Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00
Τ.: 210 729 4440, 1 | Δ.: Κων. Βεντήρη 7, Αθήνα | Ε: info@lasertouch.gr

Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00

Θεραπεία Βοτουλινικής Τοξίνης

LASERTOUCH
Αρχική > > Θεραπεία Βοτουλινικής Τοξίνης

Προγραμματίστε ένα δωρεάν ραντεβού ενημέρωσης με εξειδικευμένο ιατρό

Η μοναδική τοξίνη που χρειάζεστε στη ζωή σας

Η πλέον δημοφιλής ιατρική αισθητική θεραπεία

Φρέσκο και ξεκούραστο βλέμμα χωρίς να αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου

Κυριότερες ενδείξεις οι ρυτίδες στο μέτωπο, μεσόφρυο και μάτια

Ελάχιστα επεμβατική θεραπεία

Μηδενικός χρόνος αποθεραπείας

Μπορεί να συνδυαστεί με όλες τις υπόλοιπες ιατρικές θεραπείες

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τι είναι η βοτουλινική τοξίνη και πώς λειτουργεί

H βοτουλινική τοξίνη είναι μια ουσία, η οποία παράγεται από το αναερόβιο βακτήριο Clostridium botulinum. Μέχρι στιγμής, στην αισθητική ιατρική χρησιμοποιείται, κυρίως, η βοτουλινικη τοξίνη τύπου Α, η οποία μπλοκάρει την απελευθέρωση και την δράση μιας ουσίας του οργανισμού, της ακετυλοχολίνης. Η ακετυλοχολίνη αποτελεί ένα μόριο, το οποίο εντοπίζεται στην ένωση νεύρων και μυών (νευρομυΐκη σύναψη), προκαλώντας τη σύσπαση των τελευταίων. Ως αποτέλεσμα διακόπτει την νεύρωση των μυών, οι μύες χαλαρώνουν και οι ρυτίδες ομαλοποιούνται.

Δωρεάν ραντεβού ενημέρωσης από εξειδικευμένο ιατρό

Εκτίμηση των αναγκών σας από ιατρό με στόχο τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου θεραπευτικού πλάνου.

Αμέσως πριν την θεραπεία γίνεται η ανασύσταση, η ανάμιξη δηλαδή της τοξίνης με φυσιολογικό ορό. Βασικό στάδιο είναι η εξατομίκευση της εφαρμογής. Κάθε πρόσωπο είναι διαφορετικό και η κατανομή των μυών πρέπει να εκτιμηθεί. Έτσι ένα πρόσωπο μπορεί είναι συμμετρικό η όχι, πιθανόν να είναι περισσότερο δυναμικό σε μια περιοχή από ότι σε μια άλλη, να είναι ήπια κινητικό, υπερκινητικό ή ακόμα και υποκινητικό .Όλα αυτά καθορίζουν τον σχεδιασμό των σημείων έγχυσης, και τη δοσολογία.

Το αποτέλεσμα είναι η αποδυνάμωση ή η πλήρης ακινητοποίηση συγκεκριμένων μυών στο πρόσωπο. Αυτό ξεκινάει σχεδόν άμεσα, 3-4 ημέρες μετά την εφαρμογή και ολοκληρώνεται σταδιακά στις 20 με 30 ημέρες. Το πρόσωπο φαίνεται πιο ξεκούραστο και νεανικό ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύονται τα χαρακτηριστικά του.
Σημαντική είναι και η προληπτική δράση του. Οι συσπάσεις των μυών αθροιστικά με τα χρόνια δημιουργούν τις στατικές ρυτίδες, οι οποίες, είναι ορατές ακόμα και χωρίς καμία κίνηση του προσώπου. Με την θεραπεία της βοτουλινικής τοξίνης όμως το δέρμα χαλαρώνει, οι ρυτίδες μαλακώνουν και απομακρύνονται, αυτή είναι και η αθροιστική του δράση.

