Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00
Τ.: 210 729 4440, 1 | Δ.: Κων. Βεντήρη 7, Αθήνα | Ε: info@lasertouch.gr

Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00

Ακμή & Ουλές Ακμής

Αρχική > Ενδείξεις > Ακμή & Ουλές Ακμής

Ακμή & Ουλές Ακμής

LASERTOUCH

Ακμή & Ουλές Ακμής

LASERTOUCH
Αρχική > Ενδείξεις > Ακμή & Ουλές Ακμής

Προγραμματίστε ένα δωρεάν ραντεβού ενημέρωσης με εξειδικευμένο ιατρό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τι είναι η ακμή και πώς προκαλείται;

Η ακμή είναι μια πολυπαραγοντική δερματική νόσος που προσβάλλει την τριχοσμηγματογόνο μονάδα και προκαλεί πολύμορφες βλάβες. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της υπερπαραγωγής σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες που τελικά οδηγούν σε απόφραξη των πόρων, γεγονός που επιδεινώνεται από τον αποικισμό βακτηριδίων και νεκρών κυττάρων. Η διάγνωση της ακμής γίνεται με κλινική εξέταση. Στην περίπτωση που χορηγηθούν ρετινοειδή θα χρειαστούν εξετάσεις αίματος ενώ αν θέλουμε να αποκλείσουμε το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών θα χρειαστεί και υπερηχογράφημα ωοθηκών. Παρατηρείται πιο συχνά στην εφηβεία αλλά εμφανίζεται και στην ενήλικη ζωή. Τα κύρια αίτια της ακμής περιλαμβάνουν: Υπερανάπτυξη των τριχοθυλακικών κυττάρων της επιδερμίδας με αποτέλεσμα την φραγή των τριχοθυλακίων Υπερβολική παραγωγή σμήγματος Παρουσία και δραστηριότητα συναφών βακτηρίων P–acnes Φλεγμονή

Δωρεάν ραντεβού ενημέρωσης από εξειδικευμένο ιατρό

Εκτίμηση των αναγκών σας από ιατρό με στόχο τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου θεραπευτικού πλάνου.

Κυστική ακμή: Συνήθως, προσβάλλονται έφηβοι ηλικίας 16-18 ετών. Η κυστική ακμή είναι μια πολύ σοβαρή μορφή, χαρακτηρίζεται από χρονιότητα και αντίσταση στις ήπιες θεραπείες. Αρχίζει από την εφηβεία, εμφανίζεται και στα δυο φύλα και χαρακτηρίζεται από επώδυνες βλατίδες και οζίδια, τα οποία στην αποδρομή τους αφήνουν ουλές ατροφικές ή υπερτροφικές. Θεραπεία εκλογής είναι τα ρετινοειδή από το στόμα για μήνες, ενώ θέση έχει και η χειρουργική εξαίρεση των κύστεων.

Μετεφηβική ακμή: Εμφανίζεται συνήθως στην ηλικία 20 - 30 ετών σε γυναίκες που δεν είχαν προβλήματα ακμής στην εφηβεία. Εντοπίζεται κυρίως στο πιγούνι, αλλά όχι μόνο, και καταλήγει στη δημιουργία επώδυνων οζιδίων που επιδεινώνονται πριν την εμμηνορρυσία. Υποχωρεί στην ηλικία 30 - 40 ετών.

Νεογνική και βρεφική ακμή: Η νεογνική και βρεφική ακμή είναι η εμφάνιση ακμοειδούς εξανθήματος σε νεογνά αλλά και σε βρέφη άνω των 3 μηνών. Η νεογνική ακμή συνήθως υποχωρεί αυτόματα ενώ η βρεφική ακμή έχει μακροχρόνια πορεία. Προκύπτουν από μια διαταραχή της κερατινοποίησης των τριχικών θυλάκων κατά την οποία το κερατινώδες υλικό γίνεται πυκνότερο και αποφράσσει την έκκριση του σμήγματος.

