Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00
Τ.: 210 729 4440, 1 | Δ.: Κων. Βεντήρη 7, Αθήνα | Ε: info@lasertouch.gr

Καθημερινά: 9:00 – 22:00, Σάββατο 9:00 – 16:00

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη Μέθοδο Μεταμόσχευσης FUE

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη Μέθοδο Μεταμόσχευσης FUE
FUE Μέθοδος

Πρόκειται για την πιο σύγχρονη μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών (Follicular unit extraction) κατά την οποία εξάγονται μεμονωμένα τριχοθυλάκια από τη δότρια περιοχή και τοποθετούνται σε περιοχές με αραιωμένη τριχοφυΐα ή πλήρη απώλεια της τριχοφυΐας.

Τι αποθεραπεία έχει;

Μετά τη Μεταμόσχευση Μαλλιών ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του και σταδιακά στις καθημερινές του δραστηριότητες.
Τις πρώτες 10 ημέρες συνιστάται η αποφυγή άρσης βάρους, η έκθεση στον ήλιο, το κολύμπι και η έντονη σωματική δραστηριότητα. Μετά το πέρας της επέμβασης δίνονται στον ασθενή λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με την φροντίδα της περιοχής και όλα όσα πρέπει να προσέξει τις προσεχείς ημέρες, καθώς και αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το τι να περιμένει σε κάθε στάδιο της εξέλιξης.

Ιδανικοί υποψήφιοι: Μπορούν όλοι να κάνουν FUE;

Η κύρια ένδειξη της Μεταμόσχευσης Μαλλιών είναι η ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία σε άνδρες και γυναίκες. Υπάρχουν κάποιες καταστάσεις και παθήσεις οι οποίες αποτελούν απόλυτη ή σχετική αντένδειξη για μεταμόσχευση μαλλιών. Κατά το συμβουλευτικό ραντεβού, o εξειδικευμένος γιατρός λαμβάνει πλήρες ιατρικό ιστορικό, εξετάζει το τριχωτό της κεφαλής και παρέχει εξατομικευμένο πλάνο, το πλέον κατάλληλο για τον κάθε ασθενή.

Υπάρχει εναλλακτική σε περίπτωση μη ικανοποιητικής δότριας;

Υπάρχει η δυνατότητα λήψης τριχοθυλακίων από περιοχές εκτός τριχωτού κεφαλής και αφορούν την περιοχή του γενείου και το στήθος. Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις και ο τρόπος εμφύτευσης των τριχοθυλακίων αυτών θα πρέπει να συνάδουν με τις απαιτήσεις του υποψηφίου ασθενούς και το εξατομικευμένο πλάνο που προτείνεται από τον εξειδικευμένο ιατρό.

Αφήνει σημάδια/ουλές, έχει αιμορραγία;

Η μέθοδος FUE είναι μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος η οποία δεν καταλείπει σημάδια ή ουλές και προσφέρει άριστο αισθητικό αποτέλεσμα. Υπάρχει μικρή πιθανότητα εμφάνισης ήπιας αιμορραγίας την 1η μέρα μετεπεμβατικά, η οποία περιορίζεται με τη χρήση αιμοστατικού ή την εφαρμογή πιεστικής γάζας μετά το πέρας της επέμβασης.

Αναισθησία και διάρκεια επέμβασης

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και αποτελεί μια ανώδυνη διαδικασία. Μετά το πέρας της επέμβασης μπορεί να υπάρχει ήπιος πονοκέφαλος, αίσθημα ενόχλησης ή τραβήγματος στην περιοχή, το οποίο από την πλειονότητα των ασθενών είναι ανεκτό και αντιμετωπίζεται με απλά παυσίπονα.

Η διάρκεια της επέμβασης κυμαίνεται από 5 έως 7 ώρες ανάλογα με το μέγεθος της επέμβασης.

Διενέργεια εκ νέου μεταμόσχευσης & ακριβής υπολογισμός

Κατά τη διάρκεια του συμβουλευτικού ραντεβού γίνονται μετρήσεις που μας επιτρέπουν τον υπολογισμό των lifetime τριχοθυλακίων που είναι διαθέσιμα προς μεταμόσχευση. Επειδή κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, στόχος μας είναι η πραγματοποίηση ενός εξατομικευμένου πλάνου βάσει του οποίου θα επιτευχθεί η σωστή αξιοποίηση των αποθεμάτων και ένα αισθητικό αποτέλεσμα το οποίο θα είναι διαχρονικά φυσικό.

Υπάρχει ηλικιακός περιορισμός;

Δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός για την πραγματοποίηση της επέμβασης. Ωστόσο, κυρίως για τα πολύ νεαρά άτομα, είναι απαραίτητη η συζήτηση με τον ασθενή και η ενημέρωση του από τον θεράποντα ιατρό σχετικά με το σωστό χρόνο πραγματοποίησης της επέμβασης προκειμένου να επιτευχθεί ένα lifetime σωστό και άρτιο αποτέλεσμα.

Ειδικές εφαρμογές FUE

Υπάρχει δυνατότητα εμφύτευσης σε περιοχές όπως τα φρύδια και το γένειο, καθώς και σε περιπτώσεις λευκοτριχίας. Σε περιοχές ουλών υπάρχει η δυνατότητα εμφύτευσης, όμως το ποσοστό φύτρωσης μπορεί να διαφέρει και εξαρτάται από τον τύπο της ουλής, την χρονική της διάρκεια κ.ά.

Μπορεί να συνδυαστεί με ενέσιμη θεραπεία;

Ναι, για τη μεγιστοποίηση του αποτελέσματος μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες όπως η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία ή θεραπεία Αυτόλογων Βλαστοκυττάρων (PRF) καθώς και με άλλες συντηρητικές μεθόδους όπως πχ μινοξιδίλη.

Γιατί η FUE πρέπει να γίνεται από έναν έμπειρο και εξειδικευμένο γιατρό;

Η Μέθοδος Μεταμόσχευσης FUE είναι μια διαδικασία η οποία απαιτεί άψογη γνώση, εμπειρία και εξειδικευμένη εκπαίδευση καθώς αποτελεί μια απαιτητική μικροχειρουργική επέμβαση με διεγχειρητικές προκλήσεις για την επίτευξη ενός απόλυτα φυσικού αποτελέσματος χωρίς να βλάπτεται συνολικά το τριχωτό της κεφαλής.

Μοιράσου:

Σχετικά Άρθρα

Αγαπάμε 
Προστατεύουμε 
Φροντίζουμε 
το δέρμα μας.

Και αυτό μας το ανταποδίδει.

Προγραμματίστε ένα ραντεβού ενημέρωσης με εξειδικευμένο ιατρό χωρίς χρέωση

*Με 25 έτη πείρας, 35.000 πελάτες & την μεγαλύτερη ιατρική ομάδα, έχετε πρόσβαση σε περισσότερες από 80 σύγχρονες θεραπείες αισθητικής δερματολογίας & πλαστικής χειρουργικής.

Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο
Επιλέξτε Κατηγορία*
Από πού μάθατε για τη Laser Touch;
Σχόλια
Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα*

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter της Laser Touch για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας. Κερδίστε 15% έκπτωση στην επόμενή σας συνεδρία!

Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή.

Scroll to Top
Scroll to Top