Ανάλογα με την δύναμη των μυών του προσώπου στους οποίους εφαρμόστηκε η θεραπεία & τη δοσολογία, το αποτέλεσμα της συνεδρίας διαρκεί περίπου 5-8 μήνες. Κάποια υπερκινητικά σημεία ή πρόσωπα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά θεραπείες, κάθε 3- 4 μήνες.
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη περίοδος που πρέπει να εφαρμόζεται η θεραπεία, ωστόσο, θα ήταν προτιμότερο η θεραπεία να πραγματοποιείται πριν την εποχή μεγάλης ηλιοφάνειας, λόγω των πιο έντονων μυϊκών συσπάσεων & μορφασμών στον ήλιο, έτσι ώστε να λειτουργήσει ως πρόληψη για την διαμόρφωση στατικής ρυτίδωσης.

Η κύρια και αποτελεσματική αισθητική χρήση είναι για το άνω τριτημόριο του προσώπου (μέτωπο, πόδι χήνας και μεσόφρυο). Εντούτοις, οι αισθητικές εφαρμογές δεν περιορίζονται εκεί. Λοιπές ενδείξεις είναι το σχήμα ή η ασυμμετρία φρυδιών, οι ρυτίδες κάτω βλεφάρων (jelly roll), οι ρυτίδες ρινός (γραμμές λαγού), το ουλικό χαμόγελο, οι ρυτίδες «καπνιστή», ταινίες του μυώδους πλατύσματος (λαιμός).
Αξίζει να σημειωθεί, η χρήση της τοξίνης σε περιπτώσεις υπεριδρωσίας και στις ημικρανίες.
Δεν υπάρχει ηλιακιακός περιορισμός για την εφαρμογή της θεραπείας. Μάλιστα, είναι προτιμότερο να εφαρμόζεται στις μικρές ηλικίες, όπου πρωτοεμφανίζονται οι στατικές ρυτίδες του προσώπου (3η δεκαετία ζωής), ώστε να αξιοποιηθεί στο μέγιστο η προληπτική δράση της βοτουλινικής τοξίνης.

Τελευταία, γίνεται σύγχρονη χρήση της Βοτουλινικής Τοξίνης μαζί με Μεσοθεραπευτικά διαλύματα Υαλουρονικού οξέως και βιταμινών (θεραπεία Jalutoxin) σε περιοχές που χρειάζονται και ενυδάτωση αλλά και ταυτόχρονη απώλεια της μυϊκής σύσπασης.
Ακολουθείται, επίσης, και η πιο επιφανειακή τοποθέτηση του διαλύματος της τοξίνης για μειωμένη παραγωγή σμήγματος ή ακόμη και η διαδερμική έγχυση της τοξίνης με την τεχνική των μικρονυγμών σε μικρότερες δόσεις, πιο επιφανειακά και σε μεγαλύτερη έκταση για πιο ήπιο και στοχευμένο αποτέλεσμα.
Η θεραπεία της βοτουλινικής τοξίνης, ωστόσο, μπορεί να συνδυαστεί με σχεδόν όλες τις υπόλοιπες αισθητικές θεραπείες προσώπου όπως, η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία, τα ενέσιμα ενθεμάτων Υαλουρονικού Οξέως, τα Νήματα, laser κλασματικής τεχνολογίας, & η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες τηρώντας συγκεκριμένες αποστάσεις ανά περίπτωση.

Τα σημεία εφαρμογής σε κάθε πρόσωπο είναι διαφορετικά, ανάλογα με την ανατομία των μυών. Η εμπειρία ετών έχει, επίσης, αλλάξει τον τρόπο, την τεχνική, αλλά και την δοσολογία που εγχύεται σε διαφορετικές περιοχές του προσώπου. Η επιθυμία των περισσότερων ενδιαφερομένων είναι ένα φυσικό αποτέλεσμα και όχι ένα «παγωμένο» πρόσωπο και βλέμμα. Αυτό άλλαξε τον τρόπο και τις μεθόδους που χρησιμοποιείται πλέον η τοξίνη.

Θεραπεία
Θεραπεία Βοτουλινικής Τοξίνης
Περιγραφή

Με τη βοήθεια της Βοτουλινικής τοξίνης το δέρμα, οι ρυτίδες μαλακώνουν και απομακρύνονται, το βλέμμα φαίνεται πιο ξεκούραστο και νεανικό.