Φαγεσωρική ακμή: Χαρακτηριστικά είναι εδώ τα λεγόμενα «μαύρα» στίγματα από απόφραξη του τριχοσμηγματογόνου πόρου. Το περιεχόμενο είναι σμήγμα, νεκρά κύτταρα και βακτήρια. Οι φαγέσωρες (στίγματα) διακρίνονται σε μαύρους ή ανοιχτούς και σε λευκούς ή κλειστούς που δεν έρχονται σε επαφή με τον αέρα.

Βλατιδοφλυκταινώδης ακμή: Είναι ο συχνότερος τύπος ακμής. Εντοπίζεται σε πρόσωπο, θώρακα, ώμους, μηρούς και ράχη.

Κεραυνοβόλος ακμή: Οξεία έναρξη με βαριά κυστική ακμή και έντονη διαπύηση συνήθως σε νεαρούς εφήβους. Μπορεί να συνοδεύεται από κακουχία, πυρετό, αρθραλγίες και αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων στη γενική αίματος.

Ακμή της «Μαγιόρκα» ή θερινή: Εμφανίζεται μετά από πολύωρη έκθεση στον ήλιο σε κορμό, ώμους, κυρίως σε γυναίκες με λεπτά ακμοειδή στοιχεία χωρίς φαγέσωρες.

Τροπική ακμή: Σε περιβάλλον αυξημένης θερμοκρασίας και υγρασίας εντοπιζόμενη σε κορμό, ώμους και μηρούς. Βελτιώνεται ακόμα με την αλλαγή περιβάλλοντος.

Επαγγελματική ακμή: Εμφανίζεται σε όσους έρχονται σε επαφή με έλαια, χλωριούχα κ.ά
Ακμή από φάρμακα: Εμφανίζεται μετά από θεραπείες με ανδρογόνα, οιστρογόνα, κορτιζόνη, αντισυλληπτικά, αντικαταθλιπτικά.

Ακμή από καλλυντικά: Όταν τα καλλυντικά περιέχουν βαζελίνη, λανολίνη, βουτυροκακάο, φυτικά ή χημικά έλαια.

Τραυματική ακμή: Εμφανίζεται κυρίως σε νεαρά κορίτσια που κακοποιούν τα σπυράκια στο πρόσωπο ή αλλού στην επιδερμίδα, πολύ συχνά μάλιστα πειράζουν το δέρμα ακόμα και αν δεν υπάρχουν ακμοειδή στοιχεία, δημιουργώντας εκδορές, ερύθημα, οίδημα και τελικά ουλές και δυσχρωμίες. Στις περιπτώσεις αυτές, πέρα από τη την οποιαδήποτε τοπική θεραπεία ήπιας ακμής, θα χρειαστεί ίσως και ψυχολογική υποστήριξη γιατί συνήθως η αυτοκαταστροφική συμπεριφορά σχετίζεται με μια άσχημη ή κακή ψυχολογία (προκλητή ακμή).

Ροδόχρους ακμή (ή ροδόχρους νόσος): Ουσιαστικά εδώ δεν πρόκειται για μορφή ακμής, αλλά για μια χρόνια δυσλειτουργία στην τριχοσμηγματική μονάδα με συνοδό ερυθρότητα λόγω αγγειοδιαστολής των μικρών τριχοειδικών αγγείων. Η διαστολή τους και η αύξηση της αιματικής ροής δια μέσου αυτών, ευθύνεται για την έντονη ερυθρότητα του προσώπου, όταν υπάρχει ζέστη, συνωστισμός και όταν το άτομο καταναλώσει αλκοόλ, καρυκεύματα ή ζεστό αφέψημα (τσάι – καφές).

