Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00
Τ.: 210 729 4440, 1 | Δ.: Κων. Βεντήρη 7, Αθήνα | Ε: info@lasertouch.gr

Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00

11 Facts about BODY iD

11 Facts about BODY iD
Different women body types

“Μπορώ να εξαφανίσω τη κυτταρίτιδα άμεσα;”

Η κυτταρίτιδα -κυρίως αν αυτή αφορά μορφές και τύπους όπου εμπλέκονται έντονα υπερτροφικά λιποκύτταρα, ινώσεις ή ελλιπή αιμάτωση οξυγόνωση της περιοχής, δεν είναι υπόθεση ενός η δύο μηνών. Ανά περίπτωση καθορίζεται συγκεκριμένο πλάνο προσέγγισης του ιστού που περιλαμβάνει την χρήση διαφορετικών μηχανημάτων και ενεργειών άρα και διαφορετικού διάρκειας.

Είναι σημαντικό επομένως να γνωρίζει η ενδιαφερόμενη που έχει ως στόχο να απαλλαγεί από την κυτταρίτιδα ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και ότι σύμφωνα με τους φυσιολογικούς μηχανισμούς αποβολής του λίπους αλλά και αναγέννησης του διαταραγμένου συνδετικού ιστού, απαιτείται ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών με βελτίωση του τρόπου ζωής -εφόσον κρίνεται αναγκαία.

“Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία για καταπολέμηση κυτταρίτιδας;”

Δεν υπάρχει πανάκεια στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, ακριβώς γιατί πρόκειται για ένα πολυπαραγοντικό αισθητικό πρόβλημα. Η σωστή προσέγγιση αφορά κατά κανόνα συνδυαστικές θεραπείες, είτε αυτές αφορούν συνδυασμό μηχανημάτων είτε συνδυασμό με ενέσιμες θεραπείες.

Ακρογωνιαίος λίθος σε αυτούς τους συνδυασμούς αποτελεί η εφαρμογή ραδιοσυχνοτήτων διαφορετικών τύπων και τεχνολογιών καθώς και η μηχανική κινητοποίηση του ιστού με κύριους στόχους τη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας, την ενίσχυση της λεμφικής παροχέτευσης και την αύξηση του μεταβολισμού του λιπώδους ιστού.
Επειδή το λίπος αποτελεί μεταβολικά και ορμονικά ενεργό ιστό, ευαίσθητο σε ορμονικά, νευρικά και φαρμακευτικά ερεθίσματα, ανά περιπτώσεις ενδείκνυται να συνδυαστεί και η ενέσιμη μεσοθεραπεία με την επιλογή αντίστοιχων κατάλληλων ουσιών.

“Τι γίνεται όταν παράλληλα με την κυτταρίτιδα συνυπάρχει τοπικό πάχος ή χαλάρωση δέρματος;”

Πολύ συχνά πράγματι η κυτταρίτιδα συνοδεύεται από χαλάρωση ή τοπικό πάχος στην ίδια ανατομική περιοχή. Με αυτή την έννοια, ο όρος λιπογλυπτική είναι ο καταλληλότερος για να προσεγγίσει τη μοντέρνα φιλοσοφία της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας στην αντιμετώπιση των αισθητικών προβλημάτων του σώματος. Η εισαγωγή εφαρμογών στο πλάνο θεραπείας την κατάλληλη χρονική στιγμή όπως η κρυολιπόλιση, το cavitation, οι μονοπολικές ραδιοσυχνότητες σε ζώνες επιδερμικής χαλάρωσης και η μέθοδος Hypoxi είναι τα «μυστικά» της ενιαίας αντιμετώπισης και επίτευξης του στόχου που πάντα είναι η ολιστική προσέγγιση των ατελειών.

“Το τοπικό πάχος καταπολεμάται μη επεμβατικά;”

Παγκοσμίως, υπάρχει η τάση να καταφεύγουμε σε μη χειρουργικές λύσεις για το τοπικό πάχος, οι οποίες υπερτερούν στο ότι δεν έχουν καμία σχεδόν αντένδειξη και κανένα χρόνο αποθεραπείας.

Εντοπισμένα προβλήματα τοπικού λίπους σε σωματότυπους ακόμα και με φυσιολογικό ΒΜΙ, ανενεργές λιπώδεις εναποθέσεις ακόμα και σε άτομα με φυσιολογικό μεταβολισμό, προσεγγίζονται και στοχεύονται εξωγενώς και επιτυχώς σε μικρό χρονικό διάστημα.

“Τι ρόλο έχουν τα ενέσιμα στις θεραπείες σώματος;”

Η χρήση διαφορετικών ενέσιμων υλικών για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, του τοπικού λίπους και της χαλάρωσης αν και δεν αποτελούν μονοθεραπεία, ενισχύουν τις θεραπείες σώματος, επιτυγχάνοντας πιο άμεσα και ολοκληρωμένα αποτελέσματα. Ενέσιμοι συνδυασμοί υλικών όπως η καφεΐνη, η καρνιτίνη, το εκχύλισμα αγκινάρας, το οργανικό πυρίτιο και το DΜΑΕ αποτελούν τη φαρμακευτική τοπική προσέγγιση του λιποκυττάρου και του τοπικού μεταβολισμού.

“Oι μη επεμβατικές θεραπείες σώματος πονάνε;”

Ο πόνος είναι υποκειμενικός, αλλά στην πλειοψηφία των περιστατικών ανεκτός. Ωστόσο, η αίσθηση του πόνου διαφέρει ανάλογα τη θεραπεία.