Διάρκεια συνεδρίας
Έως 30 λεπτά
Προτεινόμενος Αριθμός Συνεδριών
1
Χρόνος Αποθεραπείας
Μηδαμινός
Εποχή εφαρμογής
Όλο τον χρόνο

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

FAQs

Βασικές αντενδείξεις αποτελούν η εγκυμοσύνη, η γαλουχία, άτομα με νευρομυικές διαταραχές (myasthenia gravis), ασθενείς που λαμβάνουν συγκεκριμένα αντιβιοτικά (π.χ. αμινογλυκοσίδες), άτομα που έχουν υπερευαισθησία ή έχουν εμφανίσει αλλεργία σε προηγούμενη θεραπεία με Βοτουλινική Τοξίνη ή που παρουσιάζουν ενεργή φλεγμονή στην περιοχή.

Πριν την θεραπεία καλό θα ήταν να μην έχετε κάνει λήψη αντιπηκτικών, αντιφλεγμονωδών, η ασπιρίνης. Μετά την θεραπεία καλό θα ήταν να αποφύγετε την έντονη άσκηση, τοπικά έντονες κινήσεις τριβής στα σημεία της εφαρμογής. Αποφύγετε να ξαπλώσετε μπρούμυτα, να σηκώσετε βάρη, εστίες υψηλής θερμοκρασίας, συνθήκες εφίδρωσης και κατανάλωση αλκοόλ.

Ναι, κυρίως στο άνω τρίτο του προσώπου, που αποτελεί το κοινό και βασικό ενδιαφέρον όσον αφορά την ρυτίδωση, ανδρών και γυναικών, η διαφορά είναι ότι ανατομικά τα φρύδια είναι και πρέπει να διατηρηθούν υψηλότερα και εκτός του περιοφθαλμικού κόγχου στις γυναίκες, ενώ στους άντρες πιο χαμηλά, κάτι το οποίο πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν από τον ιατρό. Επίσης το σύστημα των μυών του προσώπου στους άντρες απαιτεί μεγαλύτερη δοσολογία από ότι στις γυναίκες.

Ναι, υπάρχει η πιθανότητα να αναπτυχθούν αντισώματα άρα και αντοχή στην δράση κάποιου εκδόχου. Δεν είναι ακόμα επιστημονικά σαφές πότε και γιατί συμβαίνει αυτό, σε αυτές τις περιπτώσεις όμως, υπάρχει η επιλογή ενός εναλλακτικού προϊόντος το οποίο έχει διαφορετικές συμπληρωματικά έκδοχα στην παραγωγή του προϊόντος.

Η χρήση της βοτουλινικής τοξίνης στην Ιατρική ξεκίνησε το 1968 με την εφαρμογή της στην Οφθαλμολογία και πιο συγκεκριμένα στις παθήσεις του στραβισμού και του βλεφαρόσπασμου. Μετά από εκατομμύρια θεραπείες, διαπιστώθηκε η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια και πλέον εφαρμόζεται στην αισθητική προσέγγιση του προσώπου και αποτελεί εγκεκριμένη θεραπεία από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Αρχικός στόχος της θεραπείας είναι η προσέγγιση μιας πιο νεανικής ανατομίας και συμμετρίας. Επομένως ναι, το πρόσωπο σας αλλάζει αλλά προς το καλύτερο, αποκτάται ένα πιο ξεκούραστο βλέμμα, μια λιγότερο θλιμμένη ή αγριεμένη όψη, γνωρίσματα που διαμορφώνονται στα πιο γηρασμένα πρόσωπα, εξαιτίας της υπεροχής της δράσης συγκεκριμένων μυών, των λεγόμενων «καθελκτήρων».

Πιθανές επιπλοκές, οι οποίες όμως είναι όλες παροδικές, είναι αίσθημα πονοκεφάλου, εκχυμώσεις, οίδημα κυρίως στην περιοχή των βλεφάρων, πιθανή ασυμμετρία. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να δημιουργηθεί αίσθημα βάρους στην περιοχή των φρυδιών ή των άνω βλεφάρων πρόσκαιρα, λόγω του ότι ακινητοποιούνται οι μυες του μετώπου. Θα συμβεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα συνήθως πιο υπερκινητικά, με πολύ έντονη σύσπαση στο μέτωπό τους και με μεγαλύτερη γήρανση των ιστών στην περιοχή.