Συχνότερα, η πάθηση εμφανίζεται σε γυναίκες 30-50 ετών. Τα μεν ανδρογόνα επηρεάζουν τους σμηγματογόνους αδένες αυξάνοντας την έκκριση σμήγματος και επομένως εμφάνιση ακμής. Τα οιστρογόνα επηρεάζουν το μέγεθος των αδένων ενώ η προγεστερόνη προκαλεί κατακράτηση ύδατος, οπότε η επιδερμίδα πιέζεται και αποφράσει τον πόρο, οδηγώντας έτσι σε ακμή. Για το λόγο αυτό, βλέπουμε και ακμή σε γυναίκες που βρίσκονται πριν την κλιμακτήριο. Τέλος, η θυροξίνη διεγείρει επίσης τους σμηγματογόνους αδένες, οδηγώντας σε ακμή.

Μετά την αποθεραπεία των σοβαρών μορφών ακμής, συνήθης είναι η εγκατάσταση – εμφάνιση ουλών. Δημιουργούνται λόγω μη φυσιολογικής επούλωσης των φλεγμονών της ακμής.

 Οι ουλές μπορεί να είναι διαφόρων ειδών: «ήπιες ουλές ακμής» (ερυθρότητα, υπερμελάγχρωση δέρματος) «στιγμοειδείς» (ice peak), «πλατιές εμβυθισμένες», «κυματοειδείς» ή «υπερτροφικές» (χηλοειδή).

Σε ποιες ανατομικές περιοχές εμφανίζονται η ακμή και οι ουλές ακμής;  

Η ακμή και ουλές ακμής εμφανίζονται σε περιοχές του δέρματος, όπου υπάρχουν πολλοί σμηγματογόνοι αδένες. Τέτοιες είναι το πρόσωπο, η πλάτη, οι ώμοι, οι γλουτοί και το στέρνο.

Πώς αντιμετωπίζεται η ενεργός ακμή και οι ουλές ακμής;

Στη Laser Touch υπάρχουν εξειδικευμένοι δερματολόγοι, οι οποίοι αξιολογούν τον εκάστοτε ασθενή και συστήνουν το κατάλληλο θεραπευτικό πρωτόκολλο. Η θεραπεία ενεργού ακμής και ουλών ακμής περιλαμβάνει φαρμακευτική αγωγή τοπική ή από του στόματος, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο, καθώς επίσης και μεμονωμένες ή συνδυαστικές συνεδρίες με κάποιες από τις εξής μεθόδους:

 

Smooth Beam Laser

V Beam Laser

Nd Yag Laser

Discovery Pico Laser

Mosaic Fractional Laser

Microneedling με Dermapen 4

Χημικά Peelings

Infini RF Microneedling

OxyGeneo Superfacial

Υγρή Μικροδερμοαπόξεση

Βαθύς Καθαρισμός

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

Διατομή ουλών ακμής

 

Οι μη επεμβατικές αυτές εφαρμογές συνδυάζουν διαφορετικές δράσεις με κοινό στόχο τη μακροπρόθεσμη βελτιστοποίηση της εμφάνισης του δέρματος. Ασκούν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, προκαλούν εκλεκτική θερμική καταστροφή των σμηγματογόνων αδένων και κατά συνέπεια:

Συμβάλλουν στη μείωση της λιπαρότητας

Μπλοκάρουν την διαδικασία της ουλοποίησης

Βελτιώνουν την εμφάνιση του ήδη σχηματισμένου ουλώδους ιστού 

Η επιλογή και ο συνδυασμός θεραπειών, ο αριθμός συνεδριών και τα μεσοδιαστήματα ορίζονται από τον υπεύθυνο ιατρό για κάθε ασθενή εξατομικευμένα.

Ο συνολικός αριθμός των συνεδριών για την αντιμετώπιση τόσο της ενεργού ακμής όσο και των ουλών ακμής εξαρτάται από το εξατομικευμένο θεραπευτικό πλάνο που σχεδιάζει ο ιατρός. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, ένα πρόγραμμα τουλάχιστον 5 συνεδριών κρίνεται απαραίτητο για την επίτευξη ικανοποιητικού αποτελέσματος. Το μεσοδιάστημα ορίζεται σε 20 έως 40 ημέρες, το οποίο καθορίζεται από τον ιατρό και σχετίζεται σαφώς με το θεραπευτικό πρόγραμμα.

