπο επιδερμίδας (με ανοιχτόχρωμο δέρμα)
έχουν ιστορικό ηλιακών εγκαυμάτων, ιδιαίτερα στην παιδική ή την εφηβική ηλικία
έχουν εκ γενετής μεγάλους σπίλους
έχουν το σύνδρομο των δυσπλαστικών σπίλων. Οι σπίλοι αυτοί εμφανίζουν ανομοιομορφία στο χρώμα, έχουν ανώμαλα όρια και είναι μεγαλύτερου μεγέθους σε σχέση με τους κοινούς σπίλους. Εμφανίζονται συχνότερα σε άτομα με ανοικτό χρώμα δέρματος, ξανθά ή κόκκινα μαλλιά και γαλανά ή πράσινα μάτια. Εμφανίζονται συνήθως κατά την παιδική ηλικία και τα χαρακτηριστικά τους μπορεί να αλλάξουν κατά την εφηβεία. Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία επηρεάζει σημαντικά την εμφάνιση δυσπλαστικών σπίλων, γι’ αυτό και εμφανίζονται συχνότερα σε περιοχές που είναι εκτεθειμένες στον ήλιο.

Το κόστος της ψηφιακής χαρτογράφησης καθορίζεται από τον θεράποντα ιατρό βάσει του αριθμού των σπίλων που χαρτογραφούνται.

Θεραπεία
Ψηφιακή χαρτογράφηση σπίλων
Περιγραφή

Καταγραφή των σπίλων που υπάρχουν διάσπαρτα στο σώμα και κατάταξή τους σε ύποπτους, καλοήθεις ή κακοήθεις.

Διάρκεια συνεδρίας
Έως 30 λεπτά
Προτεινόμενος Αριθμός Συνεδριών
1
Χρόνος Αποθεραπείας
Μηδαμινός
Εποχή εφαρμογής
Όλο τον χρόνο

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

FAQs

Η ψηφιακή χαρτογράφηση μπορεί να εφαρμοστεί ανεξαρτήτως ηλικίας για την εξέταση δερματικών αλλοιώσεων και σπίλων.

Η αφαίρεση ενός σπίλου μπορεί να κριθεί αναγκαία τόσο για ιατρικούς όσο και για αισθητικούς λόγους. Ο ιατρός είναι αυτός που κρίνει αν ο σπίλος είναι ύποπτος και χρειάζεται παρακολούθηση, αν πρέπει να αφαιρεθεί και ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος αφαίρεσης του. Αν υπάρχει υποψία δημιουργίας κακοήθειας στο μέλλον ή αν βρίσκονται σε περιοχές συνεχούς τραυματισμού όπως σε πέλματα και παλάμες, τότε πιθανώς ο σπίλος να πρέπει να αφαιρεθεί. Στην περίπτωση υποψίας κακοήθειας του σπίλου, η πιο ενδεδειγμένη μέθοδος αφαίρεσης τους είναι η εξαίρεση τους χειρουργικά. Ο σπίλος αφαιρείται εξ’ ολοκλήρου και στέλνεται για βιοψία.

Πληρωμή ανά συνεδρία ή προπληρωμή πακέτου με 10% έκπτωση

Η πληρωμή γίνεται με μετρητά, χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ανά συνεδρία και δεν απαιτείται η προπληρωμή όλου του ποσού της θεραπείας. Με τη χρήση πιστωτικής κάρτας και εξόφλησης όλου του ποσού της θεραπείας, δίνεται η δυνατότητα χρήσης έως 18 άτοκων δόσεων.

Γιατί Laser Touch;

Στόχος μας να σας κάνουμε να νιώθετε όμορφα με το δέρμα σας
Χρησιμοποιούμε Laser & EBD’s νέας γενιάς με δημοσιευμένες επιστημονικές & κλινικές μελέτες καθώς και πιστοποιημένα υλικά από έγκυρες εταιρίες
Πρώτοι εμείς έχουμε δοκιμάσει την αποτελεσματικότητά τους
Προσεγγίζουμε ολιστικά κάθε σας ανάγκη καθώς συνεργαζόμαστε με διαφορετικές ειδικότητες ιατρών
Παρέχουμε περισσότερες από 80 ιατρικές υπηρεσίες
Σεβόμενοι το οικονομικό περιβάλλον, προσφέρουμε την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής

Προγραμματίστε ένα δωρεάν ραντεβού ενημέρωσης με εξειδικευμένο ιατρό

*Με 25 έτη πείρας, 35.000 πελάτες & την μεγαλύτερη ιατρική ομάδα, έχετε πρόσβαση σε περισσότερες από 80 σύγχρονες θεραπείες αισθητικής δερματολογίας & πλαστικής χειρουργικής.

Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο
Επιλέξτε Κατηγορία*
Από πού μάθατε για τη Laser Touch;
Σχόλια
Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα*

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter της Laser Touch για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας. Κερδίστε 15% έκπτωση στην επόμενή σας συνεδρία!

Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή.

Scroll to Top
Scroll to Top