Μετά από 15 με 20 το πολύ ημέρες, οπότε και έχουμε το τελικό αποτέλεσμα της αρχικής συνεδρίας, και εφόσον αυτό χρειαστεί, επανεκτιμάται ώστε να διορθωθεί πιθανή υπολειμματική ρυτίδωση, ρυτίδωση η οποία διαμορφώνεται σε περιοχές, όπως πάνω από τα φρύδια (mephisto look) , ή στην περιοχή της μύτης (bunny lines), ή όπου αλλού κριθεί από κοινού συμπληρωματική εφαρμογή. Δεν είναι απαραίτητη.

Όχι. Οι ενέσεις γίνονται με πολύ λεπτές βελόνες (μικρότερες και από της ινσουλίνης). Η διάρκεια της θεραπείας εξάλλου είναι πολύ μικρή (2-10 λεπτά αναλόγως τις περιοχές ενδιαφέροντος).

Απαιτείται μεγάλη προσοχή στο υλικό που θα χρησιμοποιηθεί. Τα εγκεκριμένα σκευάσματα βοτουλινικής τοξίνης είναι τρία.

Πρόκειται για τεχνική με την χρήση της ίδιας ουσίας, η οποία είτε γίνεται πιο επιφανειακά είτε σε μικρότερες δόσεις και πιο συχνά. Το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο φυσικό και συμβάλλει στη διατήρηση αναλλοίωτης της εικόνας μας και στη ξεκούραστη όψη της επιδερμίδας.

Όχι, απλώς με την πάροδο της δράσης του, οι μύες επανέρχονται στην φυσιολογική τους λειτουργία. Η ρυτίδωση είναι πιο ήπια από αυτήν που ήταν πριν και το δέρμα και το πρόσωπο φαίνεται πιο ξεκούραστο και λαμπερό. Η θεραπεία έχει και προληπτική αλλά και θεραπευτική αντιγηραντική δράση.

Πληρωμή ανά συνεδρία ή προπληρωμή πακέτου με 10% έκπτωση

Η πληρωμή γίνεται με μετρητά, χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ανά συνεδρία και δεν απαιτείται η προπληρωμή όλου του ποσού της θεραπείας. Με τη χρήση πιστωτικής κάρτας και εξόφλησης όλου του ποσού της θεραπείας, δίνεται η δυνατότητα χρήσης έως 18 άτοκων δόσεων.

Θεραπεια Βοτουλινικης Τοξινης

Video εφαρμογής της θεραπείας

Γιατί Laser Touch;

Στόχος μας να σας κάνουμε να νιώθετε όμορφα με το δέρμα σας
Χρησιμοποιούμε Laser & EBD’s νέας γενιάς με δημοσιευμένες επιστημονικές & κλινικές μελέτες καθώς και πιστοποιημένα υλικά από έγκυρες εταιρίες
Πρώτοι εμείς έχουμε δοκιμάσει την αποτελεσματικότητά τους
Προσεγγίζουμε ολιστικά κάθε σας ανάγκη καθώς συνεργαζόμαστε με διαφορετικές ειδικότητες ιατρών
Παρέχουμε περισσότερες από 80 ιατρικές υπηρεσίες
Σεβόμενοι το οικονομικό περιβάλλον, προσφέρουμε την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής

Προγραμματίστε ένα δωρεάν ραντεβού ενημέρωσης με εξειδικευμένο ιατρό

*Με 25 έτη πείρας, 35.000 πελάτες & την μεγαλύτερη ιατρική ομάδα, έχετε πρόσβαση σε περισσότερες από 80 σύγχρονες θεραπείες αισθητικής δερματολογίας & πλαστικής χειρουργικής.

Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο
Επιλέξτε Κατηγορία*
Από πού μάθατε για τη Laser Touch;
Σχόλια
Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα*

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter της Laser Touch για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας. Κερδίστε 15% έκπτωση στην επόμενή σας συνεδρία!

Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή.

Scroll to Top
Scroll to Top