 Η τιμή καθορίζεται ανά συνεδρία από τον εξειδικευμένο ιατρό αναλόγως  των αναγκών του δέρματος του ενδιαφερόμενου και δεν απαιτείται προπληρωμή πακέτου. Το εύρος κόστους ανά συνεδρία κυμαίνεται από 60€ έως 250€ αναλόγως της μεθόδου και της έκτασης της περιοχής του δέρματος.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

FAQs

Οι θεραπείες της ακμής και των ουλών ακμής αφορούν την αντιμετώπιση της αιτιοπαθογένειας τους και αφορούν σε διαδικασίες κολλαγονογένεσης. Ως εκ τούτου τα αποτελέσματα στην βελτίωση της όψης του δέρματος είναι μόνιμα. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε περιπτώσεις προδιαθεσικών παραγόντων υποτροπής της ακμής όπως για παράδειγμα σε ασθενείς με ορμονολογικές διαταραχές, υπερανδρογοναιμία, πολυκυστικές ωοθήκες κλπ.

Η εφαρμογή των θεραπειών μπορεί να ξεκινήσει ήδη από την εφηβεία όπου εμφανίζεται και η ακμή αρκετά συχνά. Μάλιστα, η πρώιμη αντιμετώπιση της ακμής είναι συνήθως και πιο αποτελεσματική και προλαμβάνει και την δημιουργία σοβαρών ουλών ακμής.

Στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος χρήζει φαρμακευτικής αγωγής από του στόματος με ρετινοειδή ή αν  λαμβάνει θεραπεία με άλλες φαρμακευτικές ουσίες, όπως αντισυλληπτικά ή αντιβίωση, μπορεί να διαμορφωθεί παράλληλα θεραπευτικό πλάνο με λέιζερ ή άλλες θεραπείες που πραγματοποιούνται στην Laser Touch,  έπειτα από ιατρική εκτίμηση.

Η αντιμετώπιση της ακμής και των ουλών ακμής μπορεί να γίνει όλο τον χρόνο. Ανάλογα την εποχή επιλέγεται και η κατάλληλη θεραπεία. Τον χειμώνα μπορεί να γίνει εφαρμογή οποιασδήποτε θεραπείας άφοβα ενώ το καλοκαίρι αποφεύγονται οι συνεδρίες με λέιζερ ή με χημικά peeling.

Αποφεύγεται η εφαρμογή θεραπειών κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μετά το πέρας αυτής καθορίζεται θεραπευτικό πλάνο αναλόγως των ενδείξεων από τον υπεύθυνο ιατρό.

Στη Laser Touch υπάρχουν εξειδικευμένοι δερματολόγοι, οι οποίοι αξιολογούν τον εκάστοτε ασθενή και συστήνουν το κατάλληλο θεραπευτικό πρωτόκολλο. Η θεραπεία ενεργού ακμής και ουλών ακμής περιλαμβάνει φαρμακευτική αγωγή τοπική ή από του στόματος, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο, καθώς επίσης και μεμονωμένες ή συνδυαστικές συνεδρίες.

Οι μη επεμβατικές αυτές εφαρμογές συνδυάζουν διαφορετικές δράσεις με κοινό στόχο τη μακροπρόθεσμη βελτιστοποίηση της εμφάνισης του δέρματος. Ασκούν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, προκαλούν εκλεκτική θερμική καταστροφή των σμηγματογόνων αδένων και κατά συνέπεια:

  • Συμβάλλουν στη μείωση της λιπαρότητας
  • Μπλοκάρουν την διαδικασία της ουλοποίησης
  • Βελτιώνουν την εμφάνιση του ήδη σχηματισμένου ουλώδους ιστού

Η επιλογή και ο συνδυασμός θεραπειών, ο αριθμός συνεδριών και τα μεσοδιαστήματα ορίζονται από τον υπεύθυνο ιατρό για κάθε ασθενή εξατομικευμένα.

