Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00
Τ.: 210 729 4440, 1 | Δ.: Κων. Βεντήρη 7, Αθήνα | Ε: info@lasertouch.gr

Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00

Καφέ κηλίδες/Πανάδες

Αρχική > Ενδείξεις > Καφέ κηλίδες/Πανάδες

Καφέ κηλίδες/Πανάδες

LASERTOUCH

Καφέ κηλίδες/Πανάδες

LASERTOUCH
Αρχική > Ενδείξεις > Καφέ κηλίδες/Πανάδες

Προγραμματίστε ένα δωρεάν ραντεβού ενημέρωσης με εξειδικευμένο ιατρό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τι είναι οι μελαγχρωματικές βλάβες του δέρματος, ποια είναι τα είδη τους και πού οφείλονται

Οι μελαγχρωματικές βλάβες αποτελούν περιοχές του δέρματος με πιο σκούρο χρώμα (καφέ ανοιχτό) από αυτό του δέρματος μας. Το χρώμα τους οφείλεται στην υπερβολική συγκέντρωση μελανίνης σε μια περιοχή του δέρματος. Η υψηλή συγκέντρωση μελανίνης μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Οι πιο σημαντικοί είναι οι παρακάτω: Η υπεριώδης ακτινοβολία UV (ηλιακή έκθεση) – στις περισσότερες περιπτώσεις οι βλάβες εμφανίζονται έπειτα από χρόνια έκθεση στον ήλιο, υπερβολική έκθεση ή ηλιακό έγκαυμα. Το σώμα προσπαθεί να προστατευθεί από την υπεριώδη ακτινοβολία, παράγοντας μια χρωστική που ονομάζεται μελανίνη. Τα μελανοκύτταρα, όπως φανερώνει και το όνομα τους, είναι κύτταρα που παράγουν μελανίνη. Η ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί πολλαπλασιασμό των μελανοκυττάρων ή αυξημένη εναπόθεση μελανίνης στο δέρμα. Μεγαλύτερο κίνδυνο βλάβης από τον ήλιο διατρέχουν οι ανοιχτοί φωτότυποι δέρματος. Οι ορμονικές διακυμάνσεις – όπως είναι το μέλασμα ή αλλιώς χλόασμα (οι κοινές πανάδες) – είδος μελάγχρωσης που προκαλείται συνήθως από την παραγωγή οιστρογόνων και προγεστερόνης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή από τη λήψη αντισυλληπτικών ή άλλων φωτοευαισθητοποιών ουσιών (κάνουν το δέρμα πιο ευαίσθητο στις ηλιακές βλάβες). Το τραύμα στο δέρμα (γνωστή ως μεταφλεγμονώδης υπέρχρωση) – μπορεί να είναι αποτέλεσμα φυσικού τραύματος στο δέρμα, χημικών peeling ή ακμής (το χρώμα του δέρματος είναι πιο σκούρο όταν κλείνει ένα σπυράκι). Τα σημάδια εκ γενετής – οι μελαγχρωματικές βλάβες μπορεί να εμφανιστούν στην παιδική ηλικία ή μετά την ενηλικίωση. Τέτοια παραδείγματα περιλαμβάνουν συγγενής μελαγχρωματικές κηλίδες, σπίλους του ota κ.ά. Ορισμένες ασθένειες και λοιμώξεις μπορεί, επίσης, να προκαλέσουν μελάγχρωση του δέρματος. Ωστόσο, η δημιουργία μελαγχρωματικών βλαβών μπορεί να οφείλεται και σε αυξημένο πολλαπλασιασμό μελανοκυττάρων, όπως είναι σπίλοι.

Δωρεάν ραντεβού ενημέρωσης από εξειδικευμένο ιατρό

Εκτίμηση των αναγκών σας από ιατρό με στόχο τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου θεραπευτικού πλάνου.

Οι πιο συνηθισμένες μελαγχρωματικές βλάβες δέρματος είναι:

Πανάδες

Κηλίδες γήρανσης

Φακίδες – εφηλίδες 

Οι πανάδες (ή αλλιώς μέλασμα ή χλόασμα) είναι ένα είδος υπερμελάγχρωσης που οφείλεται κυρίως σε ορμονικές διακυμάνσεις και πιο συγκεκριμένα στην υπερπαραγωγή οιστρογόνων και προγεστερόνης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, στη χρήση αντισυλληπτικών ή στη λήψη φωτοευαισθητοποιών ουσιών (κάνουν το δέρμα πιο ευαίσθητο στις ηλιακές βλάβες).