“Σε ποιες ειδικές περιπτώσεις βοηθούν τα μηχανήματα σώματος;”

Εκτός από τις καθαρά αισθητικές περιπτώσεις, οι θεραπείες σώματος έχουν εφαρμογή και αποτέλεσμα στις εξής περιπτώσεις:

  • Λιποδυστροφία
  • Εγκυμοσύνη ή εμμηνόπαυση
  • Φαρμακογενείς κατακρατήσεις ύδατος (ορμονοθεραπεία, κορτιζόνη)
  • Κακή αγγειακή κυκλοφορία
  • Μετεγχειρητικά οιδήματα (μετά από χειρουργικές επεμβάσεις όπως λιποαναρρόφηση, κοιλιοπλαστική)
  • Μεγάλες και απότομες αυξομειώσεις βάρους

“Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα και πόσο διαρκούν;”

Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά εφόσον ακολουθηθεί πιστά το πρόγραμμα θεραπειών και αρχίζουν να γίνονται ορατά συνήθως μετά από 1,5 -2 μήνες από την έναρξη του προγράμματος. Η βελτίωση του αποτελέσματος υφίσταται ακόμη και μήνες μετά το τέλος των συνεδριών. Μετά το πέρας του προγράμματος, απαιτούνται επαναληπτικές θεραπείες ανά δίμηνο ή 2-4 φορές το χρόνο ανάλογα με το πρόβλημα στόχο και με την προϋπόθεση ότι έχει ολοκληρωθεί ο προτεινόμενος κύκλος συνεδριών.

Τέλος, ο συνδυασμός κληρονομικότητας και περιβαλλοντικών παραγόντων (κάπνισμα, ηλιακή έκθεση, διατροφή, αλκοόλ) είναι αυτός που καθορίζει άμεσα τη διάρκεια του αποτελέσματος.

“Οι θεραπείες σώματος απευθύνονται και σε άνδρες;”

Ναι, σίγουρα απευθύνονται και σε άνδρες. Στην πλειοψηφία τους οι άνδρες επιλέγουν θεραπείες τοπικού πάχους σε σημεία που αντιστέκονται σε κάθε είδους γυμναστική και διατροφή, θεραπείες κατά της επιδερμικής χαλάρωσης, ενίσχυσης της μυϊκής μάζας – τονικότητας (γράμμωση) για περιμετρική μείωση πόντων στην περιοχή την (στοχευμένη λιπόλυση Hypoxi)

“Πότε τα μηχανήματα σώματος δεν αποδίδουν;”

Οι βασικότεροι λόγοι που καθιστούν μη επιτυχημένο ένα πρόγραμμα θεραπειών είναι:

  1. Λάθος διάγνωση του προβλήματος
  2. Ελλιπής τεχνογνωσία
  3. Λάθος επιλογή και χειρισμός των μηχανημάτων
  4. Ελλιπής συμμόρφωση στο πρόγραμμα θεραπειών και στη αποθεραπεία τους

 “Τι σημαίνει εξατομικευμένη θεραπεία στη Laser Touch;”

Ένα σώμα μπορεί να εμφανίσει διαφόρων βαθμών και τύπων κυτταρίτιδα σε διάφορα σημεία, τοπικό ανενεργό λίπος, ζώνες χαλάρωσης, μυϊκή ατονία ή και συνδυασμούς αυτών. Όλα ξεκινούν λοιπόν από τη σωστή διάγνωση του προβλήματος. Η σωστή ιατρική εκτίμηση συνεπάγεται σωστή επιλογή των προτεινόμενων θεραπειών και επίτευξη των βέλτιστων αποτελεσμάτων.

Εξατομικευμένη θεραπεία σημαίνει ακριβώς αυτό. Ένας έμπειρος, εξειδικευμένος ιατρός εντοπίζει τα προβλήματα στόχους και σας προτείνει ένα πρόγραμμα θεραπειών το οποίο εναρμονίζεται πλήρως με βάση την καθημερινότητα σας. Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος παρακολουθήστε από υπεύθυνο ιατρό ο οποίος αναλαμβάνει την αξιολόγηση και την προσαρμογή του, στοχεύοντας πάντα στα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.

Find your BODY iD! Προγραμματίστε μια δωρεάν συμβουλευτική ενημέρωση, καλώντας στο  210 72 94 440 ή στείλτε μας email στο info@lasertouch με θέμα “BODY iD”

Ιατρική επιμέλεια κειμένου

Ευαγγελοδήμου Αθηνά

Θεοφιλογιαννάκου Γιώτα

Μοιράσου:

Σχετικά Άρθρα

Αγαπάμε 
Προστατεύουμε 
Φροντίζουμε 
το δέρμα μας.

Και αυτό μας το ανταποδίδει.

Προγραμματίστε ένα ραντεβού ενημέρωσης με εξειδικευμένο ιατρό χωρίς χρέωση

*Με 25 έτη πείρας, 35.000 πελάτες & την μεγαλύτερη ιατρική ομάδα, έχετε πρόσβαση σε περισσότερες από 80 σύγχρονες θεραπείες αισθητικής δερματολογίας & πλαστικής χειρουργικής.

Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο
Επιλέξτε Κατηγορία*
Από πού μάθατε για τη Laser Touch;
Σχόλια
Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα*

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter της Laser Touch για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας. Κερδίστε 15% έκπτωση στην επόμενή σας συνεδρία!

Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή.

Scroll to Top
Scroll to Top