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Προτεινόμενες θεραπείες

Σύσφιξη του προσώπου, ανάπλαση και αντιμετώπιση ρυτίδων και ουλών μέσω φυσικών διεργασιών παραγωγής κολλαγόνου & ελαστίνης
Ανάπλαση και σύσφιξη του προσώπου μέσω κολλαγόνου και ελαστίνης μέσω φυσικών διεργασιών.
Αποχρωματισμός τατουάζ, αφαίρεση μελαγχρωματικών βλαβών, ανάπλαση δέρματος, αντιμετώπιση ουλών και ραγάδων με την χρήση της τεχνολογίας p...
Pulsed dye laser για την οριστική αντιμετώπιση αγγειακών και γενικότερα ερυθρών βλαβών του δέρματος
Ανάπλαση & Σύσφιξη προσώπου και σώματος και αντιμετώπιση της τριχόπτωσης μέσω αυξητικών παραγόντων των αιμοπεταλίων του πλάσματος κα...
Χημικές ουσίες όπως AHAs, BHAs, καυστικοί και ενυδατικοί παράγοντες εφαρμόζονται στο δέρμα και προκαλούν στοχευμένη απολέπιση μικρού ή μ...
Ενέσιμη ή μη ενέσιμη έγχυση ουσιών για ενυδάτωση, σύσφιξη του δέρματος και πρόληψη των ρυτίδων
Ενέσιμη θεραπεία προσώπου με λιπομεταφορά. Το λίπος χρησιμοποιείται σαν φυσικό filler ρυτίδων και ουλών αλλά και σαν αυτόλογο υλικό κυττα...
Μη επεμβατικό fractional laser τεχνολογίας “κλασματικής φωτοανάπλασης“, με στόχο την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης προς ανάπλαση του...
Χρήση ειδικού μικροχειρουργικού εργαλείου που «κόβει» τις ινώσεις των κυματοειδών ουλών απελευθερώνοντας και επιπεδώνοντας το δέρμα.
Αντιμετώπιση ρυτίδων και ουλών μέσω φυσικών διεργασιών παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης

Γιατί Laser Touch;

Στόχος μας να σας κάνουμε να νιώθετε όμορφα με το δέρμα σας

Χρησιμοποιούμε Laser & EBD’s νέας γενιάς με δημοσιευμένες επιστημονικές & κλινικές μελέτες καθώς και πιστοποιημένα υλικά από έγκυρες εταιρίες

Πρώτοι εμείς έχουμε δοκιμάσει την αποτελεσματικότητά τους

Προσεγγίζουμε ολιστικά κάθε σας ανάγκη καθώς συνεργαζόμαστε με διαφορετικές ειδικότητες ιατρών

Παρέχουμε περισσότερες από 80 ιατρικές υπηρεσίες

Σεβόμενοι το οικονομικό περιβάλλον, προσφέρουμε την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής

Προγραμματίστε ένα ραντεβού ενημέρωσης με εξειδικευμένο ιατρό

*Με 25 έτη πείρας, 35.000 πελάτες & την μεγαλύτερη ιατρική ομάδα, έχετε πρόσβαση σε περισσότερες από 80 σύγχρονες θεραπείες αισθητικής δερματολογίας & πλαστικής χειρουργικής.

Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο
Επιλέξτε Κατηγορία*
Από πού μάθατε για τη Laser Touch;
Σχόλια
Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα*

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter της Laser Touch για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας. Κερδίστε 15% έκπτωση στην επόμενή σας συνεδρία!

Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή.

Scroll to Top
Scroll to Top