Οι πανάδες μπορεί επίσης να οφείλονται σε γενετική προδιάθεση, ωστόσο η υπεριώδης ακτινοβολία ευθύνεται για την επιδείνωση τους. Εμφανίζονται ως καφέ – γκρι κηλίδες στο πρόσωπο, κυρίως στα μάγουλα, ανάμεσα στα φρύδια (μέτωπο) και το άνω χείλος.

Οι γεροντικές κηλίδες αποτελούν ενδείξεις πρόωρης γήρανσης και εμφανίζονται κυρίως στις περιοχές που είναι εκτεθειμένες στην ηλιακή ακτινοβολία όπως τα χέρια, το πρόσωπο και η περιοχή του ντεκολτέ, περιοχές που συνήθως μαρτυρούν την ηλικία ενός ατόμου. Έχουν καφέ ανοιχτό χρώμα και οφείλονται στο γεγονός ότι το δέρμα με την πάροδο του χρόνου, στην προσπάθεια του να προστατεύσει την επιδερμίδα από την ηλιακή ακτινοβολία, οδηγείται σε υπερπαραγωγή μελανίνης, την οποία διοχετεύει ανομοιόμορφα, εμφανίζοντας κηλίδες, πανάδες και δυσχρωμίες.

Οι φακίδες είναι εγγενείς κηλίδες και συνήθως οφείλονται σε κληρονομικούς παράγοντες. Εμφανίζονται σε άτομα με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, κόκκινα ή ξανθά μαλλιά. Οι εφηλίδες είναι επίκτητες και εμφανίζονται λόγω χρόνιας έκθεσης στον ήλιο αλλά και μετά από ηλιακά εγκαύματα. Μπορούν να εμφανιστούν στην πλάτη, στους ώμους και στο στήθος (άνω κορμό).

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το είδος της μελαγχρωματικής βλάβης και την εντόπιση της. Συνήθως, απαιτούνται 1- 3 συνεδρίες με το Discovery Pico Plus Laser για την καταπολέμηση των πιο συνηθισμένων βλαβών με μεσοδιάστημα 30-45 ημερών μεταξύ των συνεδριών.
Όσον αφορά τις υπόλοιπες θεραπείες, συνήθως προτείνεται ένας κύκλος 4-6 συνεδρίων με μεσοδιάστημα 1- 4 εβδομάδες ανάλογα με την θεραπεία.

Το κόστος καθορίζεται από το είδος της θεραπείας και τον αριθμό των πανάδων ή των καφές κηλίδων. Εκτιμάται ανά συνεδρία χωρίς να απαιτείται προπληρωμή πακέτου συνεδριών από τον θεράποντα ιατρό στο συμβουλευτικό ραντεβού.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

FAQs

Πολλές φορές μας ρωτάτε αν γίνεται να «φύγουν» οι πανάδες μια για πάντα. Το Discovery Pico Plus αποτελεί το πιο εξελιγμένο laser στην αντιμετώπιση των μελαγχρωματικών βλαβών με εξαιρετικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με ή χωρίς τις άλλες επικουρικές συνεδρίες. Συνήθως, σε 1 -3 συνεδρίες με το Discovery Pico Plus Laser οδηγούμαστε σε πλήρη εξάλειψη των μελαγχρωματικών βλαβών. Βέβαια, θα πρέπει πάντα να έχουμε υπόψιν ότι εφόσον υπάρχει η προδιάθεση (φωτότυπος, ηλικία, ορμονολογική προδιάθεση, έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, φάρμακα) υπάρχει ο κίνδυνος δημιουργίας νέων μελαγχρωματικών βλαβών.

Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο για 4-6 εβδομάδες πριν και μετά τη θεραπεία, και κατά τη διάρκεια των θεραπειών καθώς και τη χρήση προϊόντων self- tanning μια εβδομάδα πριν τη θεραπεία, καθώς το «μαυρισμένο» δέρμα θα απορροφήσει και θα «σπαταλήσει» ορισμένη ενέργεια από αυτή που προοριζόταν για τη μελαγχρωματική βλάβη, αυξάνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο ερεθισμού του δέρματος (φουσκάλες, υπομελάγχρωση κτλ).
Οι θεραπευμένες μελαγχρωστικές βλάβες δεν επανεμφανίζονται, με εξαίρεση κάποια σημάδια εκ γενετής που μπορεί να επανέλθουν έπειτα από κάποιους μήνες ή χρόνια.
Η θεραπεία laser δεν εμποδίζει την ανάπτυξη νέων «καφέ κηλίδων». Ωστόσο, προστατεύοντας το δέρμα σας από τον ήλιο και χρησιμοποιώντας αντηλιακή προστασία καθημερινά, μειώνετε το βαθμό ανάπτυξης τους.
Το 60-80% των επιφανειακών βλαβών τείνουν να ανταποκρίνονται πιο γρήγορα (καλύτερα) και συνήθως υποχωρούν μετά από μια θεραπεία. Κάποιες μπορεί να χρειαστούν και δεύτερη, ενώ, πολύ λίγες χρήζουν τρίτης θεραπείας. Ορισμένες βλάβες δεν εξαφανίζονται εντελώς, ωστόσο έχουν αισθητά πιο ανοιχτό χρώμα μετά τη θεραπεία. H ηλικία των ασθενών και τρόπος ζωής αποτελούν παράγοντες που καθορίζουν την ανταπόκριση τους στη θεραπεία.

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Προτεινόμενες θεραπείες

Πώς αντιμετωπίζονται οι μελαγχρωματικές βλάβες του δέρματος;

 

Στην Laser Touch οι μελαγχρωματικές βλάβες αντιμετωπίζονται με μεμονωμένες ή συνδυαστικές συνεδρίες:
Discovery Pico Plus Laser
Mosaic Fractional Laser
Microneedling με Dermapen 4
Αυτόλογη Μεσοθεραπεία
Υγρή Μικροδερμοαπόξεση
Oxygeneo Superfacial
Σε κάθε περίπτωση, προηγείται δερματολογική εκτίμηση από εξειδικευμένο ιατρό και καθορισμός του πλάνου των θεραπειών.

Ανάπλαση και σύσφιξη του προσώπου μέσω κολλαγόνου και ελαστίνης μέσω φυσικών διεργασιών.
Αποχρωματισμός τατουάζ, αφαίρεση μελαγχρωματικών βλαβών, ανάπλαση δέρματος, αντιμετώπιση ουλών και ραγάδων με την χρήση της τεχνολογίας p...
Ανάπλαση & Σύσφιξη προσώπου και σώματος και αντιμετώπιση της τριχόπτωσης μέσω αυξητικών παραγόντων των αιμοπεταλίων του πλάσματος κα...
Χημικές ουσίες όπως AHAs, BHAs, καυστικοί και ενυδατικοί παράγοντες εφαρμόζονται στο δέρμα και προκαλούν στοχευμένη απολέπιση μικρού ή μ...
Ενέσιμη ή μη ενέσιμη έγχυση ουσιών για ενυδάτωση, σύσφιξη του δέρματος και πρόληψη των ρυτίδων
Μη επεμβατικό fractional laser τεχνολογίας “κλασματικής φωτοανάπλασης“, με στόχο την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης προς ανάπλαση του...

Γιατί Laser Touch;

Στόχος μας να σας κάνουμε να νιώθετε όμορφα με το δέρμα σας

Χρησιμοποιούμε Laser & EBD’s νέας γενιάς με δημοσιευμένες επιστημονικές & κλινικές μελέτες καθώς και πιστοποιημένα υλικά από έγκυρες εταιρίες

Πρώτοι εμείς έχουμε δοκιμάσει την αποτελεσματικότητά τους

Προσεγγίζουμε ολιστικά κάθε σας ανάγκη καθώς συνεργαζόμαστε με διαφορετικές ειδικότητες ιατρών

Παρέχουμε περισσότερες από 80 ιατρικές υπηρεσίες

Σεβόμενοι το οικονομικό περιβάλλον, προσφέρουμε την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής

Προγραμματίστε ένα ραντεβού ενημέρωσης με εξειδικευμένο ιατρό

*Με 25 έτη πείρας, 35.000 πελάτες & την μεγαλύτερη ιατρική ομάδα, έχετε πρόσβαση σε περισσότερες από 80 σύγχρονες θεραπείες αισθητικής δερματολογίας & πλαστικής χειρουργικής.

Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο
Επιλέξτε Κατηγορία*
Από πού μάθατε για τη Laser Touch;
Σχόλια
Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα*

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter της Laser Touch για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας. Κερδίστε 15% έκπτωση στην επόμενή σας συνεδρία!

Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή.

Scroll to Top
Scroll to Top